Skocz do zawartości

Zdjęcie

Megabol Whey Optimum

* * - - - 33 głosów megabol whey optimum megabol whey optimum

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

Ankieta: Megabol Whey Optimum (2 użytkowników głosowało)

Opinie o produkcie

  1. Polecam (0 głosów [0.00%])

    Procent głosów: 0.00%

  2. Nie Polecam (2 głosów [100.00%])

    Procent głosów: 100.00%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1
kukuruku

kukuruku

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 149 postów
Dodany obrazek
Kup >> Megabol Whey Optimum << Najtaniej w Polsce
Prawdziwie naturalne proteiny mlecznej serwatki – nic innego!
Żadnych trików – żadnego glutenu (pszenicznej proteiny), żadnego „peptydu glutaminowego” (naciągane i mylące określenie na gluten). Tylko i wyłącznie proteiny mlecznego serum oraz naturalnie im towarzyszące substancje (substancje mineralne i fosfolipidy).

Wiecie, co jecie?
Serwatka mleka stanowi na przestrzeni kilku ostatnich lat najczęstsze źródło protein, używanych w produkcji specyficznych środków, które są stosowane w diecie sportowej. I nie tylko, chodzi tu również o produkty wykorzystywane w diecie noworodków i niemowląt! Powód jest oczywisty – jest to naturalny dla człowieka, a więc wyjątkowo dobrze tolerowany przez organizm składnik, dysponujący niezwykle korzystnymi właściwościami!
Zakładam, że z waszej praktyki doskonale już wiecie, o czym mowa. Współczesność niesie za sobą korzyści, wynikające z odkryć naukowych i nowoczesnych technologii, co w naturalny sposób przekłada się na stale rosnący asortyment nowych produktów. Obecnie mamy szczególnie do czynienia z popytem na dobrej jakości proteiny. I to nie tylko wśród sportowców! Faktem jest, że mleko stanowi w zasadzie podstawowy wyjściowy surowiec zwierzęcy, stosowany w produkcji specyficznych artykułów dietetycznych, a także produktów przeznaczonych dla wąskich grup konsumentów.
Teoretycznie można sobie wyobrazić produkcję koncentratów proteinowych z wykorzystaniem innych naturalnych źródeł, przede wszystkim tkanki mięśniowej i wątroby zwierząt hodowlanych lub nawet ich krwi (proteiny serum krwi). Technologia ta jednak jest skomplikowana i wiąże się z sanitarnym ryzykiem. Zasadniczo można by produkować proteiny również z drożdży (takie produkty można już kupić), niemniej jednak na razie wiąże się to jeszcze z możliwymi negatywnymi reakcjami organizmu.
Ponieważ tradycyjnie używane tanie proteiny mleczne okazały się ostatecznie niezbyt efektywne (z szeregu powodów, których w tym miejscu nie ma sensu opisywać), „padło” na serwatkę. Pierwotnie była ona jedynie paszą dla zwierząt hodowlanych!

Czym jest Whey Protein Isolate (WPI)?
Chodzi o wysoko skoncentrowane proteiny, uzyskane z roztworu, który pozostaje po krzepnięciu mleka. Proces ten jest podobny do krzepnięcia krwi, dlatego specjaliści używają terminu „proteiny mlecznego serum”. Płyn, pozostający po zakrzepnięciu mleka, nazywa się „serwatką” (whey). Za pomocą specjalnego procesu technologicznego przetwarza się ją – w pierwszej kolejności „koncentruje” i w ten sposób powstaje „whey protein concentrate” (WPC). Intensywniejszy proces zagęszczania jest źródłem powstania produktu, nazywanego „Whey Protein Isolate” (WPI). Tak oznaczony produkt musi zawierać minimalnie 80% protein.
W procesie wytwarzania produktów przeznaczonych dla sportowców stosuje się w ostatnim czasie również inne technologie, mające na celu na przykład zupełne wyeliminowanie tłuszczu, cukru mlecznego (laktozy) i większości substancji mineralnych. W ten sposób zyskuje się praktycznie 100% mieszankę protein serwatkowych. Chodzi o to czy rezultaty tego procesu są użyteczne.

Jakie proteiny zawiera WPC lub WPI?
Ich lista jest długa a nazwy skomplikowane. Tak samo jak złożone są funkcje poszczególnych, wymienionych poniżej protein:

Alfa-laktoalbumina – beta laktoalbumina – immunoglobuliny, albumina serum, rozpuszczalna kazeina – pepton proteozy (w zasadzie „peptyd”)

Alfa-laktoalbumina wspomaga pracę mózgu, produkcję protein wątrobowych i mięśniowych oraz produkcję peptydu, zwanego glutationem (antyoksydant). Proteiny i peptydy serwatki wspomagają nawet produkcję masy kostnej i między innymi również z tego powodu są dla producentów nowych typów produktów bardzo atrakcyjne. Podobnie sprawa wygląda w przypadku „sztucznej” diety mlecznej dla noworodków i niemowląt. W końcu udało się chyba wyeliminować negatywne skutki uboczne spożywania produktów mlecznych.
Podobne pozytywne efekty działania wykazują się inne proteiny – laktoperydaza i laktoferryn. Dzięki swym właściwościom mają zastosowanie w produkcji nie tylko specjalnej diety sportowej, ale także diety dla dzieci. Proteiny oraz hydrolizaty proteinowe, wyprodukowane z mlecznego serum, są bardzo popularnym i poszukiwanym surowcem również dlatego, że nie powodują reakcji alergicznych.
Proteiny serwatkowe są specyficzne ze względu na wysoką zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Inne dwa aminokwasy – glutaminowy i asparagowy – wspomagają proces regeneracji tkanki mięśniowej. Wysoka zawartość aminokwasu lizyny jest wyjątkowo istotna ze względu na jej pozytywny wpływ na układ immunologiczny.

Dzięki zawartości tak szerokiego spektrum aminokwasów WHEY OPTIMUM firmy Megabol dysponuje wyjątkowo wysoką wartością biologiczną (BV), jedną z najwyższych wartości wykorzystania protein (PER) oraz optymalną ilością i różnorodnością zawartych w nim aminokwasów (PDCAAS).

Obok protein w produkcie są zawarte również szczepy proteinowe – peptydy. Mają one 2-10 wzajemnie ze sobą związanych aminokwasów. Jednym z najcenniejszych jest glikomakropeptyd. Przydaje się on szczególnie w diecie leczniczej osób, cierpiących na fenyloketonurię (nie zawiera aminokwasu fenylaniny) oraz tych, mających kłopoty z nerkami.

Węglowodany serwatkowe (mlecznego serum)
Laktoza
Cukier mleczny – laktoza jest właściwie jedynym węglowodanem, występującym w serwatce w znacznej ilości. Jest to również jedyny węglowodan, który tolerują niemowlęta. Niemniej jednak pojawią się w związku z nim wiele niepokojących informacji. Dobra wiadomość jest taka, że udało się niedawno obalić podejrzenie, jakoby spożywanie laktozy było ryzykowne dla dorosłych kobiet z powodu możliwości rozwinięcia się raka jajników. Nieprzyjemną sprawą jest fakt, że organizmy niektórych dorosłych osób mogą bardzo źle reagować na laktozę. Mówi się wtedy o „nietolerancji laktozy”. Ludzi z takim schorzeniem jest jednak w populacji europejskiej 2-4%. Mogą oni sięgnąć po produkty, zawierające wyłącznie tzw. serwatkę delaktozowaną, niestety są one bardzo drogie. Innym rozwiązaniem jest zastosowanie produktu standardowego, zawierającego pewną ilość laktozy, i uzupełnienie go ogólnie już dostępnym, specjalnym enzymem – laktazą. W opisywanym produkcie zawartość laktozy jest jednak bardzo niska, tylko 4%.

Substancje o charakterze tłuszczowym
W serwatce, konkretnie w produkcie WHEY OPTIMUM, znajdziecie również substancje o charakterze tłuszczowym, tzw. fosfolipidy. Są bardzo użyteczne, albowiem mają inne działanie niż zwykłe tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, łącznie z masłem. Dane na etykiecie, opisujące zawartość poszczególnych substancji odżywczych i określające zawartość tłuszczu na 8%, nie powinny was nieprzyjemnie zaskakiwać! ODWROTNIE. Tłuszcz, który ktoś kiedyś ogłosił największym wrogiem kulturystów, jest dla ich zdrowia (taka samo jak dla zdrowia kogokolwiek innego) wręcz niezbędny. A w przypadku fosfolipidów prawda ta ma podwójne uzasadnienie! Konkretnie chodzi o lecytynę, fosfatydylcholinę i fosfatydyletanolaminę, które mają zdolność likwidowania niebezpiecznych wolnych rodników (mają właściwości antyoksydacyjne) a także stabilizują błonę komórkową – innymi słowy – bez nich nie mogłaby istnieć żadna komórka. O tym, że biorą udział w pracy układu nerwowego oraz wspomagają wykorzystanie tłuszczów przy ich przemianie w energię, nie trzeba już chyba wspominać.
Nie ma powodów, dla których nie mielibyśmy wspomnieć o zawartości cholesterolu. Jest on naturalnym składnikiem ludzkiej diety, a więc również mleka, masła lub jaj. Czasy, w których cholesterol uważany był za wroga ludzkości, dawno się skończyły. Ostatecznie, każdy dobrze poinformowany sportowiec doskonale zna znaczenie cholesterolu jako podstawowego „katalizatora” produkcji hormonów sterydowych.

Substancje mineralne
WHEY OPTIMUM firmy Megabol dysponuje znaczną ilością wyjątkowo istotnych substancji mineralnych – są nimi przede wszystkim wapń, potas i magnez. Jeśli każdego dnia przyjmować będziecie 100 g tego produktu, macie zapewnione więcej niż 50% dziennej zalecanej dawki wapnia. Niczego lepszego nie moglibyście sobie życzyć! A przy tym jedynie 0,25g chlorku sodu.

Podsumowanie
Specyficzny skład produktu WHEY OPTIMUM zapewnia konsumentowi wyjątkowe korzyści, których w znajdzie w innych produktach. Chodzi o to, że producent ten jako jeden z niewielu zrozumiał, że nie należy zupełnie rezygnować z substancji o charakterze tłuszczowym, wszystkich substancji mineralnych i laktozy. Tylko pod tym warunkiem można stworzyć produkt, dysponujący nie tylko specyficznymi właściwościami funkcyjnymi, ale również „pełnym naturalnym smakiem”. Produkt ten zapewnia wszechstronność użycia także dzięki efektowi, wspomagającemu pracę układu immunologicznego, oraz możliwościom doskonałego wykorzystania.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
A777

A777

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 67 postów
  • Płeć:Mężczyzna
Jadl ktos? Jakie opinie?
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko