Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mięsne papryczki

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Nozarashi

Nozarashi

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPip
  • 866 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sosnowiec
    • Staż [mies.]:
    Joł !. chcialem wam przedstawic maly przepisik dla urozmaicenia sobie potraw B-).

    Co Nam Bedzie Potrzebne ?:
    - 3-4 Papryki ( Zielone, Czerwone, Zólte )
    - Mieso ( indyk, kura, wolowina )
    - 3-4 Pieczarki
    - Cebula
    - Czosnek
    - Pieprz + inne przyprawy
    - Ryz brazowy
    - Pomidor


    Jak Przyżądzamy ?:

    - Wstawiamy ryz brazowy/kasze i gotujemy go az bedzie miekki
    - Myjemy ladnie papryczki i odcinamy glowke ( szypulke ) i drylujemy srodek aby pozbys sie pestek i inncyh pasci
    - Miecho mielimy lub kupujemy zmielone. Wiadomo do kazdej papryki zmiesci sie rozna ilsoc miesa dlatego ile go tam upchacie to juz zalezy od was
    - Pieczarki kroimy wiadomo na plastry, cebule siekamy, pomidory robimy IKSA na dupce wsadzamy na 2min do wrzatku aby odeszla nam skor po czym wrzucamy pomidora na patelnie razem z pieczarkami i cebula i tak smazymy/dusimy.
    - Po Usmazeniu/uduszeniu warzyw wyciskamy zabem czosnku + doprawiamy do smaku przyprawami ( ja daje pieprz+oregano+ziola prowansalskie+majeranek)
    - Wrzucamy podsmazone/uduszone ( nie usmazone ! ) warzywa do jednej michy z miesem mielonym i naszymi silnymi RĘCOMA ugniatamy aby stworzyc farsz.
    - Po chwili wrzucamy ugotowany ryz/kasze - i tutaj kolejna wasza inwencja czy ebdzie to jeden worek czy dwa to juz sobie trzeba uzgodnic samemu i znowu ugniatamy rekami do jednolitej fajnej farszowej masy
    - Nagrzewamy piekarnik kladac folie aluminiowa na blache.
    - Papryczki faszerujemy naszym "farszem" i przykrywamy glowka
    - Wstawiamy do piekarnika na 180stopniakow.
    - I czekamy az sie dobrze zrobi. Trudno mi okreslic ile to dokladnie sie powinno robic. Ja wyjalem jedna otworzylem TOPa i sprawdzilem czy smakuje jak nie to jeszcze na +15 minut :). Mniej wiecej 45-60 minut powinno sie to robic


    SMACZNEGO !
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    Przepis ciekawy..
    Na święta postaram się zrobić
    • 0

    #3
    Nozarashi

    Nozarashi

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 866 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sosnowiec
    • Staż [mies.]:
    Mozna jeszcze dodac dla lakomczuchow startego sera - na siweta mozna sobie pozwolic B-)
    • 0

    #4
    Mainevant

    Mainevant

      Team KFD

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 26420 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piła
    Ja zrobię bez ryżu..Dodam samo mięso i dodatkowe warzywa..
    • 0

    #5
    Kamil07

    Kamil07

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1231 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:obecnie Wawa
    • Staż [mies.]: 18

    Mieso ( indyk, ku*wa, wolowina )

    Fajne mięsko ;)

    Kiedyś moja mama zrobiła coś podobnego i było smaczne i syte. Muszę zrobić to w tej wersji i porównać. :)
    • 0

    #6
    ŁeŁo

    ŁeŁo

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 381 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Jawor
    • Staż [mies.]: 27
    Rodzaje mięsa %) leże xD

    A przepis niczego sobie :D spróbuje (raczej na pewno) i napisze relacje :D
    • 0

    #7
    ~Biały

    ~Biały

      KFD Ultra

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1253 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: 26
    Tez jestem ciekaw jaki to rodzaj miesa ta K ;) %)
    • 0

    #8
    Nozarashi

    Nozarashi

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 866 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sosnowiec
    • Staż [mies.]:
    Poprawione ;) ~!
    • 0

    #9
    Stiga77

    Stiga77

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 247 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:....
    • Staż [mies.]: xx
    Próbowałem ,pycha ale bez oliwy na dnie.
    • 0

    #10
    Nozarashi

    Nozarashi

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 866 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Sosnowiec
    • Staż [mies.]:
    Tzn oliwa faktycznie niepotrzebna bo papryczka i inne rzeczy bardzo "moczą" nam danie takze suche napewno nie bedzie !
    • 0

    #11
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Wygląda na smakowity przepis, dzięki za wstawienie. Trzeba będzie wyprobować %)
    • 0

    #12
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32
    hm.. sproboje z tunczykiem :D
    • 0

    #13
    SuplementeR

    SuplementeR

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 130 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 38
    Kiedys jadłem naprawde pyszne ;) A z tunczykiem za dobre by to nie wyszlo mysle
    • 0

    #14
    kamiltambo

    kamiltambo

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 452 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:ZLO
    • Staż [mies.]: b.d.
    Wczoraj próbowałem z kurakiem jest całkiem całkiem. Z Tunem raczej będzie nie za bardzo ;D no ale do odważnych świat należy
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko