Skocz do zawartości

Zdjęcie

Konkursu HI TEC - Przedstaw fit-łakocie

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Kamil-Nowakowski

Kamil-Nowakowski

    HI TEC NUTRITION

  • Partner KFD
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11975 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Giżycko
    • Staż [mies.]: długo

    Konkursu HI TEC  - Przedstaw fit-łakocie

     

    Osoby startujące w PT muszą to napisać w poście inaczej nie będą przyznawane punkty!!!

     

    Zasady

     

    - Przedstaw swoje fit-łakocie

    - podaj listę potrzebnych produktów/składników

    - podaj przepis/sposób przygotowania

    - zrób fit-łakocie

    - do przygotowania fit łakoci można użyć dowolnego produktu Hi Tec Nutrition.

    - Zilustruj/nagraj filmik/zrób zdjęcia przedstawiające przygotowanie Fit- łakoci

    - Na zdjęciu/nagraniach/ilustracjach mile widziane akcenty Hi Tec Nutrition, akcesoria, suplement, koszulka itd.
    - kreatywność dowolna

    - miejsce dowolne

    - zabrania się reklamowania innych firmy produkujących suplementy i kopiowania prac
    - listę zwycięzców podamy w tym temacie
    - biorąc udział w konkursie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez firmę HI TEC NUTRITION

    - do wygrania suplementy firmy HI TEC NUTRITION

     

    Podsumowanie

    - do wygrania suplementy HI TEC NUTRITON

    - listę zwycięzców podamy w tym temacie

    - biorąc udział w konkursie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez firmę HI TEC NUTRITION.

     

    konkurs trwa :

     

    26-02-2018 do 11-03-2018 

    Załączone miniaturki

    • feel the power.jpg

    • 0

    #2
    tidus666

    tidus666

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2619 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: 36

    *
    POPULARNY

    Konkurs HI TEC - Przedstaw Fit-Łakocie

    Fit Gofry Proteinowe by Classic Muscle

     

     

     

    Produkty zastosowane w przygotowaniu gofrów:

    -Mąka owsiana (można zmielić płatki owsiane na mąkę)

    - Odżywka białkowa HI TEC Whey C-6 (najlepiej waniliowa lub wg gustu)

    - Jaja kurze (ja akurat mam swojskie ze wsi)

    - Proszek do pieczenia lub soda

    - Woda gazowana/mleko

    - Kakao

    - Cynamon

    - Serek homogenizowany waniliowy

    - Wiórki kokosowe

    - Mieszanka orzechów

    - Masło orzechowe smooth 100% bez dodatku soli, cukru i oleju palmowego

    - Banany, żurawina, truskawki, jabłka (lub inne bakalie/powidła wg. uznania)

     

    DSC_1525.JPG

     

     

    Składniki na ciasto: 

    - 250g mąki owsianej

    - 100g HI TEC Whey C-6 (waniliowe lub podobne)

    - 2 całe jaja L

    - łyżeczka proszku do pieczenia

    - woda/mleko do konsystencji

    - *2 łyżki kakao

    * do gofrów czekoladowych

     

    Składniki na krem waniliowy:

    - 2 serki homogenizowane waniliowe (nie polecam Danio - dużo cukru i chemii)

    - 30g HI Tec Whey C-6 o smaku waniliowym

    DSC_1535.JPG

     

     

     

    Przyrządzenie gofrów:

    Mąkę owsianą, jajka, proszek do pieczenia oraz HI TEC Whey C-6 wsypać do miski, dolać wodę lub mleko do konsystencji jak na ciasto naleśnikowe (niezbyt gęste - lepiej rozpływa się w formie gofrownicy). Aby wyszły bardziej puszyste można użyć wody gazowanej. Wszystkie składniki miksujemy razem na gładką masę. W celu zrobienia gofrów czekoladowych dodać w końcowym etapie 2 łyżki kakao.

    Gofrownicę wcześniej nagrzewamy, aby można było piec bez tłuszczu. Na mocno nagrzaną formę gofrownicy wylewamy ciasto starannie wypełniając całą formę, aby kształty gofrów wyszły idealne :) W zależności od mocy i formy gofrownicy, a także pożądanej chrupkości gofry pieczemy w różnym czasie. Po upieczeniu gofra, aby zachował chrupkość wyłożyć na powierzchnię, która pozwoli mu odparować.

     

    Przyrządzenie kremu waniliowego:

    Serki homogenizowane o smaku waniliowym wylewamy do miseczki, dodajemy odżywkę białkową HI TEC Whey C-6 i miksujemy na gładki krem.

     

    Proces przyrządzania

    DSC_1529.JPG

    DSC_1528.JPG

    DSC_1530.JPG

    DSC_1531.JPG

    DSC_1533.JPG

    DSC_1534.JPG

     

    Gotowe gofry (waniliowy i czekoladowy)

    DSC_1536.JPG DSC_1555.JPG

     

    Produkty końcowe - Fit Gofry z dodatkami:

     

    Wieża gofrowa przekładana kremem waniliowym i bananem z orzechami, masłem orzechowym i posypką kakaową

    DSC_1549.JPG

    DSC_1543 (1).JPG

     

     

    Gofry z kremem waniliowym, jabłkiem i posypką cynamonową

    DSC_1537.JPG

     

     

    Gofry z kremem waniliowym i malinami/żurawiną

    DSC_1550.JPG DSC_1551.JPG

     

     

    Wieża gofrowa przekładana kremem waniliowym, truskawkami z polewą z masła orzechowego

    DSC_1538.JPG

     

     

    Czekoladowa wieża gofrowa przekładana kremem waniliowym z wiórkami kokosowymi i posypką kakaową

    DSC_1556.JPG

     

    Smacznego i powodzenia! :)

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    • 5

    #3
    Lexie

    Lexie

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 921 postów
    • Płeć:Kobieta

    post-305238-0-73290700-1493654823.jpg

     

    28504689_1683139508390771_917141839_o.jpg

    28554602_1683141471723908_775596741_o(1).jpg

    28555457_1683139555057433_1820018840_o.jpg

     

    Warstwa I:

    ciasto

     

    28584379_1683140838390638_774508114_o.jpg

    28547417_1683141335057255_296834349_o.jpg

     

    Dodajemy:

    28548311_1683140818390640_924163078_o.jpg

    28584263_1683140641723991_435146545_o.jpg

    28504354_1683140358390686_1150149671_o.jpg

    28584074_1683140521724003_1607218052_o.jpg

    28579753_1683140338390688_163832102_o.jpg

    28504382_1683140635057325_1484291283_o.jpg

    28554725_1683139868390735_414129937_o.jpg

    28579992_1683139845057404_1858733943_o.jpg

     

    Warstwa II:

    galaretka

     

    28504790_1683141548390567_1228825416_o.jpg

    Odstawiamy, aż delikatnie zgęstnieje.

    28554923_1683139735057415_1600369818_o.jpg

     

    Warstwa III:

    krem kokosowy

     

    28554940_1683139468390775_1784542956_o.jpg

    28504204_1683139741724081_197850612_o.jpg

    Studzimy i wylewamy na blachę.

    28547415_1683139618390760_605111672_o.jpg

     

    28642775_1683139458390776_1767049594_o.jpg

    28504472_1683139528390769_1262565648_o.jpg

     

    28504182_1683139601724095_511901681_o.jpg

     


    Biorę udział w PT.

    hitec_nutrition.jpg
     


    • 2

    #4
    krisking2012

    krisking2012

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPip
    • 1397 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 18

    Pudding czekoladowy

     

    1. Składniki:

    • mleko - 150g,
    • żelatyna - 5g,
    • fasola czerwona konserwowa - 100g,
    • Whey C6 - 20g,
    • wiórki kokosowe - 20g
    • kakao - 10g

    2. Przygotowanie:
     

    Mleko (150g) podgrzewamy w mikrofalówce po czym rozpuszczamy w nim żelatynę (5g). Do kielicha od blendera wrzucamy resztę składników (100g fasoli, 20g Whey C6, 10g wiórek kokosowych, 10g kakao) i miksujemy. Tak przygotowaną masę wylewamy do foremek (lub innego małego naczynia, np. pucharków do lodów) i odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie wykładamy pudding na talerz i posypujemy resztą (10g) wiórek kokosowych. Smacznego ;)

     

    post-134412-0-48372100-1499947978.jpg

    post-134412-0-32158000-1499947972.jpg

    post-134412-0-14587000-1499947976.jpg

     

    3. Makroskładniki

     

    • 395 kcal
    • 36g białka
    • 25g węglowodanów
    • 16g tłuszczy

     

    4. Film (wersja HD, 1920x1080):

     

     

     

    Startuję w PT.


    • 1

    #5
    natalijka

    natalijka

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 124 postów
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:gdansk
    • Staż [mies.]: 3-4 l

    Lody BIAŁKOWO BANANOWE [low-fat  high-protein ]

     

    1. Składniki

    - banany 2

    ​- whey Hi Tec - 1 miarka

    ​- twaróg - 1kostka

    - jajka 2szt

    ​- kakao - 1 łyżka

    ​- słodzik - opcjonalnie

    - corn flaksy - do ozdoby opcjonalnie 

     

    2. Wykonanie

    jak na zdjęciach :)

     

    Miękkie, nie twarde jak kamień.

    Słodkie i smaczne.

    Mają świetne makro

     

    3. Wartość energetyczna całości

    kcal 725 / B 91 / W 55 / T 15 - około 400g

     

    na 100g

    kcal 181 / B 23 / W 14 / T 4

     

     

           

     

     

     

     

     

     

    Załączone miniaturki

    • IMG_20180228_193049.jpg
    • IMG_20180228_193740.jpg
    • IMG_20180228_194147.jpg
    • IMG_20180228_194550.jpg
    • IMG_20180228_214851.jpg

    • 0

    #6
    Przemek28

    Przemek28

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 3 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pieckowo

    Konkursu HI TEC  - Przedstaw fit-łakocie

     

    składniki : jogurt naturalny, banan , łyżka orzechów z nerkowca i migdały,   jabłko , winogrona i zamrożone truskawki

     

    sposób przygotowania: wszystkie produkty oprucz jabłka,winogron i truskawek wsypać do jednego pojemnika i zblendować . 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    rzeczy zblendowane mozna wstawic do zamrazarki na okolo 3 godz . Po wyciągnięci mozna przystroic jabłkiem, winogronami, zamrozonymi truskawkami  i polac czekolada. życze smacznego.

    Załączone miniaturki

    • post-305238-0-73290700-1493654823.jpg
    • IMG_20180301_203019.jpg
    • IMG_20180301_203034.jpg
    • IMG_20180301_203420.jpg
    • IMG_20180301_202755.jpg
    • IMG_20180301_203952.jpg
    • IMG_20180301_215939.jpg
    • IMG_20180301_220320.jpg
    • IMG_20180221_173725.jpg

    • 0

    #7
    Przemek28

    Przemek28

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 3 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pieckowo

    Konkursu HI TEC  - Przedstaw fit-łakocie

     

    składniki :100 gr ryżu, jogurt naturalny, banan , łyżka orzechów z nerkowca i migdały,   jabłko , winogrona i zamrożone truskawki

     

    sposób przygotowania: wszystkie produkty oprucz jabłka,winogron i truskawek wsypać do jednego pojemnika i zblendować . 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    rzeczy zblendowane mozna wstawic do zamrazarki na okolo 3 godz . Po wyciągnięci mozna przystroic jabłkiem, winogronami, zamrozonymi truskawkami  i polac czekolada. życze smacznego.


    • 0

    #8
    tatuncio

    tatuncio

      Super spamer

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 13653 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań / Łomża

    Potrzebne składniki:

     

    Babeczki

    95 płatków owsianych

    1 łyżeczka kakao

    1 łyżka masła orzechowego

    rodzynki

     

    Galaretka

    15g BCAA - u mnie wiśnia

    2 płaskie łyżeczki żelatyny

    220 ml wody

     

    Masa

    100g serka wiejskiego

    30g WHEY C-6 - u mnie biała czekolada

     

    A sposób przygotowania na filmiku:

     

     

     

    Biorę udział w PT


    • 0

    #9
    Malinka85

    Malinka85

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 538 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Tychy

     

     

    SPÓD:

    - 4 kurze białka

    - 2 miarki Whey C-6 HI TEC biała czekolada

     

    MASA:

    - 1 kg ser twarogowy chudy

    - 4 miarki Whey C-6 HI TEC ciasteczkowe

    - 1 galaretka cytrynowa

    - 1 galaretka kiwi

    - 3 łyżeczki żelatyny

    - ok.30 ml mleka 1,5 %

     

    * w zależności od preferencji słodkości, można dodać ok. 2-3 łyżki stołowe ksylitolu do masy

     

    GÓRA:

    - 6 kiwi

    - 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady

     

     

     

     

    Sposób przyrządzenia:

    Przed przystąpieniem do wykonania spodu przygotować sobie galaretki do stężenia, według przepisu na opakowaniu.

    Oddzielamy żółtka od białka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypujemy 2 miarki Whey C-6 biała czekolada i mieszamy na najniższych obrotach miksera. Okrągłą tortownicę/blachę ok. 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę do tortownicy/blachy. Pieczemy w piekarniku na termoobiegu w 150 stopniach przez 10 minut, następnie zmniejszamy do 100 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu spód bezowy studzimy. Nie wyciągamy z tortownicy/blachy.

    Rozpuszczamy w szklance wrzątku ok 250 ml 3 łyżeczki żelatyny. Zostawiamy do ostygnięcia.

    Do miski wrzucamy twaróg, wsypujemy 4 miarki Whey C-6 ciasteczkowe, lejemy ok. 30 ml mleka

    * w zależności od preferencji słodkości, można dodać jeszcze 2-3 łyżki stołowe ksylitolu

    Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Wcześniej przygotowane galaretki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski. Mieszamy. Wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Wszystko razem mieszamy.

    Masę sernikową przekładamy do tortownicy/blachy na upieczony spód bezowy.

    Następnie obieramy kiwi i blendujemy. Przelewamy na masę sernikową.

    W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, a następnie polewamy według uznania po górze ciasta.

    Wkładamy do lodówki na min. 2-3 h, a następnie na ok. 1 h do zamrażalnika.

     

    W ten oto sposób powstał pyszny sernik na zimno, na spodzie bezowym, pod zieloną pierzynką :-)

     

     

    Wartości odżywcze w ok. 170 gr/1 porcja:

    kalorie - 226 kcal

    węglowodany - 14,5 g

    białka - 31,25 g

    tłuszcze - 5,41 g

    błonnik - 2 g

     

     

    Smacznego !

     

    Biorę udział w PT


    Edytowany przez Malinka85, 05 marzec 2018 - 08:39 .

    • 3

    #10
    Biały1989

    Biały1989

      Super spamer

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11164 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna

    Biorę udział w PT :)

    Fitusiny deser dla łasuchów !

    95402487200407390477.jpg

     

    Składniki:

    -budyń bez cukru 20g

    -galaretka  15g 0 kcal

    -Whey C-6 30g

    -ananas 60g

    -nasiona CHIA 15g

    -woda

    -słodziki

    61692709251393312182.jpg

     

    Sposób przygotowania:

    1. Nasiona CHIA zalewamy wodą i dostawiamy na 1h

    2. Budyń rozrabiamy z wodą ze słodzikami i gotujemy w garnku, odstawiamy gdy przestygnie dodajemy Whey C-6 i dokładnie mieszamy .

    55093193817794901922.jpg

    1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,  wstawiamy do lodówki gdy wystygnie dodajemy pokrojone ananasy i jeszcze raz wkładamy do lodówki na 30min.

    2. Galaretkę z ananasami przekładamy do szklanki i zlewamy zimny budyniem ,a na sam wierzch dajemy nasiona CHIA

     

    Makro składniki:

    B30g W30g T5g

     

    Oczywiście można modyfikować ten przepis, dodawać mleko kokosowe/ wiórki bądź inne owoce lub inne orzeszki.

    Czemu akurat się zdecydowałem na taki deser? Wiele osób robi ciasta, batoniki, które okej są "zdrowe",ale wraz z tym zdrowiem są też kcal (wiadomo że znacznie mniej niż w normalnych wersjach łakoci) oraz często narzucone składniki. Niektórzy po prostu mają typowo posiłku B+T lub B+W, mój deser można dopasować pod swoje makro !


    Edytowany przez Biały1989, 07 marzec 2018 - 13:34 .

    • 0

    #11
    natalijka

    natalijka

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 124 postów
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:gdansk
    • Staż [mies.]: 3-4 l

    DIETETYCZNE PLACKI ZIEMNIACZANE słodkie

    z blendera

    Proste i błyskawiczne - 4 składniki

     

    Ziemniaki - 2 średnie ok 350g

    jajko - 1szt

    słodzik - kilka tabletek wedle uznania

    białko - 1 miarka ok 30g

     

    marchew - opcjonalnie dla wzbogacenia smaku

    (zamiast marchwi można dać jabłko)

     

    Wykonanie:

    1. Ziemniaki ugotować

    2. Wszystko zblendować

    3. Masę wylać na papier i piec ok 8-10min w temp 180stopni

     

    Wykonanie

     

    efekt końcowy

    Załączone miniaturki

    • IMG_20180307_190215.jpg
    • IMG_20180307_184021.jpg

    Edytowany przez natalijka, 07 marzec 2018 - 20:27 .

    • 0

    #12
    -MINI-

    -MINI-

      Mały Głód :)

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 21031 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:małopolska

    BIORE UDZIAŁ W PT  :loler:

     

    MINI FIT CIACHO

     

     

    Składniki

     

    2 łyzki maku kukurydzianej/ kokoswej

    2 łyzki płatków owsianych ( wczesniej zalanych wodą)

    1 jajko

    pół szklanki mleka

    30g wpc

    słodzik wg uznania

     

    Wszystko razem mieszkamy i pieczemy 30 min w temp 175 stopni

     

    Warstwa:

     

    1 szklanka mleka

    słodzik

    łyzeczka masła orzechowego

    30g wpc. kazeiny

     

    Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim masło orzechowe, dodajemy wpc, polewamy upieczone ciacho i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.

     

    Obie wae\rstwy porzekładamy ulubionymi orzechami, całośc mozna polac polewą zrobioną z 2 łyzek kakao, słodzika i 2 łyzek wrzątku :)

     

    FB_IMG_1520699693282.jpg

     

    FB_IMG_1520699700386.jpg


    • 1

    #13
    popuri

    popuri

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3612 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Konstantynów Łódzki
    • Staż [mies.]: 72

    Biorę udział w PT

    FIT PTASIE MLECZKO

    58609554083269669702.jpg
    FIT GOFRY

    84617648788877158174.jpg


    Edytowany przez popuri, 11 marzec 2018 - 19:57 .

    • 0

    #14
    KwachuBB

    KwachuBB

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3435 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 40

    Biore udział w Prgoress Test

    Konkurs:Fit Łakocie

     

    Fit chałwa

    Składniki potrzebne do zrobienia FIT Chałwy

    post-104099-0-91096000-1520796249.png

    -Sezam

    -Daktyle suszone

    -Masło orzechowe

    -1 banan

    -Olej kokosowy

    -Słonecznik(mogą być o.laskowe włoskie,migdały kto co lubi;) U mnie akurat pustki i wpadł słonecznik)

    -Gorzka czekolada

    • Zaczynamy od zalania gorącą wodą daktyli żeby zmiękły(po chwili dodajemy olej kokosowy żeby sie rozpuścił i odstawiamy)
    • sezam wrzucamy na patelnie i prazymy jakies 3 do 5 min ja akurat zmieszałem biały i czarny(czarny jest słodszy  ;)
    • Przesypujemy do naczynia,dodajemy słonecznik i blendujemy
    • Daktyle które wcześniej zalaliśmy wodą blendujemy (razem z wodą) i dodajemy banan blendując wszystko jeszcze raz.
    • Teraz bierzemy duzą miche i wsypujemy najpierw zmielony sezam ze słonecznikiem i dodajemy białka(u mnie smak czekoladowy)
    • Następnie wlewamy zblendowane Daktyle z bananem i olejem i mieszamy łyżka aż wszystko składniki sie dokładnie wymieszają.
    • Przygotować należy naczynie do którego chcemy przelać masę i możemy wyłożyc je papierem do pieczenia jeśli pozniej chcemy np uformować batoniki z chałwy.
    • Na koniec dodałem gorzką czekolade.Tutaj można dodać co kto lubi tak naprawde;)

    post-104099-0-70114500-1520794364.jpg post-104099-0-67072700-1520794356.jpg post-104099-0-77656000-1520794350.jpg post-104099-0-57459900-1520794454.jpg 
    post-104099-0-60657300-1520794462.jpg 
    post-104099-0-55966800-1520794468.jpg post-104099-0-29170200-1520794578.jpg post-104099-0-85100000-1520794559.jpg jpg]post-104099-0-89135100-1520794569.jpg post-104099-0-29662000-1520795928.jpg

     

     
     

    Omletośniki;D

    Przepis jest bardzo prosty,coś na szybko  ;)

    Potrzebujemy tylko:

    post-104099-0-09064700-1520796295.png

    Składniki na Omletośnika

    1 Banan 

    5 jajek

    Odrobina sody oczyszczonej

    Składniki(Dodatki)

    Twaróg półtłusty 

    WPC

    Jogurt natuarlny

    Powidła

    Masło orzechowe 

    Nutella

    Sos zero

    Jajka blendujemy z bananem i odrobiną sody

    Wylewamy na patelnie i smażymy cienkie omletośniki

    Nadzienie:p

    Twaróg rozgniatamy i dodajemy wpc zmieszane z jogurtem 

    Masło orzechowe mieszaamy z nutellą;D

    i Smarujemy  według uznania kto co lubi;)

    post-104099-0-18717200-1520795532.jpg post-104099-0-30364200-1520795514.jpg post-104099-0-78022600-1520795522.jpg post-104099-0-94837400-1520795500.jpg post-104099-0-76596700-1520795507.jpg post-104099-0-27906800-1520795671.jpg post-104099-0-14080200-1520795675.jpg


    • 0

    #15
    Monolizo82

    Monolizo82

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 878 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Tychy, ale i Otwock
    • Staż [mies.]: 15

    post-297352-0-06857000-1515834006.jpg

     

    Konkurs Hi Tec fit-łakocie

    by Monolizo82

     

    Biorę udział w PT

     

     

    "Sernikowiec z kaszy jaglanej"

     

     

     

    Składniki:

     

    SPÓD SERNIKOWCA:

    - Whey C-6: duża miarka

    - 200 g słonecznika łuskanego,

    - 200 g rodzynek

     

    MASA SERNIKOWCA:

    - podstawa: kasza jaglana ( dwa i pół woreczka ),

    - dwie miarki Whey C-6 - biała czekolada,

    - 400 ml mleczka kokosowego 18 %,

    - 8 łyżek ksylitolu

     

    GÓRA SERNIKOWCA:

    - dwie galaretki

     

    Co i jak.... Wszystko na filmie poniżej, także zapraszam...

     

     

     

     


    Edytowany przez Monolizo82, 11 marzec 2018 - 20:47 .

    • 1

    #16
    rutkow

    rutkow

      feel the power

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 14077 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Stargard/Ruda

                                      FIT SERNIK NA ZIMNO

     

     

    BIORE UDZIAŁ W PT :-)

     

    Składniki:

    Białeczko ( u mnie była Micellar Casein o smaku truskawki ale moze być tez C6 lub inne białko)

    Galaretka zero kalorii

    Żelatyna

    Owoce wg uznania ( moze być tez bez)

     

    53023021347887937045.jpg

     

    Przygotowanie:

    Białko mieszamy z wodą , dodajemy żelatyny wlewamy do pojemnika i wkladamy do lodówki az zastygnie .

    Potem rozrabiamy galaretke z wodą wlewamy na zastygniete białko , dodajemy owoce jesli ktoś chce i wkladamy do lodóki az całość zrobi sie stałą nie lejaca sie masą .

    Wyjmujemy z lodówki i mamy super deser sernik na zimno .

     

    Kalorie mamy tylko z białka , ewentualnie z owoców , tak na prawde produkt bardzo nisko kaloryczny!

     

     

    82904358966223465378.jpg


    • 0

    #17
    M.a.r.e.n.

    M.a.r.e.n.

      Zawodnik Strongman u105

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7164 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz

    fa059a9fc083d.jpg

     

     

    Biorę udział w konkursie PT

     

     

    "Ciasteczka" :)

     

     

    Paczkę herbatników układamy na spodzie blachy.

     

    29063586_1595543663827869_22611401048336

     

     

    Następnie rozpuszczamy masło klarowane razem z mlekiem kokosowym. Do tego dodajemy miód.

    Całość mieszamy parę minut.

     

    29176724_1595547493827486_59307008576276

     

     

    Następnie mój mały pomocnik dodaje kaszkę manną i razem wszystko znowu mieszkamy na lekkim gazie podgrzewając

    przez parę minut.

     

    29067037_1595549860493916_13873623717684

     

     

    29062620_1595550737160495_23145140886228

     

     

     

     

     

     

    Masę którą otrzymamy nakładamy na pierwszą warstwę herbatników.

    Delikatnie rozprowadzamy po całej blaszce i zostawiamy na chwilę.

     

    29027507_1595552223827013_72713146750426

     

     

    29103879_1595552453826990_69226522149556

     

     

    29066751_1595552517160317_10056840814652

     

     

    Następnie przekładamy wszystko kolejną warstwą herbatników.

    Lekko dociskając.

     

    29063448_1595554717160097_31095025278386

     

     

     

     

     

    Następnie do akcji wkracza

    gwiazda wieczoru :)

     

    Whey C-6 Hi Tec

     

    Z którego robimy wybitną polewę !!! :)

     

    29063422_1595557773826458_35379734603345

     

     

    Opcjonalnie można dodać inną polewę z innego smaku białka :)

     

     

    CAM08753.jpg

     

     

    Polewa gotowa w szejkerze :)

    Wystarczy polać :)

     

     

    CAM12934.jpg

     

     

    Teraz już tylko wystarczy pokroić na kawałki :)

     

    SMACZNEGO !

     

    Feel The Power

     

     

    29063327_1595559683826267_20222253291536

     

    #marengotuje


    • 0

    #18
    Malinka85

    Malinka85

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 538 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Tychy

    "MALINKOWY RAJ"

     

     

    SKŁADNIKI:

    - galaretka malinowa

    -4 łyżeczki żelatyny

    - 2 opakowania twarożku

    - 2 miarki (30 gr) Whey C-6 HI TEC

    - 20 ml mleka 1,5 %

    - 1 łyżka ksylitolu

    - 200 gr malin

    - 80 gr płatków owsianych

    - 40 gr rodzynek

    - 1 łyżka oleju kokosowego

    - 2 miarki (5 gr) BCAA HI TEC

     

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

     

    1) przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia

    2) formę wykładamy folią aluminiową

    3) wlewamy przestudzoną galaretkę do formy i wkładamy do lodówki, aż zastygnie

    1.jpg

     

    4) do szklanki wrzątki ok 250 ml wrzucamy 4 łyżeczki żelatyny i mieszkamy do rozpuszczenia... zostawiamy do ostygnięcia

    2.jpg

     

    5) do miski wrzucamy twarożek, wsypujemy Whey C-6 HI TEC oraz ksylitol, wlewamy mleko, a następnie wszystko razem mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy3.jpg 4.jpg

     

    6) do masy wlewamy 1/2 szklanki z rozpuszczoną i przestudzoną żelatyną... mieszamy, a następnie przelewamy do formy z zastygniętą galaretką

    5.jpg

     

    7) maliny blendujemy na mus i wlewamy do niego ok. 50 ml żelatyny, a następnie przelewamy do masy... widelcem okrężnymi ruchami mieszamy masę z musem... wkładamy do lodówki, do zastygnięcia

    6.jpg

     

    8) zaparzamy płatki owsiane, a następnie wrzucamy do nich rodzynki i olej kokosowy... wszystko razem blendujemy... masę na spód przekładamy na zastygniętą masę sernikową... wkładamy do lodówki, do zastygnięcia

    7.jpg

     

    9)  po zastygnięciu sernik wykładamy... do pozostałej części żelatyny wsypujemy BCAA HI TEC i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji... polewamy górę galaretkową sernika... na 5 min do lodówki i gotowe do jedzenia

    8.jpg  

     

    SMACZNEGO !!!

     

    ff.jpg

     

     

    BIORĘ UDZIAŁ W PT

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    • 1

    #19
    Kamil-Nowakowski

    Kamil-Nowakowski

      HI TEC NUTRITION

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11975 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Giżycko
    • Staż [mies.]: długo

    podaje wyniki konkursu:

     

    Tidus 666

    Malinka 85 

    popuri 

     

    wybrane osoby proszę o maila na kamil@hitec.pl 


    • 0

    #20
    Malinka85

    Malinka85

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 538 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Tychy
    yeeeeee :-) gratuluje wszystkim !!! i bardzo dziękuję :-)

    Edytowany przez Malinka85, 15 marzec 2018 - 15:22 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko