Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mąka kokosowa można na redukcji czy lepiej amarantusową + czy WPC na patelnie ma sens?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
ReduktorR

ReduktorR

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 17 postów

Zwykle na śniadanie zjadam taki posiłek złożony z B+TŁ z takim makro:

 

1.jpg

 

a dopiero później taki naleśnik na bazie WPC, łyżki niepełnej małej budyniu, jednego jajka, 30 ml mleka, 20 ml wody ze słodzikiem, 7.5g mąki kokosowej tu jego makro:

 

1.jpg

 

i do tego nadzienie zblendowane z 90g twarogu półtłustego, 100g banana, 30 ml mleka, 20 ml wody ze słodzikiem, 10g orzechów włoskich i jego makro:

 

1.jpg

 

to ten naleśnik z nadzieniem: 

 

1.jpg

 

A i ogólnie naleśnik smażę na 5g oleju kokosowego.

 

Teraz kilka pytań trapiących mnie:

 

1. Czy dodawanie ultra wheya do ciasta na naleśnik ma sens, czy po usmażeniu białko nie straci swoich właściwości i WPC powinno się nie poddawać obróbce termicznej?

 

2. Czy mąka kokosowa jest OK, na redukcji? Czy lepiej zastąpić ją mąką amarantusuwą, której do tej pory w żadnym sklepie nie widziałem :D? 

 

3. Czy ten posiłek tak spoglądając, że jest to posiłek na redukcji ma jakikolwiek sens? 

 

4. Czy mogę go jeść przed treningiem?


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Diegoo

Diegoo

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4570 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miasto:Paryż
  • Staż [mies.]: 4
Ja tylko wtrącę sie do calych jaj.
Nie ma sensu wyrzucać żółtek jaj. I zostawiać bialka jaja. Jak juz to powinno byc odwrotnie.
Tracisz najważniejsza część calego jajka.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka


  • 0

#3
Kuchcikk

Kuchcikk

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 148 postów

Mąkę amarantusową można dostać chyba w Piotrze i Pawle.


Edytowany przez Kuchcikk, 04 maj 2017 - 12:57 .

  • 0

#4
ReduktorR

ReduktorR

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 17 postów

Mąkę amarantusową można dostać chyba w Piotrze i Pawle.

 

Ja tylko wtrącę sie do calych jaj.
Nie ma sensu wyrzucać żółtek jaj. I zostawiać bialka jaja. Jak juz to powinno byc odwrotnie.
Tracisz najważniejsza część calego jajka.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

 

 

Przecież nie wyrzucam, nie widzisz, że w spisie produktów, który wstawiłem widnieje "żółtko jaja kurzego" i "białko jaja kurzego" ????


Mąkę amarantusową można dostać chyba w Piotrze i Pawle.

 

OK, dzięki. A ktoś mógłby odpowiedzieć na moje 4 pytania :) ?


  • 0

#5
Diegoo

Diegoo

    Zbanowany

  • Zbanowany
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4570 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miasto:Paryż
  • Staż [mies.]: 4


Przecież nie wyrzucam, nie widzisz, że w spisie produktów, który wstawiłem widnieje "żółtko jaja kurzego" i "białko jaja kurzego" ????


Tak widnieje, widzie je na liście.
A reszte żółtek pewnie dla psa oddajesz. Ale nie moj interes w tym. ;)

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka


  • 0

#6
ReduktorR

ReduktorR

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 17 postów



Tak widnieje, widzie je na liście.
A reszte żółtek pewnie dla psa oddajesz. Ale nie moj interes w tym. ;)

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

 

 

Jaką resztę żóltek? Dobrze się czujesz? Robię tylko jednego naleśnika, więc daję tylko jedno jajko czytaj około 42g białka jaja kurzego w jednym jajku i 18g żóltka jaja kurzego w jednym jajku. 


  • 0

#7
ReduktorR

ReduktorR

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 17 postów

Ponawiam pytania/temat.


  • 0

#8
Hellscream

Hellscream

    KFD Platinum

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12112 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Do tej mąki amasrantutowej się odniosę.

    Dajcie sobie spokój z tymi egzotycznymi śmiesznościami. Nie ma w tym nic wyjątkowego, czego nie można tanio i smacznie ściągnąć z własnego podwórka, to jest tylko nowa moda, na której ktoś zarabia ;)

     

    Co do białka, pomyśl. Jak smażysz jajo czy kurę, to też białko się psuje? Od brązowienia do przypalenia masz straty aminokwasów. 


    • 0

    #9
    ReduktorR

    ReduktorR

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów

    Co do białka, pomyśl. Jak smażysz jajo czy kurę, to też białko się psuje? Od brązowienia do przypalenia masz straty aminokwasów. 

     

    A co do reszty pytań? :)


    • 0

    #10
    Hellscream

    Hellscream

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12112 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    Nie zadawaj takich pytań, bo na nie nie ma odpowiedzi.

    Po prostu robisz coś i obserwujesz czy działa i jak działa, jeśli nie działa to możesz zmienić i zainteresować się tematem dlaczego, jeśli działa, również możesz się zainteresować dlaczego. Ja mam takie podejście, bo nie lubię robić rzeczy "bo tak"


    • 0

    #11
    ReduktorR

    ReduktorR

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 17 postów

    Nie zadawaj takich pytań, bo na nie nie ma odpowiedzi.

    Po prostu robisz coś i obserwujesz czy działa i jak działa, jeśli nie działa to możesz zmienić i zainteresować się tematem dlaczego, jeśli działa, również możesz się zainteresować dlaczego. Ja mam takie podejście, bo nie lubię robić rzeczy "bo tak"

     

    Raczej ciężko zaobserwować czy jeden posiłek wpływa dobrze na redukcję czy nie, jeśli je się 5 posiłków dziennie ... Równei dobrze każdy inny może psuć redukcję. Czekam na odpowiedź innych osób, ja lubię mieć jasność.


    • 0

    #12
    Diegoo

    Diegoo

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4570 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Paryż
    • Staż [mies.]: 4
    Sprawdz inna egzotyczna mąkę Teff jak cie intresuje ;)

    Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko