Witam. Wiek 17 lat, na siłownie chodzę 6 miesięcy w tym 1 miesiąc dopiero mam dietę, a pozostałe 5 miesięcy chodziłem na siłownie a w domu nie jadłem nic głodówkę, byle by schudnąć bo zapisalem się na siłownie jak miałem 95 kg, na chwilę obecną mam 72,5 kg . Na brzuchu mam dużo tłuszczu, tak samo na nogach i klacie. Teraz obecnie mam dietę, biorę gainera Mutant Mass oraz Kreatyne, jadę na masę, lecz mam pytanie, czy jest sens wogóle robic masę przy duzej ilości tłuszczu i poźniej zrobić redukcję. W każdym razie wiecie o co mi chodzi, prosze o opinie. Oraz przy okazji pytanko czy przy takiej sytuacji uzywac tluszczy jak Oliwa z Oliwek, orzechy, słonecznik? Jeszcze moge podac ze wymiary ramienia to 33 cm, klatki 88 cm , brzuch tez okolo 88 cm, reszty nie miezyłem.
#1
Napisany 05 styczeń 2013 - 00:51

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Białko czy Gainer?
,
DOBRY TRENING CZY PRZETRENOWANIE?
| jaki rodzaj treningu
,
Tauryna czy BCAA?
| ...
,
Trec Multi Pack czy UNS Vit A Min - opinie
,
Węglowodany
| Czy można przygotować wcześniej?
#2
Napisany 05 styczeń 2013 - 00:54

jezeli jest go tak duzo jak mowisz to redukuj go . a potem sucha masa
najlepiej jakbys wrzucil jakies foto zebysmy zobaczymy czy na prawde jest az tak zle
najlepiej jakbys wrzucil jakies foto zebysmy zobaczymy czy na prawde jest az tak zle
#3
Napisany 05 styczeń 2013 - 00:57

dawaj mase, ale dieta dopięta cobyś się niepodlał jeszcze
wzrost?
wzrost?
#4
Napisany 05 styczeń 2013 - 01:20

Ja też polecam masować. Jak zaczynałem trenować też byłem mocno zalany ale chłopaki na siłowni poradzili żeby się tym nie przejmować później się to zredukuje i tak z 86 kg podbiłem do 92 kg i później zredukowałem i nie byłem zawiedziony ale oczywiście w takim przypadku musi być porządna dieta.
#5
Napisany 05 styczeń 2013 - 01:55

Wzrost 172 , jestem w kij niski ;C a co powiecie o tych tłuszczach przy diecie na masie u mnie? oliwe z oliwek się zaleca w mojej sytuacji czy tam orzechy or słoneczkik ? co i ile
#6
Napisany 05 styczeń 2013 - 02:40

ogolnie to unukaj margaryn i innych niezdrowych tłuszczy;
oliwa, lniany, konopny, slonecznikowy, rzepakowy, a nawet od czasu do czasu smalec i maslo jest ok
no i z pestek tluszcze jaknajbardziej ok
...sam mam 183 i powiem Ci ze wolalbym byc o te 10cm nizszy
oliwa, lniany, konopny, slonecznikowy, rzepakowy, a nawet od czasu do czasu smalec i maslo jest ok
no i z pestek tluszcze jaknajbardziej ok
...sam mam 183 i powiem Ci ze wolalbym byc o te 10cm nizszy

#7
Napisany 05 styczeń 2013 - 02:42

Czemu smalec i masło tylko od czasu do czasu ?
Nasycone są także ważne i najlepsze do smażenia.
Nasycone są także ważne i najlepsze do smażenia.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników