Skocz do zawartości

Zdjęcie

Makrela w sosie pomidorowym na noc

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
MasuJEMY

MasuJEMY

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 105 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10
    Witajcie,

    Czy makrela w sosie pomidorowym 170 g jest dobrym rozwiązaniem na noc, tzn o 23, przed samym snem?
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    Trening na masę , Dieta do poprawy :) , Dieta | 18 lat 1.84 wzrostu i 98 kg.... , Dieta redukcyjna , Dieta | osoba "starsza"

    #2
    xRocky

    xRocky

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1163 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 4
    Te puszeczki to syf, dodają tam mąki, etc - no ale w ostateczności zjeść można.
    • 0

    #3
    Furious1337

    Furious1337

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1284 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 68
    dużo lepszym wyjściem będzie makrela wędzona.
    nie musisz dokładać już tłuszczy, bo makrela ma z tego co pamiętam to 18g/100.

    żarcie z puszki lepiej omijać w miarę możliwości.
    • 0

    #4
    UkaniU89

    UkaniU89

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 65 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KrK
    • Staż [mies.]: 52
    Cukier , zagęstniki , sól , mąka itd. Odpóść sobie taką makrelę .
    • 0

    #5
    MasuJEMY

    MasuJEMY

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 105 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10
    myślałem, że jest w porządku, a czym to lepiej zastąpić, serek wiejski 200g był by dobrym rozwiązaniem?
    • 0

    #6
    Furious1337

    Furious1337

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1284 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 68

    myślałem, że jest w porządku, a czym to lepiej zastąpić, serek wiejski 200g był by dobrym rozwiązaniem?

    post #3

    lub twaróg chudy + oliwa z oliwek/olej lniany

    lub jajka

    Edytowany przez Furious1337, 17 kwiecień 2012 - 21:47 .

    • 0

    #7
    UkaniU89

    UkaniU89

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 65 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KrK
    • Staż [mies.]: 52
    Może być . Twaróg z nasionami najlepsza opcja , lub jw napisał Furious makrela wędzona .
    • 0

    #8
    MasuJEMY

    MasuJEMY

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 105 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10
    Dobra, a ile się za taką makrelke płaci panowie? Wiecie coś na ten temat?
    • 0

    #9
    UkaniU89

    UkaniU89

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 65 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KrK
    • Staż [mies.]: 52
    4-6zł sztuka 250g +-
    • 0

    #10
    Furious1337

    Furious1337

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1284 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 68

    Dobra, a ile się za taką makrelke płaci panowie? Wiecie coś na ten temat?

    w biedronie 16,49za kg. kupowałem ją jakiś czas, ale przerzuciłem się na taką niepakowaną. teraz płacę 17,99 za kg, ale naprawdę warto.

    jeżeli makrela waży 180g [ cała ] to mięsa naskubiesz około 145-150g.
    • 0

    #11
    MasuJEMY

    MasuJEMY

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 105 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10
    To i tak wychodzi taniej niż za puszkę, bo za puche 170 gram płace 4,80zł~
    • 0

    #12
    4ndrew81

    4ndrew81

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 329 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WWA
    • Staż [mies.]: 4
    i w tej puszcze 170g masz 85g ryby :D .

    na noc nie bardzo sie nadaje , ale w ciagu dnia od czasu do czasu jak najbardziej ok , ja nawet na redukcji wcinam z 1-2 puszki na tydzien jako 2 lub 3 ci poslek i jest ok ;].

    tylko przy zakupie trzeba sprawdzac rozne firmy bo roznice w skladzie sa dosc znaczne , dosc dobre sa Oscara (duzo bialka / bardzo malo wegli i w smaku bdb).

    a wedzona wychodzi duzo taniej i na noc jak najbardziej sie nadaje .
    • 0

    #13
    defxdefx

    defxdefx

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 559 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Krosno
    • Staż [mies.]: 14+
    Już chyba lepiej wędzona makrela.
    • 0

    #14
    mariocccp

    mariocccp

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 99 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 15
    Te makrele w puszcze ale w jednym kawałku 120g/85g ryby to też syf?
    • 0

    #15
    Sammuel

    Sammuel

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3585 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Strzelno
    • Staż [mies.]: 02/12r
    Nigdy żadna ryba z puszki nie będzie lepsza (a nawet tak samo dobra) od ryby wędzonej.
    • 0

    #16
    4ndrew81

    4ndrew81

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 329 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WWA
    • Staż [mies.]: 4
    wiadomo ze swieze lepsze , ale makrela w puszce w pomidorach tez nie jest zla od czasu do czasu , tak samo jak tunczyk w puszcze, sledz czy szproty . Na pewno jest to lepsze zrodlo bialka i zdrowych tluszczy niz wedliny czy kielbasa.

    nie zawsze jest czas i dostep do dobrej ryby , a taka puche mozna wszedzie zabrac i sie nie popsuje .
    • 0

    #17
    Tytan5

    Tytan5

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 63 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa

    Dobra, a ile się za taką makrelke płaci panowie? Wiecie coś na ten temat?


    ja dzis za 35 dag dorsza wedzonego dałem niecałe 7 zł - a makrela jest jeszcze tańsza więc to nie az taki wydatek.
    • 0

    #18
    Wolfheart1984

    Wolfheart1984

      KFD Gold

    • Bez aktywacji
    • PipPipPip
    • 237 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mińsk Mazowiecki
    • Staż [mies.]: 60
    Polecam wędzoną makrelę. Proporcje względem ceny wychodzą taniej niż puszka a mięso jest o wiele lepszej jakości. Mogę coś na ten temat powiedzieć , pon. 5 lat pracowałem przy rybach =] Jeśli tu napiszę jakiej jakości jest mięso w puszce chyba skutecznie Ci odradzę konserwy rybne. Dodam tylko że to 3 kategoria. Wędzone ryby o niebo lepsze niż te z podłogi zmieszane z sosem.
    Swoją drogą Makrela to świetnej jakości tłuszcze i białko.

    Edytowany przez Wolfheart1984, 18 kwiecień 2012 - 16:59 .

    • 0

    #19
    Tytan5

    Tytan5

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 63 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa

    Polecam wędzoną makrelę. Proporcje względem ceny wychodzą taniej niż puszka a mięso jest o wiele lepszej jakości. Mogę coś na ten temat powiedzieć , pon. 5 lat pracowałem przy rybach =] Jeśli tu napiszę jakiej jakości jest mięso w puszce chyba skutecznie Ci odradzę konserwy rybne. Dodam tylko że to 3 kategoria. Wędzone ryby o niebo lepsze niż te z podłogi zmieszane z sosem.
    Swoją drogą Makrela to świetnej jakości tłuszcze i białko.


    ej no!! ja czasem jadam puszke hehe ;)
    • 0

    #20
    MasuJEMY

    MasuJEMY

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 105 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10
    zostały mi 3 puszki, musiałeś dodawać to z podłogą ;) jakoś zjem :D
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko