Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój odblok

* * * * * 1 głosów

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#581
kabas7

kabas7

    KFD to mój dom ;)

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    pozwolę sobie wkleić to co V mi powiedział na ten tych norm

    "Kwestie jednostek i norm w poszczególnych laboratoriach czy nawet w literaturze i książkach medycznych.Według Mędrasia, jednego z najbardziej kumatych endo w kraju, za normę uważa się 0.3-3.0 PRG u mężczyzn, gdzie u Greenspana norma jest jakoś 2 razy mniejsza.
    Ciężko jest więc ogarnąć kwestie ile nam tego progesteronu trzeba, kiedy większość lekarzy, badaczy i naukowców dalej nie wie jaką rolę odgrywa u nas ten hormon."

    ja obstaje przy normie
    0.7 - 4.3 nmol / 0.2 - 1.35ng

    Edytowany przez kabas7, 11 wrzesień 2019 - 21:50 .

    • 3

    #582
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    odświeżam temat ponieważ postanowiłem kontynuować odblok ale nie byłem pewien czy to o tym pisac bo szczerze mówiąc sam nie byłem do końca przekonany czy dalej w tym wytrwam.
    zdecydowałem się bo zanim przejdę dożywotnio na testa chce mieć tą świadomość że zrobiłem wszystko co sie dało żeby dać sobie jeszcze tę ostatnią szansę.
    jeżeli okaże się że i tym razem się nie uda to napewno nie będę się już dłużej z tym pierd*lił.

    zmotywowało mnie też dodatkowo to co powiedział mi V że jak pozbędziemy się problemu z glikemią nad którą teraz pracujemy to nie będzie już tak wywierała negatywnego wpływu na moje hormony.
    po za tym jest jeszcze jedna taka przesłanka że jak przysadka będzie miała czas popracować sobie teraz trochę samemu przez ten okres do kolejnego jebnięcia sermami , to ustabilizuje sobie na nowo sekrecje gonadotropin na jakkolwiek niskim poziomie by teraz nie były i przy kolejnej okazji jak dostanie znowu z buta to nie bedzie już w stanie takiego uśpienia jak wcześniej co może się przełożyć na lepsze wyniki.

    po za tym szkoda mi też było tych 8 msc, te dodatkowe kilka nie zrobią mi już większej roznicy.
    z tego propa o którym pisałem zszedłem już jakieś 8 tyg temu , a ponowną stymulacje sermami planuje na grudzień , zobaczymy co z trgo wyjdzie

    obecnie wspomagam się małymi dawkami hcg, 750ui e2d a LH mam na poziomie 1.4

    wiem że część z was może sobie pomyśleć po ch*j się tak z tym pier*dolisz , wbijaj już lepiej na bombe , ale ja jestem bardzo ciekaw czy te wyżej opisane przeze mnie rzeczy sprawdzą się bo to będzie ciekawe doświadczenie nie tylko zresztą dla mnie

    Edytowany przez kabas7, 20 październik 2019 - 15:58 .

    • 0

    #583
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Mój odblok wciąż trwa i dalej jestem nie zadowolony gdyż bardziej aromatyzuje wytwarzam estro niż testa badania pokazują że estro w górę a test w dół i zastanawiam się jak odmienić te proporcje co jest nie tak . 

    Estro 179 norma 28 -156
    Test 17,12 norma 9,9 -27,9
    Fsh 11,58 norma 1,5 - 12,4
    LH 17 norma 1,7 - 8,6
    Leci tabs clomidu dziennie i nolvy ale nolve wczoraj skończylem wcześniej zaczynałem od 2 tabsów nolvy i schodziłem do połówki . A wyniki z 4 października wyglądały tak
    est 18,51
    Estro 164
    Fsh11,66


    • 0

    #584
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    nie wiem stary, sorry ale nie będziemy tutaj teraz o tym dyskutowali , zgłoś się do kogoś ogarnietego
    • 0

    #585
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    to się nazywa cenna porada :)


    • 0

    #586
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    to nie temat od udzielania każdemu porad
    • 1

    #587
    Lemmy.

    Lemmy.

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3529 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: xx

    wiem że część z was może sobie pomyśleć po ch*j się tak z tym pier*dolisz , wbijaj już lepiej na bombe , ale ja jestem bardzo ciekaw czy te wyżej opisane przeze mnie rzeczy sprawdzą się bo to będzie ciekawe doświadczenie nie tylko zresztą dla mnie

    Powodzenia, nie powiem i tak jesteś wytrwały, tyle miechów na odbloku to szmat czasu

     

    Mój odblok wciąż trwa i dalej jestem nie zadowolony gdyż bardziej aromatyzuje wytwarzam estro niż testa badania pokazują że estro w górę a test w dół i zastanawiam się jak odmienić te proporcje co jest nie tak . 

    Dlaczego nie utworzysz własnego tematu / napiszesz w luźnych / zgłosisz się do kogoś ogarniętego ?


    • 0

    #588
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4543 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat
    Próbuj kabas trt zawsze można zacząć, przynajmniej będziesz miał czyste sumienie
    • 0

    #589
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna

    Próbuj kabas trt zawsze można zacząć, przynajmniej będziesz miał czyste sumienie


    o to właśnie chodzi, a wrócić do formy to jest dosłownie miesiąc.
    jeszcze chwilę się pomęcze ale w granicach rozsądku , jestem ciekaw tych rozkminek o których pisałem , to bedzie cenne doświadczenie uważam

    mam i ja , na start pójdzie 0,015625mg czyli 1/8 ze 0.125mg bo obliczylem sobie że jeżeli 1 tab letro jest około 20x silniejsza od 1 tab symexu to ~0.125mg letro będzie mniej więcej jak 1 tab exe
    czy coś pomyliłem ? jak macie jakieś uwagi to piszczcie.

    rozrobiłem 1ml (5mg) w 23ml wódki , wychodzi na 1 kresce 0,0052083333 a na 3 - 0,015625

    zrobiłem dzisiaj estro i prg , jutro powtórzę badania i zobaczymy ile mi zbiła taka mała dawka

    Załączone pliki


    Edytowany przez kabas7, 22 październik 2019 - 21:06 .

    • 0

    #590
    Prezi

    Prezi

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2118 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10lat

    o to właśnie chodzi, a wrócić do formy to jest dosłownie miesiąc.
    jeszcze chwilę się pomęcze ale w granicach rozsądku , jestem ciekaw tych rozkminek o których pisałem , to bedzie cenne doświadczenie uważam

    mam i ja , na start pójdzie 0,015625mg czyli 1/8 ze 0.125mg bo obliczylem sobie że jeżeli 1 tab letro jest około 20x silniejsza od 1 tab symexu to ~0.125mg letro będzie mniej więcej jak 1 tab exe
    czy coś pomyliłem ? jak macie jakieś uwagi to piszczcie.

    rozrobiłem 1ml (5mg) w 23ml wódki , wychodzi na 1 kresce 0,0052083333 a na 3 - 0,015625

    zrobiłem dzisiaj estro i prg , jutro powtórzę badania i zobaczymy ile mi zbiła taka mała dawka

    Pamietaj, 5 dni bierz jedną dawkę, dopiero potem badania. Wtedy będzie najdokładniej i da ci realny wynik, o ile zbija.

    Zabicie/wstrzymanie aromatazy, nie oznacza śmierci estrogenu ktory dalej może krążyć w organiźmie. Dlatego trzeba pare dni pociągnąć.


    • 0

    #591
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    ta ,ale wiesz ja nie mam tescia ponad norme i u mnie nie ma z czego aromatyzować, po za tym za bardzo się boję bo ku*wa tyle razy już źle się u mnie działo po AI że podchodzę do tego bardzo ostrożnie
    • 0

    #592
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    to letro to naprawdę spoko opcja , można sobie dobrać super dokładnie dawkowanie
    myślę że trochę mniejsza od tej którą teraz dałem będzie dobra do 50mg propa ed na którego wejdę jeśli mi się nie uda z odblokiem.
    codziennie inj propa i łykanie letro powinny być dla mnie idealnym rozwiązaniem trzymania hormonów na stabilnym poziomie

    nie wiem tylko jak będzie zachowywał się progesteron bo ostatnio znowu coś się odjebało, nie dawno fajne wskoczył w dolną norme 0.799 w skali 0.7 - 4.3 , badam po dwóch tygodniach z nadzieją że jest jeszcze lepiej a tu chuj wie czemu spadł mi i to dość znacznie

    przy obecnych poziomach prgogesteronu potrafię odczuć estro nawet kiedy zbliża się już pod górną norme

    e2 - 129 > 73 , po 1/8 ze 0.125mg

    ,

    Załączone pliki


    Edytowany przez kabas7, 24 październik 2019 - 16:15 .

    • 0

    #593
    korowiow71

    korowiow71

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 165 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 48
    Coś robiłeś więcej żeby prog wskoczył w normę czy tak wyszło? Też mam problem bo mam za niski od kiedy badam
    • 0

    #594
    fordoniak

    fordoniak

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 766 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    Hcg ( teoretycznie ) i pregnenolone powinny podwyższyć..
    • 0

    #595
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna

    no innych opcji już zbytnio nie ma , ew można jeszcze spróbować na jakiś gorszy okres tymczasowo krem z progesteronem albo tabletki.
    zauważyłem po sobie że ten hormon ma u mnie mniejsze tendencje spadkowe kiedy jestem ON

     

    nie tak dawno jeszcze cieszyłem się takim o to wynikiem

    Załączone pliki


    Edytowany przez kabas7, 25 październik 2019 - 13:18 .

    • 0

    #596
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4543 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat

    to czemu nie stosujesz stale pregnenolone ? poczytałem tez o tym progest e i to moze dzialac


    • 0

    #597
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    bo jestem bardzo wrażliwy na tzw lucid dreams, przyjmuje różne leki i suple od których i tak już mam popier*olone sny które po dłuższym czasie potrafią męczyć, po pregnenolonie mam to wyjątkowo mocno a rano jest mi się strasznie ciężko wybudzić

    clomid,melatonina,pregnenolon,GW - po tych mam najbardziej i nie wyobrażam sobie brać któregoś z nich razem z innymi

    u mnie przyczyną jest siejąca od dawna spustoszenie insulina i lekko już wymęczone nadnercza , jeśli to ogarnę problem powinien zniknąć, ale do tego jeszcze daleka droga

    Edytowany przez kabas7, 25 październik 2019 - 14:33 .

    • 0

    #598
    kravmaga

    kravmaga

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4543 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat

    nawet jak wszystko łykniesz rano to masz chore sny ?


    • 0

    #599
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    tak, próbowałem już tak robić, brałem też mniejsze dawki jak 20mg, na początku było ok ale z czasem zaczęło się to samo.

    chuy wie też czemu spada mi on kiedy dam AI, nawet V nie potrafi tego do końca wyjaśnić.
    ale na szczęście rozcieńczone letro będzie przełomem w tej kwestii, bomba też powinna być przyjemniejsza dzięki temu

    W skrócie objawy jakich doznaje przy niskim prg to brak energii, podwyższone ciśnienie kiedy zmieniam pozycję, słabe libido i nie najlepszy humor

    na treningi muszę się teraz zmuszać, brak energii płaski , nie chce się ćwiczyć ale muszę żeby nie było spadków i żeby poprawić glikemie

    Edytowany przez kabas7, 25 październik 2019 - 17:08 .

    • 0

    #600
    kabas7

    kabas7

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2590 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    zrobiłem dzisiaj badania z racji tego że od jutra planuje wejść ponownie na sermy i trochę się zdziwiłem.

    zacznę od tego że od kilku dni czuje się nadzwyczaj zajebiscie jak nie czułem się nigdy wcześniej na hcg, ale wszytko się wyjaśniło po odebraniu wyników

    LH - tutaj fajnie bo wcześniej oscylowało na poziomie 1.4

    Progesteron - też elegancko do góry , dawno takiego nie miałem

    testosteron i estradiol -
    tutaj wielkie zdziwienie bo przecież cały czas bije pregnyl w tej samej dawce , z tą roznicą że tym razem zamiast rozrobić ją z dołączonym rozpuszczalnikiem lub wodą do inj użyłem soli fizjologicznej "polpharma inj natr chlor isoton 90 mg/10 ml" ale to chyba nie ma znaczenia , wałków pregnylu nie ma, a greckiego nie dostałem

    W każdym razie dziś złapała mnie lekka hipka na treningu a po posiłku treningowym strasznie mnie zamuliło , wszystko przez tescia poniżej normy , moja teoria na to jest taka że przez pogorszenie się glikemii spowodowanej niskim tesciem podwyższyły się poziomy insuliny przez co obniżyło mi znowu shbg do niskich wartości przez co odczuwam więcej wolnego teścia aktywnego biologicznie bo libido jest ok a humor rewelacyjny.

    od dzisiaj zarzucam na noc sermy bo nie mam juz co rozkminiać i nie chce mi się z tym już walczyć , pójdzie to pójdzie jak nie to wchodzę na bombe i na tym koniec.
    ale całkiem prawdopodobne że tym razem uzyskam nieco wyższe poziomy gonadotropin więc będzie to ciekawe doświadczenie

    czekam jeszcze co na to powie mi V ale prawdopodobnie moja wersja będzie słuszna

    jutro idę zbadać shbg i testosteron wolny, może też dht ,zależy ile będzie kosztowało

    Załączone pliki


    Edytowany przez kabas7, 07 grudzień 2019 - 00:13 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko