Skocz do zawartości

Zdjęcie

Konserwy mięsne

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
onomatopejja

onomatopejja

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 87 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    W konserwie mięsnej (300g) o nazwie łopatka wieprzowa jest 86% tego mięsa. Jest to konserwa blokowa sterylizowana - mielonka. Czy w 100g mięsa w konserwie (to będzie ponad 100g konserwy) jest tyle samo białka co w 100g surowej łopatki wieprzowej? Jeśli nie to ile? (w tabeli kalorycznosci jest napisane, że to mięso ma 16g białka, ale chyba chodzi o mięso surowe) z gory dziekuje za odpowiedzi

    Edytowany przez onomatopejja, 22 lipiec 2010 - 10:02 .

    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    arshalo

    arshalo

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1304 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 12
    daruj sobie konserwy, a ostatecznie nie tego bialka do diety.
    • 0

    #3
    MrVEINS

    MrVEINS

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 383 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 48
    a ile to zawiera tłuszczów? i to pewnie mega niezdrowych. a powinno być tak jak jest na etykiecie.
    • 0

    #4
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63863 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Jak jeździłem na szkolenie lub nie miałem czasu przygotowywać mięsa kupowałem mięso wołolwe konserowowane,zaw. mięsa ok. 98%,ale była to tylko opcja awaryjna,takie koserwy zaw. mase soli,chemii oraz wysokoprzetworzone mięso.
    • 0

    #5
    s47g

    s47g

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 510 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    Ostatnio spojrzałem na skład to ilość tłuszczu była niemalże taka sama jak ilość białka..
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko