Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krótkie pytanie :) na szybko

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
PrezesikxD

PrezesikxD

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 29 postów
  • Wiek: 18
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 14

    Siemka wchodzę sobie na redukcję i mam pytanko :D 

    Chcę mieć jak najzdrowszą dietę taki nowy cell :D. I szukam zamiennika do smażenia co sądzicie o "Oleju kokosowym Nierafinowanym" Chodzi o smażenie może jednak Rafinowany ? proszę o poradę :)

    I jak wliczać takowe smażone produkty np na takim Oleju ?

     

    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

     

    Pozdrawiam <3

     

     

     
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Freezu

    Freezu

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 351 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:świętokrzyskie
    • Staż [mies.]: 25

    kup oliwę z oliwek, do smażenia chyba najlepszy wybór

     

    I jak wliczać takowe smażone produkty np na takim Oleju ?

     

    normalnie, wliczasz surowy produkt + ilość oleju 


    • 0

    #3
    PrezesikxD

    PrezesikxD

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 29 postów
  • Wiek: 18
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 14
    Pytam się o polecenie jednego z dwóch produktów :)
    Sa rzeczy lepsze do smażenia niż oliwa z oliwek :) takie właśnie jak olej kokosowy. Przynajmniej ja tak uważam pozdrawiam cieplutko.
    • 0

    #4
    adinsoon

    adinsoon

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 812 postów
  • Wiek: 20
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    • Staż [mies.]: 09/16-

    Pytam się o polecenie jednego z dwóch produktów :)
    Sa rzeczy lepsze do smażenia niż oliwa z oliwek :) takie właśnie jak olej kokosowy. Przynajmniej ja tak uważam pozdrawiam cieplutko.

     

    Szkoda, że nie chcesz nieco poszerzyć swoich horyzontów myślowych, ale jeżeli utarło Ci się w przekonaniu, że do smażenia musi być tylko olej kokosowy, to z dwu wyborów lepszym będzie rafinowany. O wyborze rafinowanego nad nierafinowanym decyduje kwestia stosunku przeciwutleniaczy do katalizatorów utleniania (np. jonów metali,enzymów itp). W większości olejów nierafinowanych jest bardzo dużo antyoksydantów, ale jeszcze więcej ,,przyspieszaczy" utleniania. Zwykle stosunek ten korzystniej wychodzi w produktach poddanych procesom rafinowania, przez co tego typu tłuszcze są bardziej bezpieczne w procesie smażenia. Wyjątek stanowi oliwa z oliwek dobrej jakości, która, najlepiej w postaci extra virgin, ma bardzo dużo polifenoli i witaminy E.


    • 0

    #5
    PrezesikxD

    PrezesikxD

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 29 postów
  • Wiek: 18
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 14
    Nie tak ze nie chce ich poszerzać poprostu chciał bym spróbować tego Oleju kiedyś już oliwę jak najbardziej miałem :) więc czemu teraz nie spróbować z kokosowy. Pozdrawiam ciepło :) panowie bez złości. I przepraszam za wypowiedź wyżej źle to poprostu wyraziłem nie chciałem być nie miły.
    A i jeśli tak stawiacie sprawę może jesteście chętni polecić mi jakas oliwę z oliwek która jest naprawdę dobra :)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko