skladniki; 0,5 kg miesa mielonego , 250 g makaronu najlepiej wielo jajeczny (4-5)bo ma wiecej bialek jajecznych/ majonez / czosnek (granulat)lub swiezy
1. gotujemy makaron najlepiej wielo jajeczny ja uzylem nitek (250 g) wrzucamy do gotujacej wody gotujemy okolo 3-5 minut
2. pol kg miesa mielonego wieprzowego ( moze byc od szynki takiego uzylem) smazymy je na patelni jak na spaghetti szybkosc zalezy od rozgrzania patelni (ja smazylem 2x bo sie nie zmiescilo) i wielkosci ognia na kuchence przy srednim jest to okolo 10 minut jak dlugo je trzymamy zalezy od preferencji niektorzy lubia przyrumienione inni nie .
3. wrzucamy ugotowany makaron do miski lub garnka i mieszamy razem z usmazonym miesem polecam dodac oliwy z oliwek badz oleju
4. przygotowywujemy sos przeciskamy swiezy obrany czosnek przez maszynke i mieszamy z majonezem (uzylem majonezu motyla) zamiast swiezego czosnku mozna uzyc granulatu (ilosc czosnku wg uznania) jezeli chcemy rozrzedzic sos mozna dolac do niego troche oliwy z oliwek ale doslownie troszke lub minimalna ilosc wody
5. jezeli chcesz wyciagnac z tego wiecej kalori poprostu wez ciasto tortillowe / nalesnika / lub przekrojona bułkę wrzuc gotowy farsz i zalej sosem smak gwarantowany
6. mozna spozywac w postacji bez bułki
7. przepraszam ze nie ma zdjec ale nie mam zabardzo czym zrobic a chcialem sie podzielic z wami tym przepisem ktory narodzil sie w mojej glowie z braku czasu na gotowanie dzisiejszego obiadu wlasnie ide to jesc
8. smacznego !~~
#1
Napisany 10 listopad 2012 - 18:59

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
Pizza jak z pizzerii - przepis
,
Deca 250mg/ml i Testosteron 400
| co i jak ?
,
najlepsze NO
| jakie ??
,
Trening na masę
| Może jakieś zmiany?
,
Siła - jak powinien wyglądać progress w sile?
#2
Napisany 10 listopad 2012 - 21:37

lepiej zrobić porządny sos, a nie pieprzyć się z majonezowym do makaronu lol...
#3
Napisany 11 listopad 2012 - 16:43

tez mozna ale chcialem zeby wyszlo dokladnie tak jak mi i zeby zajelo to minimum czasu
#4
Napisany 14 listopad 2012 - 03:58

Mam głupie pytanie, zawszę jak robie mielone na patelni to jest bardzo tłuste, czy to jest dobre danie powiedzmy 3-4 razy w tygodniu na mase? I jak poradzić sobię z tłuszczem? Zazwyczaj robiłem go na oleju odkąd mam dietę używam oliwy z oliwek.
#5
Napisany 14 listopad 2012 - 21:39

Kup sobie jakiś cooking spray. :>
#6
Napisany 14 listopad 2012 - 21:51

Prawdopodobnie chodzi koledze ze mieso jest tluste
. Kupuj tylko i wylacznie mieso w sklepach gdzie moga Ci zmielic, ew w domu mozesz to zrobic. Oczywiscie jakies chude jak nie chcesz zeby bylo tluste. Nie polecam tych takich hermetycznych pojemniczków.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników