Skocz do zawartości

Zdjęcie

Moja sniadaniowa propozycja

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Michuuu

Michuuu

    Nowy na pokładzie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 33 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gorzow Wlkp.
    • Staż [mies.]: 5 lat

    Witam serdecznie ostatnio testowalem nowy "omlet" ale możemy to potraktować jak chcemy, moze najpierw zaczne od składników( waze 75kg i mam 173cm wiec taka porcja jest idealna - automatycznie duzy chłop to sobie podwoi albo potroi)

    -100g chudego twarodu(wersja na redukcje)
    -2 jajka cale (mozna dodac jeszcze same bialka)
    -otręby zytnie (2 łyzki do zupy)
    -płaska lyzeczka(jak do herbaty) proszku do pieczenia

    I teraz są 2 opcje mozna albo rozetrzec na patelni (raczej na teflonowej na innej moze sie przykleic) za pomocą ręcznika papierowego troche oliwy z oliwek i na (bardzo wazne) W PÓŁ ROZGRZANĄ PATELNIE  wylewamy zawartosc, przykrywamy i dajemy na najmniejsze ciesnienie ognia. Po 5 minutach obracamy nasz posilek na druga strone i wtedy juz bez przykrywania dosmazamy drugą strone.  tą wersje pewnie duzo osob zna, dodatkowo mozemy dołozyc rozciapcianego banana za pomocą widelca z lyzką masła orzechowe(ten bardzo skomplikowany przepis podam ponizej) wtedy jest mega dobre i mega odzywcze. Wazne jest aby masło orzechowe jakiego uzywamy bylo domowej roboty bo te kupne zawiera olej.. i maslo zwykle.. znajdziemy takie co ma 95% orzechów w skladzie ale po co ? skoro mozemy sie sami zabawic i miec 100% orzechów w skladzie.

    100% ? jak to mozliwe a no mozliwe bo orzechy mają w sobie tyle tłuszczu rzecz jasna tego zdrowego ze nie trzeba tam nic dodawać po prostu bierzemy ilosc orzeszków ziemnych (solonych lub nie zalezy kto jaki smak woli) i po prostu je blendujemy od 5-7min uzyskując gładką mase. Taki dodatek jest niedosc ze przepyszny to odzywczy i sami go sobie zrobilismy bez zadnej chemii w srodku z bananem do tego omleta smakuje bezbłednie.

    Co do drugiej opcji naszej masy omletowej to jak znudzil sie wam juz chleb zytni to tak przygotowaną mase  omletową  wylewamy na papier do pieczenia w tzn. " kupki" lub małe owalne placuszki które kladziemy na blaszy i wkladamy do piekarnika na 200stopni na ile ? zalezy do mocy piekarnika po prostu patrzymy az sie zarumieni.  stworzą sie nam takie chlebki które spokojnie mozemy uzyc jako "kromki chleba" polozyc jakąs szyneczke z indyka, lub jakies warzywko i tak sobie urozmaicic sniadanie mistrzów.

    Jutro akurat będę robił taki zestaw to postaram sie wrzucic zdjęcia.


    MAKRO :

    B: 34
    T:11

    W:10

    Błonnik : 3g


    W makro nie zawarłem masła i banana oczywiscie w przepisie brakuje węglowodanów ale to kazdy uzupełni sobie na sowj sposób.



    Pozdrawiam,

     

    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    slout1

    slout1

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 13 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 36

    Jeśli trenujemy po śniadaniu przydało by się więcej węgli ale spoko, trochę basic


    • 0

    #3
    leonidass

    leonidass

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 48 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stolica
    • Staż [mies.]: +100

    Nie smażymy na oliwie z oliwek tylko na olejach o wysokiej temp. dymienia. Za węgle może posłużyć np, mąka żytnia razowa typ 2000,


    • 0

    #4
    Michuuu

    Michuuu

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 33 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gorzow Wlkp.
    • Staż [mies.]: 5 lat
     

    Nie smażymy na oliwie z oliwek tylko na olejach o wysokiej temp. dymienia. Za węgle może posłużyć np, mąka żytnia razowa typ 2000,

    Dlatego w przepisie jest na najmniejszym ogniu :) Wtedy nic sie nie przypala i nawet oliwa nie dymi.

    Ponizej tak jak obiecałem dodaje zdj jak to ma wyglądać w formie "chlebkowej"

     

    Załączone miniaturki

    • IMG_0805.JPG

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko