Witajcie robiłem lekki research w sieci na temat mąki kukurydzianej-diety-ćwiczeń. Lecz nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytania.
Jako, że to mój pierwszy post na początku tylko dodam, że chce zacząć jeść zdrowiej, trzymać się mniej więcej diety i ćwiczyć w przydomowym zakątku, czy też na dworze.
Bez żadnych karnetów siłowni kilka razy w tygodniu i odliczaniu co do centa jedzenia na wadze kuchennej.
Żyć aktywniej i lepiej niż do tej pory.
Planuje sobie ułożyć w jakiś sposób dietę opierając się na zapiskach i propozycjach zawartych na tym forum i zanim zacznę coś pisać chce się rozeznać w poniższych pytaniach.
1.Mąka kukurydziana - prosta sprawa zrobienia placka tortilli np w jednym z tematów na śnidanie jest np "- kromka pełnoziarnistego chleba z 1/2 łyżki chudego masła, 3 dag chudej gotowanej szynki, 10 dag melona (205 kcal)."
Czy zamiast wiecznie chleba na 7 dni jeść np co 2/3 dzień chleb zmieniać w placki?
Tak samo z ryżem i kaszami, zamiast ich czasami robić sobie takie placki i z nimi wcinać resztę obiadu/śniadania?
2. Jajka często pojawiają się w dietach, najczęściej gotowane, a ja jestem dziwnym człowiekiem bo jak jajko to tylko jajecznica albo sadzone(z dwóch stron smażone)/omlety czy takie jajko jest w jakiś tam sposób gorsze od gotowanego czy chodzi tutaj głównie o formę zrobienia jajka?
Rozmawiałem kiedyś z "trenerem personalnym", nie uważam żeby ktoś kto skończył kurs i założył jednoosobową działalność finansową od razu stawał się super trenerem, ale to temat na inny dzień, ale on na śniadanie je jajecznicę na cytując "prawie spalonym boczku". Więc jak to jest?
Na tą chwile nic innego nie przychodzi mi do głowy ale na pewno nie raz będę was męczył swoimi pytaniami.
Pozdrawiam!
#1
Napisany 30 listopad 2017 - 17:47

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 01 grudzień 2017 - 22:49

Co do jajek, najbardziej odzywcze sa takie, ktorych zoltko jest najbardziej surowe. Wiadomo, im jajko z lepszego zrodlo tym jest zdrowsze.
Ja zawsze jak ribie jajecznice oddzielam zoltko od bialka, najpiere smaze samo bialko, a.jak sie zetnie, sciagam z ognia dodaje zoltka szybko.mieszam i na talerz

Btw co to jest chude maslo?😁
#3
Napisany 01 grudzień 2017 - 23:52

Maka kukurydziana ma bardzo wysoki ladunek IG, co rowna sie z sporym wyrzutem insuliny od samego rana.
Co do jajek, najbardziej odzywcze sa takie, ktorych zoltko jest najbardziej surowe. Wiadomo, im jajko z lepszego zrodlo tym jest zdrowsze.
Ja zawsze jak ribie jajecznice oddzielam zoltko od bialka, najpiere smaze samo bialko, a.jak sie zetnie, sciagam z ognia dodaje zoltka szybko.mieszam i na talerz
Btw co to jest chude maslo?
Chude masło to jest margaryna z wodą i zawartością tłuszczu 20%.
Swoją drogą dobrze podchodzisz do jajek. Polecam też krótkie ubijanie w kąpieli wodnej na tzw krem angielski
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników