Skocz do zawartości

Zdjęcie

na czym smażyć?

- - - - - czym smazyc

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

#1
Dr X

Dr X

    generał

  • Aktywny użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4435 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:od Ciebie z domu
    • Staż [mies.]: w pyte
    Smaże zawsze na niewielkiej ilości oliwy z oliwek, używam patelni Tefala, żeby za wiele tego tłuszczu nie było, jednak trochę wypatdałoy go dać. Jakiego jeszcze tłuszczu mogę użyć. Czy np. olej z pestek winogron się nadaje? Pytam bo oliwa z oliwek nie jest najtańsza i zastanawiam sie nad jakimś substytutem.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Ania

    Ania

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPip
    • 1840 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Olsztyn / UK
    Slyszalam ze jako jeden z niewielu, a moze nawet jedyny, w wysokiej temperaturze nie traci swoich wartosci odzywczych, wiec mozesz wyprobowac.
    • 0

    #3
    Dr X

    Dr X

      generał

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4435 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:od Ciebie z domu
    • Staż [mies.]: w pyte

    Slyszalam ze jako jeden z niewielu, a moze nawet jedyny, w wysokiej temperaturze nie traci swoich wartosci odzywczych, wiec mozesz wyprobowac.

    ale co nie traci? chyba zapomniałaś nazwy dopisać

    Byłem teraz w sklepie ze zdrową żywnością i tam powiedzieli mi, że do smażenia najlepszy będzie olej rzepakowy. Chyba źle robiłem z tą oliwą z oliwek, podobno nie nadaje się do smażenia. Czt ktś się orientuje jak jest z tym olejem rzepakowym?
    • 0

    #4
    Radziosny

    Radziosny

      KFD Premium

    • KFD pro
    • Pip
    • 33 postów
  • Wiek: 32
    • Miasto:Leszno
    • Staż [mies.]: 0,3

    ale co nie traci? chyba zapomniałaś nazwy dopisać

    Byłem teraz w sklepie ze zdrową żywnością i tam powiedzieli mi, że do smażenia najlepszy będzie olej rzepakowy. Chyba źle robiłem z tą oliwą z oliwek, podobno nie nadaje się do smażenia. Czt ktś się orientuje jak jest z tym olejem rzepakowym?



    Ja smaze na rzepakowym. Faktycznie na oliwie z oliwek nie bedzie tego efektu (w smaku). A rzepakowy jest zdrowy do tego (i tanszy), tylko nie wiem czemu nie ma go w supermarketach u mnie w miescie.

    Edytowany przez Radziosny, 25 wrzesień 2006 - 17:21 .

    • 0

    #5
    Ania

    Ania

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPip
    • 1840 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Olsztyn / UK

    ale co nie traci? chyba zapomniałaś nazwy dopisać



    Wspominales o oliwie z oliwek i o oleju z pestek winogron....a skoro uzylam rodzaju meskiego to znaczy ze pisalam o w/w oleju.....
    :blink:
    • 0

    #6
    Dr X

    Dr X

      generał

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4435 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:od Ciebie z domu
    • Staż [mies.]: w pyte
    Anybody knows? Czy olej rzepakowy jest dobry do smażenia? Czy lepiej na czymś innym.
    • 0

    #7
    ~Łukasz

    ~Łukasz

      teamKFD

    • KFD Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9191 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:kyfydy
    olej lniany jeszcze %)
    • 0

    #8
    Dr X

    Dr X

      generał

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4435 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:od Ciebie z domu
    • Staż [mies.]: w pyte
    Olej lniany nienadaje sie do smażenia. Jest dobry do picia jako uzupłenienie zdrowych tłuszczy w diecie, ale smażeni odpada.
    • 0

    #9
    KO.

    KO.

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3671 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Żory
    • Staż [mies.]: sezon
    keidys wlasnie ogladalem super kulinarne pomysly bozenki dykiel i byl tam taki dokrotek z ukrainy ktory mowil ze smazenia na oliwie z oliwek nie jest zdrowe... wymeinial tam jakies procesy ale nic nei skumalem bo jeszcze zaciagal akcentem... wymeinil wlasnie olej rzepakowy jako najlepszy do smazenia...

    dla ciebie
    http://www.kfd.pl/in...showtopic=15254

    Edytowany przez KO., 25 wrzesień 2006 - 21:43 .

    • 0

    #10
    nickname999

    nickname999

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 72 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    • Staż [mies.]: 13
    K.O. może to nie był Ukrainiec, ale Rosjanin i był to znany dietetyk Tombak?
    • 0

    #11
    KO.

    KO.

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3671 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Żory
    • Staż [mies.]: sezon
    musisz zapytac bozenki dykiel bo nie pamietam
    • 0

    #12
    nickname999

    nickname999

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 72 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    • Staż [mies.]: 13
    kto to Bożenka? =P =)
    • 0

    #13
    bartix

    bartix

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 877 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Barcin
    • Staż [mies.]: trochę

    na czym smażyć?



    na patelni ;)
    Sorki ale nie mogłem się powstrzymać ;-D
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników