Skocz do zawartości

Zdjęcie

Liczyć kalorie samemu czy brać pod uwagę te które znajdują się na produkcie?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
alt89

alt89

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 85 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Śląsk
    • Staż [mies.]: 7

    Witam

    Mam pytanie, ponieważ każdy mówi żeby przy obliczaniu białka nie brać pod uwagę tego roślinnego...
    Jakie kalorie uwzględniać w zapotrzebowaniu kalorycznym? te które wliczymy sami czy te które znajdują się na opakowaniu produktu? na przykład: 100 g makaronu pełnoziarnistego ma 68 g węglowodanów. I gdyby brać pod uwagę jedynie te węgle (białko roślinne jest nic nie warte) to takie 100 g makaronu ma 272 kcal, a na opakowaniu pisze 357 kcal. które wartości brać pod uwagę?

    Pozdro


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    MisterDomin

    MisterDomin

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 918 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wałbrzych
    • Staż [mies.]: 26

    Bierz kalorie z tego białka też wliczaj, teoretycznie nie powinno sie roślinnego wliczać do BWT lub do np. zapotrzebowania na białko jesli masz 2 g/kg


    • 1

    #3
    eMPeC

    eMPeC

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2664 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mysłowice
    • Staż [mies.]: 6 lat

    Jeśli wcinasz białko roślinne ze zwierzęcym (z przewagą tego drugiego) to roślinne również się przyswoi. <-- chociaż na ten temat zdania są podzielone więc sam zdecyduj :)

    Nawet jeśli byś chciał nie wliczać B roślinnego do bilansu BTW to kcal z niego i tak musisz wliczać.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników