Skocz do zawartości

Zdjęcie

KONKURS HI TEC - przedstaw zdrową wersję fastfood'a

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Kamil-Nowakowski

Kamil-Nowakowski

    HI TEC NUTRITION

  • Partner KFD
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11981 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Giżycko
    • Staż [mies.]: długo

    KONKURS HI TEC - przedstaw zdrową wersję fastfood'a

     

     

    Konkurs dla wszystkich użytkowników forum KFD.

     

    Osoby biorące udział w PT otrzymają dodatkowe punkty do kwalifikacji konkursowej zgodnie z zajętym miejscem.

     

     

    osoby startujące w PT muszą napisać że biorą w nim udział inaczej nie otrzymają punktów.

     

    Konkurs trwa od 20-03-2016 do 03-04-2016

     

    pytania zadajemy :

     

    http://www.kfd.pl/ko...ia-281559.html/

     

    w tym temacie wstawiamy wyłącznie prace konkursowe!!!

     

     

    regulamin:
    - przedstaw zdrową wersję fastfood'a
    - przedstawienie fastfood'a dowolne (film, zdjęcia, opis, itd.)
    - kreatywność dowolna
    - listę zwycięzców podamy w tym temacie
    - biorąc udział w konkursie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez firmę HI TEC NUTRITION

    - do wygrania suplementy firmy HI TEC NUTRITION

     

    Nagrania:

    - nagrania (jeżeli takie się pojawią) należy udostępnić na youtube lub innych mediach, które pozwolą obejrzeć film i wklejamy tu w temacie.
    - nagrania (jeżeli takie się pojawią) należy opisać w następujący sposób: NICK z forum, konkurs HI TEC przedstaw zdrową wersję fastfood'a

     

    Sposób oceniania:

    - prezentacja fastfood'a - punkty x 2

    - składniki fastfood'a - punkty x 1.5

    - łatwość wykonania fastfood'a - punkty x 1

    - zdobyte punkty będą sumowane i podzielone przez 3

    - wygrywa osoba która zdobędzie jak największą ilość punktów

     

    zapraszamy do konkursu :)

    Załączone miniaturki

    • feel the power.jpg

    • 2

    #2
    elżan

    elżan

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 1 postów

    A to moja pizza z mąki ryżowej, idealnie zastępuje zwykłą, a przy tym ma dobre makro i same wartościowe składniki. Dzięki temu nie mam ochoty na żadne cheat meale, bo słodyczy nie lubię, a fast foody wykonuję sobie sam i to zdrowe w 100% :)

     

    Ta konkretna została przygotowana z:

    -90 g mąki ryżowej Melvit

    -100g białek jaj

    -100g pomidorów koktajlowych

    -40g cebuli

    -90g czerwonej papryki

    -130g pieczarek

    -90g rzodkiewki

    -szczypiorek

    -180g kiełbasy z piersi indyka

     

    na koniec polałem 30g keczupu Kotli 60% mniej kalorii, Całość wyniosła 600 kcal 58,5b / 84w /  3,3t

     

    Kiełbasę zrobiłem sam- zmieliłem pierś z indyka w maszynce do mięsa i dodałem soli, piepru i czosnku- oczywiście można użyć gotowego mięsa innego rodzaju. Mąkę ryżową wymieszałem z białkiem jaj oraz wodą, dodałem paprykę ostrą mieloną, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wody dodałem tyle, by konsystencja była dość lejąca. Kiełbasę, pieczarki, paprykę i cebulę posiekałem i podsmażyłem na patelni. W tym czasie włączyłem piekarnik, by nagrzał się do 190 stopni. Formę spsikałem pamem i wyłożyłem podsmażonymi produktami, następnie wylałem masę. Po około 8 minutach na górę wyłożyłem pokrojone rzodkiewkę i pomidory oraz posypałem szczypiorkiem. W sumie w piecu całość była 15 minut.

    Załączone miniaturki

    • 1914101_1051662211546091_3524041140254044552_n.jpg

    • 0

    #3
    dawido95

    dawido95

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 4 postów

    Domowy Fish Burger

     

    Składniki:

    Bułka ( grahamka,żytnia,orkiszowa)

    Sałata

    Ser żółty Sierpc Light

    Pomidor

    Ogórek kiszony

    Cebula

    Medalion "Kotlin 60 % mniej kalorii"/ koncentrat pomidorowy

    Przyprawy: czosnek w proszku, pieprz, pieprz cytrynowy/sok z cytryny, ewentualnie przyprawa do ryb.

     

    Przygotowanie

    Rozmrażamy medalion z łososia. Przekrawamy bułkę na pół, warzywa również kroimy.

    Przyprawiamy pomidora czosnkiem i pieprzem.

    Wrzucamy przyprawiony pieprzem cytrynowym medalion na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy po około 3 min. na każdej stronie. Układamy na spodzie bułki sałatę,łososia polanego  ketchupem, ser, pomidora, ogórka,cebulę.

    Kładziemy drugą połowę bułki, i łączymy część górną i dolną wykałaczką by się nie rozpadły.

    Wkładamy na chwilę do piekarnika i wyjmujemy gdy ser zacznie się topić.

    Przystępujemy do konsumpcji.

     

    Makroskładniki (zależne są od wielkości bułki, przeważnie około 100g)

    W 60g, B 36, T 21

    Załączone miniaturki

    • 8798fb2f92b56a156f2f1ad0f0dec1260705767d-1.jpg

    • 0

    #4
    Aquerr

    Aquerr

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPip
    • 89 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 10

    Burger w hawajskim wydaniu :D

     

    Potrzebne składniki:

    Pierś z kurczaka

    Dobrej jakości bułka z sezamem(Ja zaopatrzyłem się w takowe w piekarni)

    Mozzarella

    Plastry ananasa(można użyć świeżego, w moim przypadku jest to ananas z puszki)

    Majonez Light

    Patelnia grillowa

    Roszponka/Rucola(można użyć także sałaty lodowej)

     

    Przygotowanie:

    Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie z olwiek i ulubionej ziołowej kompozycji przypraw(Ja użyłem chilli, soli morskiej, świeżo zmielonego pieprzu, majeranku, tymianku, szczypty imbiru). Zostawiamy ją w spokoju na około pół godziny, aby wszystkie smaki się przegryzły. Rozgrzewamy naszą patelnię grillową, na jeszcze suchej tostujemy lekko nasze bułki od zewnętrznej strony(sprawi to, że bułka będzie bardziej chrupiąca), po czym wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i smażymy naszą pierś z kurczaka. Kiedy mięso zacznie nabierać ładnego koloru, wrzucamy obok plastry ananasa, które również grillujemy przez moment. Pod koniec smażenia wierzch mięsa posypujemy startą mozzarellą, przykrywamy ananasem i zostawiamy pod przykryciem do momentu roztopienia się sera. Przytostowane bułki z obydwu stron smarujemy majonezem light, nakładamy pierś z ananasem i mozzarelą, dodajemy solidną garść roszponki, przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego! :D

     

     

    12814782_978675865549210_6447520859110314535_n1.jpg


    • 0

    #5
    Miguel1984

    Miguel1984

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 1 postów
    Składniki ananas, kiwi, truskawki,jabłko, banan, pomarańcz :)

    Załączone miniaturki

    • 1458503222694-1959333568.jpg

    • 0

    #6
    sandersa123

    sandersa123

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 1 postów

    BURACZANA PIZZA PEPPERONI:

    -150g startych buraków

    -40g mąki orkiszowej

    -jajko

    -zióła prowansalskie, sól, pieprz, papryka słodka, oregano

    Wymieszać dokładnie składniki, piec 25 minut w 180*C na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

    -łyżka przecieru pomidorowego

    -50g sera brie

    -50g szynki wołowej lub suszonej wołowiny

    -1/3 posiekanej papryczki chilli

    Położyć składniki na cieście i ponownie zapiekać 10-15 minut.

    Na wierzch wystarczy położyć liście świeżego szpinaku oraz polać oliwą z oliwek.

    SMACZNEGO!:)

     

    12884635_926022797497004_358520320_n.jpg


    • 0

    #7
    K2J56CAB

    K2J56CAB

      "Na zdrowym dopingu.."

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2168 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:DolnyŚląsk - LUBIN -
    • Staż [mies.]: NWM

    Domowa tortilla z kurczakiem

     

    Skład tortilli:

    - XXX gram mąki żytniej typ 2000 (ile chcemy ;) )

    - szklanka wody przegotowanej (w miarę ciepłej)

    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    - sól, pieprz

    - łyżeczka oliwy z oliwek

     

    Mieszamy składniki do momentu wytworzenia się ciasta, z którego będzie można formować placki.

    Dzielimy na tyle części ile chcemy mieć placków tortilli.

    Wałkujemy ciasto aby placek był w miarę cienki.

    Rozgrzewamy patelnię i kładziemy placek tortilli (nie polewając patelni żadnym tłuszczem)

    Odczekujemy około 30 sekund z jednej jak i drugiej strony.

     

    Farsz:

    - XXX gram kurczaka (ile chcemy ;) )

    - bazylia

    - pieprz, sól, oregano, słodka papryka,

    - smalec

     

    Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy przyprawy.

    Następnie mieszamy i robimy z tego "ala kulki"

    Smażymy kurczaka na patelni dodając smalec około 6-7 minut z jednej jak i drugiej strony.

     

    SMACZNE GO!

     

     

    Załączone miniaturki

    • 12119768_1090956384268159_774843808_o.jpg
    • 12325535_1090956434268154_336545638_o.jpg
    • 12380634_1090956424268155_1075643667_o.jpg

    • 0

    #8
    slosar1990

    slosar1990

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1216 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rybnik

     

    slosar1990 konkurs hi tec (zdrowy fast food) biore udział w PT

    nazwałem to (iluzja na talerzu) /świetny jako deser ożezwiający lub przekąska 

    przygotowałem konkurs na słodko ponieważ jeść nie moge to chociaż popatrze heh

    pozatym zbliża się lato a taki posiłek myśle że pasuje idealnie na upalne dni :D

     

    składniki:

    1/2 brzoskwini z puszki

    100g jogurt nat. grecki 0 %

    1/2 jabłka

    pół łyżeczki cynamonu

    50g gainer HI TEC

    2 łyżki dżemu niskosłodzonego wiśniowego

    *gainera dodajemy do jogurtu i mieszamy 

     

    Sposób przygotowania bardzo prosty i szybki jak widać na filmiku :)

    posiada właściwości odżywcze i dobrze zapycha :D

    makro wedle siebie wiadomo 

    pozdrawiam ;)

    Załączone miniaturki

    • 12325551_177445875979050_1553540174_o.jpg

    • 0

    #9
    Krystiano200

    Krystiano200

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 1 postów

    FIT Burger

    Idealny po treningu 

     

    Składniki:

    -Solidny kawał wołowiny

    -Sałata

    -Trochę majonezu

    -Ogórek

    -Pomidor

    -Ketchup

     

    Należy pamiętać że wołowina to dobre źródło kreatyny,która jest bardzo ważna w treningu siłowym.

    Załączone miniaturki

    • byczy-burger-1.jpg

    • 0

    #10
    borucik

    borucik

      KFD Platinum

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3396 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Tarnów
    • Staż [mies.]: 18

    Omega burger z frytkami błonnikowymi

     

     

    Składniki:

     

    IMG_20160323_162058.jpg

     

    - 60 g zmielonego siemienia lnianego

    - 1 białko jaja

    - mięso

    - seler

    - przyprawy

     

    Przygotowanie bułek:

     

    1. Mieszamy siemię z białkiem jaja

    2. Przyprawiamy wg uznania (u mnie papryka, pieprz ziołowy, sól, zioła prowansalskie)

    3. Z gęstej masy formujemy mniej więcej dwie takie same bułki

     

    IMG_20160323_163532.jpg

     

    Przygotowanie frytek:

     

    1. Selera obieramy i kroimy w paski

    2. Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy (u mnie to samo co do bułek) i obtaczamy frytki

    3. Wykładamy na papierze do pieczenia 

     

    Przygotowanie:

     

    1. Do nagrzanego piekarnika do 180 stopni wkładamy nasze frytki

     

    IMG_20160323_163658.jpg

     

    2. Po około 30 min wkładamy nasze bułki

    3. W tym czasie, przygotowywujemy mięso

    3. Po 15 min wyciągamy bułki i sprawdzamy czy frytki są gotowe. Można je w tym momencie delikatnie przygrilować

    4. Ja w swoje burgery włożyłem: bułka,sałata,mięso,ser,sałata,mięso,bułka(niestety nie mogę sobie na więcej pozwolić)

    5. Wykładamy frytki i burgera na talerz, dodajemy keczup/sos

    6. Smacznego!

     

    IMG_20160323_172110.jpg

     

    To danie ma sporo kwasów Omega-3 pochodzących z lnu, błonnika również pochodzącego z lnu oraz selera! Jest mega sycący i niskokaloryczny - taki burger na VLCD? Czemu nie! Pozdrawiam 

     

    IMG_20160323_172220.jpg

     

    Biorę udział w Progress Teście! :-)


    • 3

    #11
    milena166

    milena166

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 556 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Kobieta

    Burger meksykański w razowej tortilli

     

     

    Składniki tortilli:

    * 2 szklanki mąki razowej/pełnoziarnistej

    * 1 szklanka mąki kukurydzianej

    * 1 szklanka gorącej wody

    * 3 łyżki oleju kokosowego

    * sól 

     

     

    Mąki mieszamy z solą, dodajemy olej i łączymy składniki.

    Następnie w dołek masy wlewamy gorącą wodą i mieszamy widelcem.

    Po jakiś 2 minutach tworzymy kilka kulek i rozwałkowujemy na cienkie plastry.

    Smażymy na małym ogniu około 1 minuty z każdej strony.

     

     

    Składniki burgerów:

    * ok 500 gram wołowiny mielonej

    * 3 ząbki czosnku

    * 1,5 cebuli

    * 2 papryczki chilli

    * po 1 łyżeczce papryki słodkiej i ostrej

    * łyżeczka musztardy

    * zioła toskańskie lub inne wg gustu

    * sól i pieprz do smaku

     

     

    Chilli papryczki wydłubujemy pestki i siekamy, cebulę i czosnek również.

    Wszystkie składniki dodajemy do mięsa i mieszamy.

    Smażymy na patelni grillowej lub grillu ok 5 min z każdej strony u mnie grill elektryczny obustronny ok 5 minut.

     

     

    Dodatkowo można zrobić salsę z awokado i pomidorów:

    • pół awokado
    • pomidorki koktajlowe
    • kolendra
    • sok z limonki
    • sól i pieprz
    • papryczka chili

    Wszystkie składniki do stojącego blendera lub zamykanego pojemnika z ręcznym blenderem.

    I salsa gotowa w 30 sekund.

     

     

    Ja dodatkowo zapiekłam razem z posypanym parmezanem na grillu :D

     

     

     

    SMACZNEGO!!!

     

    Biorę udział w PT.


    • 0

    #12
    Istigrii

    Istigrii

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2821 postów
    • Płeć:Kobieta
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 11.01

    *
    POPULARNY

    Nuggetsy z frytkami/chipsami

    OhugNhI.jpg

     

    Poniżej przedstawię przepis na nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych

    oraz płatków owsianych (jako dwa osobne warianty)

    wraz z pieczonymi frytkami oraz chipsami.

    Całość wychodzi na 3/4 porcje.

     

    Co będzie nam potrzebne:

    v5BLSNQ.png

     

    1. Przygotowujemy pierś z kurczaka

    Umyte mięso kroimy na paski/kostkę (dowolnie)

    i osuszamy ręcznikiem.

    Następnie do jogurtu naturalnego (180g)

    dodajemy przyprawy - ilość dowolna, wg uznania.

    Ja bazowałam na czosnku, przyprawie złocistej - którą uważam za jedną z lepszych przypraw

    do kurczaka oraz cebuli. W mniejszych ilościach dodałam imbir i oregano.

    DI1d793.jpg

     

    Zalać i wymieszać z pokrojoną piersią.

    Odstawiamy do lodówki na 1-2h.

    TLhiPwD.jpg

     

    2. Ziemniaki

    Umyte i osuszone ręcznikiem ziemniaki kroimy w paski (2-4mm) - frytki

    oraz cieńsze - chipsy.

    nb3mM8p.jpg

     

    Wrzucam do miski, którą uprzednio spryskałam olejem beztłuszczowym i przyprawiam.

    Następnie wykładamy ziemniaki na blaszkę

    (u mnie pokrytą papierem - z lenistwa - nie lubię zmywać :p )

    jzXKcXv.jpg

     

    Bazową przyprawą była przyprawa do ziemniaków oraz (uwaga)

    wspomniana już wcześniej przyprawa złocista do kurczaka.

    Czosnek i cebula - opcjonalnie.

    Uwaga: nie mając oleju, równie dobrze można rozbić białka jaj,

    dodać przyprawy i zamoczyć w nich ziemniaki, przed wyłożeniem na blaszkę.

    xxcLP3a.jpg

     

    Przed przystąpieniem do przygotowania należy nagrzać piekarnik - 180 o.

    Ziemniaki pieczemy 20-30 minut (do zarumienienia).

     

    3. Panierka

    Do panierki użyłam płatków kukurydzianych i owsianych.

    Chciałam porównać, które dadzą lepszy efekt smakowy.

    Płatki kukurydziane należy zmielić (np. w blenderze).

    Owsiane zostają w naturalnej postaci.

    7qdYMP0.jpg

     

    Pokrojone mięso obtaczamy w przygotowanych panierkach

    i układamy na blaszce.

    J3xHwa0.jpg

     

    Przed przystąpieniem do przygotowania należy nagrzać piekarnik - 180 o.

    Kawałki kurczaka pieczemy 20-30 minut (do zarumienienia).

    Aby było sprawniej - można piec razem z ziemniakami.

     

    4. Sos - opcjonalnie.

    Aby danie nie było nudne - przygotowałam sos czosnkowo-koperkowy

    z pozostałego jogurtu naturalnego (70g).

    Dodałam zmielony czosnek, koperek, sól, oregano oraz odrobinę papryki.

    hr4eATo.jpg

    57KuGTz.jpg

     

    Oczywiście - warzywa można dodać wg uznania.

    Smacznego! :ziober:

     

    Biorę udział w Progress Teście.


    • 6

    #13
    damjanek23

    damjanek23

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1287 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 18

     Gyros

     

    lUiFNEe.jpg

     

     

    Sam przepis podchwyciłem od mojej mamy, ale w jej wydaniu nie jest on zbyt "fit" 

    Przedstawiam moją, zmodyfikowaną wersję, która na pewno trafi w wasze makro!

    Z góry przepraszam za trochę za duże fotki, ale przy każdej próbie zmniejszenia bardzo traciły na ostrości...

    Biorę udział w PT

     

     

    Czego będziemy potrzebować?

     

    - 1000g piersi z kurczaka (można więcej oczywiście)

    - 3 pomidory

    - 3 ogórki zielone

    - słoik ogórków konserwowych

    - 5 średnich cebulek

    - cała kapusta pekińska

    - puszka kukurydzy konserwowej

    - ketchup ( u mnie -60%kcal )

    - czosnek

    - przyprawa do tzatziki

    - przyprawa do gyrosa

    - jogurt naturalny ( u mnie 0% )

     

    5GRSfJi.jpg

     

     

     

     

    No to lecimy z wykonaniem!

     

    1. Marynujemy mięsiwo. Wrzucamy przyprawę do gyrosa do miski z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Najlepiej zostawić na całą noc, ale nie jest to niezbędne.

    R2MJVSk.jpg

     

    2. Na rozgrzaną patelnie wlewamy łyżkę oleju i dusimy mięso

    6A34zO4.jpg

     

    3. Kroimy trzy cebule w takie paseczki

    63Ub7mx.jpg

     

    4. Pozostałe dwie cebule kroimy w kostkę

    g3yzbXs.jpg

     

    5. Uduszonego kurczaka przesypujemy do naczynia, w którym będziemy podawać sałatkę (polecam jakieś duże)

    253R1sb.jpg

     

    6. Pokrojone wcześniej w paski cebule wsypujemy na patelnię, na której duszony był kurczak i podpiekamy do zarumienienia

    lx1RBDD.jpg

    oZgwYFK.jpg

     

    7. Gotową cebulkę układamy na przygotowanym wcześniej mięsie

    fZAViNs.jpg

     

    8. Następnie wrzucamy dwie wcześniej pokrojone w kostkę surowe cebulki

    uCKO0Ya.jpg

     

    9. Kroimy ogórki konserwowe w drobną kostkę i układamy na poprzedniej warstwie z surowych cebulek

    m2h0Foe.jpg

     

    10. Sparzamy trzy pomidory, kroimy je w kostkę i układamy na poprzedniej warstwie z ogórków konserwowych

    gOpmc8q.jpg

     

    11. Polewamy równomiernie ketchupem warstwę z pomidorów

    sIf1kIT.jpg

     

    12. Następnie równomiernie nakładamy kukurydzę

    W15SZRe.jpg

     

    13. Nakładamy sos czosnkowy z jogurtu naturalnego (przepis na sos będzie niżej żeby nie robić bałaganu)

    vkLi9nS.jpg

     

    14. Na warstwę sosu czosnkowego wrzucamy pokrojony czosnek

    0rvXspT.jpg

     

    15. Teraz posypujemy całość przyprawą tzatziki

    URJbOXY.jpg

     

    16. Kroimy w kostkę trzy zielone ogórki i nakładamy na warstwę sosu

    u24ThFX.jpg

     

    17. Kroimy kapustę pekińską w taki sposób, aby zostawić tylko jej zielone części, i układamy z niej wierzchnią warstwę sałatki

    0HLUY6q.jpg

     

     

    Skoro nawet ja potrafię to zrobić to musi być proste jak drut ;D

     

     

    j7pqH1u.jpg?1

    Oczywiście najlepiej smakuje z dobrym pieczywem

     

     

     

    Przepis na sos czosnkowy

     

    Składniki:

    - 400g jogurtu naturalnego

    - 5 tabletek słodzika

    - czosnek ( u mnie cały )

    - 3/4 łyżeczki oregano i pół łyżeczki bazylii

    - szczypta soli

     

    Wykonanie:

    1. Jogurt naturalny mieszamy w jednej miseczce z przyprawami, słodzikiem i solą

    2 .Przeciskamy czosnek przez praskę (ewentualnie bardzo drobno kroimy)  i wrzucamy do miseczki z jogurtem

    3. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i zostawiamy na chwilę żeby się przegryzło

     

     

    LjVZnzd.jpg

     

     

     

    Makro sałatki wygląda następująco:

     

    Całość: 1829 kalorii, 129g węglowodanów, 29g tłuszczy, 245g białka, 35g błonnika

     

    Średnio na 100g: 56 kalorii, 3.5g węglowodanów, 1g tłuszczu, 8g białka, 1g błonnika

     

     

     

    Smacznego!


    • 2

    #14
    shogun14

    shogun14

      Thai Warrior

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6769 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rybnik
    • Staż [mies.]: 36

    Biorę udział w PT 

     

    Lody Bananowe 

    Składniki : 

    -3 banany 

    -3 miarki białka (Hi-Tec Protein 80) smak dowolny (ja użyłem waniliowego) 

    -słodzik (wedle uznania)

    -jogurt naturalny 3-4 łyżki stołowe. 

     

    IMG_20160326_101600.jpg

     

    Przygotowanie : 

    Banany zamrażamy możemy je wcześniej obrać żeby później się nie męczyć. 

    Kiedy już zamroziliśmy banany i je obraliśmy to wkładamy je do jakiegoś naczynia. 

    Dodajemy porcje odżywki białkowej oraz jogurt. 

    Na sam koniec dodajemy słodzik wedle uznania, ja lubię słodkie więc dodałem 20 tabletek. 

     

    IMG_20160326_102517.jpg

     

    Praca : 

    Całość składników blendujemy na jednolitą masę, następnie przekładamy do miseczki. Możemy posypać naszymi ulubionymi owocami, ja dodałem maliny. 

     

    IMG_20160326_103455.jpg

     

    Makro : 

    B:51g W:74,5g T: 3,3g

    KCAL : 501kcal

     


    • 0

    #15
    popuri

    popuri

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3612 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Konstantynów Łódzki
    • Staż [mies.]: 72

    SZYBKA PIZZA Z PATELNI


    Większość opisane na filmie :)

    SKŁADNIKI :
    - 50-100 g płatków owsianych
    - 100 g startej mozzarelli
    - 100 g pstrąga tęczowego wędzonego
    - 70 g jogurtu typu greckiego
    - 1 jajko
    - 50 g oliwek zielonych
    - 30 g koncentratu pomidorowego
    - warzywa
    - przyprawa do gyrosa, oregano

    Poniżej macie wartości odżywcze jakie posiada powyższa potrawa. Mamy zarówno sporą dawkę witamin, minerałów ( zapotrzebowanie ujęte dla 26-50- lat mężczyzny uprawiającego dużo sportu )
    - Większość zapotrzebowań pokrytych na 100 %
    - Dobra proporcja kwasów tłuszczowych
    - Ponad 2 g kwasów omega -3  (20:5, n-3, EPA), dokozaheksaenowy (22:6, n-3, DHA)
    - Bardzo dużo białka pełnowartościowego
    - Bardzo dobra proporcja fosforu do wapnia 2 :1, co niestety trudne jest do uzyskania przez większość diet


    36778013158256732721.jpg
    21116581391289054947.jpg


    • 0

    #16
    policzona-szama

    policzona-szama

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 22 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna

    QURRITO a'la KFC tylko że lepsze!

     

    Świetny fastfood, który bardzo lubiłem kupować w KFC. Lubiłem, ponieważ od momentu zrobienia tego z filmu nie jem już innego Qurrito. 

     

    Bardzo fast, bez smażenia i całkowicie zdrowy z tortillami bezglutenowymi.

     

    Składniki, przygotowanie i makro na filmie.

     

     

    składniki.jpg

     

    makro.jpg

     


    • 0

    #17
    tatuncio

    tatuncio

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 13810 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań / Łomża

    A oto i moja propozycja:

     


     

    biorę udział w PT


    • 0

    #18
    adkens

    adkens

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 20376 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna

    Fit Low Carb Bounty

     

    Składniki:


    - puszka mleka kokosowego 400ml
    - 100-150g wiórków kokosowych
    - 30g WPC ( u mnie smak biała czekolada) 
    - słodzik 5 tabletek
    - odrobina gorzkiej czekolady(na polewę)

     

    Sposób przygotowania:


    Mleko kokosowe przelewamy do miski ( ale wode która gromadzi się na samym dnie puszki wylewamy do zlewu) . Do mleczka wsypujemy wiórki kokosowe oraz miarkę WPC . Wszystko ze sobą mieszamy i formujemy batoniki bounty . Odstawiamy do lodówki na godzinę . Po wyjęciu możemy polać roztopioną czekoladą . Delektujemy się tak powstałym bounty 

     

     

    12418067_497084153827756_5299708144441348003_n.jpg


    Edytowany przez adkens, 29 marzec 2016 - 20:51 .

    • 0

    #19
    julcziiik

    julcziiik

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 589 postów
    • Płeć:Kobieta

    Fit paluszki rybne i frytki

     

     

    Moją propozycją będą fit paluszki rybne z frytkami i surówką. Składniki jak najprostsze, całe przygotowanie również. Kalorii kilkaset mniej.

     

    SGDc.jpg

     

     

    Składniki

     

    Główne

    -filet z mintaja (może być każda ryba)

    - ziemniaki ile chcecie, u mnie były to 3 sztuki

     

    dHDc.jpg

     

     

    Panierka

    -płatki owsiane

    -przyprawy: papryka słodka i ostra, majeranek, pieprz

     

    fHDc.jpg

     

     

    Surówka

    -mała kapusta pekińska

    -średnia marchewka

    -2-3 łyżki kukurydzy z puszki

    - łyżka jogurtu naturalnego

     

    VGDc.jpg

     

     

    Pomoce

    -nóż

    -naczynie żaroodporne

    -młynek do kawy (niekoniecznie)

    -łyżki, miseczki, talerze ;)

     

    bHDc.jpg

     

     

     

    Przygotowanie

     

     Frytki 

     1.  Ziemniaki obieramy, płuczemy i osuszamy

     2.  Kroimy na niezbyt grube paski

     3.  Przyprawiamy. Tutaj czym chcecie, u mnie była to papryka słodka

     

    cHDc.jpg

     

     

     

    Panierka 

     1 . Odmierzamy płatki owsiane i mielimy w młynku do kawy. Najlepiej żeby jakieś całości jeszcze zostały. Przesypujemy do głębokiego talerza

    2. Dodajemy papryki, majeranek i pieprz

    3. Mieszamy

     

    ZGDc.jpg

     

     

     

    Paluszki

    1. Filet rozmrażamy i kroimy w poprzek na paski ok. 2 cm

    2. Obtaczamy dokładnie w panierce

    3. Naczynie żaroodporne smarujemy leciutko masłem (oliwą lub smalcem, do wyboru) aby nie przywarło

    4. Wykładamy paluszki do naczynia

    5. Obok wykładamy frytki.

    6. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Pieczemy ok. 30 minut.

     

    XGDc.jpg

    YGDc.jpg

    WGDc.jpg

    RGDc.jpg

    TGDc.jpg

     

     

     

    W tym czasie przygotowujemy surówkę

    1. Ścieramy marchewkę na średnich oczkach

    2. Kroimy pekinkę

    3. Dodajemy kukurydzę i jogurt

    4. Mieszamy i wkładamy do lodówki

     

    IMG_20160329_210333-tile.jpg

     

     

     

    Gdy się już upiecze wykładamy wszystko na talerz.

    Smacznego!

     

     

    Dla porównania kalorie zwykłych paluszków, a naszych fit.

    Bez tytułu.jpg

    1.jpg

     

    I ogółem makro dla 1 porcji:

    12.jpg

     

     


    • 1

    #20
    19TrainHard90

    19TrainHard90

      Train Insane

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9690 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Skierniewice
    • Staż [mies.]: 48

    Biorę udział w PT :)

    A oto moja wersja zdrowego fast-fooda :)

    Omlet z kurczakiem i warzywami :)

    Niska zawartość węgli ! Idealny na dietę low carb :)

     

    Składniki :

    * kurczak 100 g

    * białka jaj 100 g

    * cukinia 30 g

    * papryka 50 g

    * pestki słonecznika 50 g

    * Hi Anabol Protein 20 g

     

    Kalorie : ok.632 kcal  Białko : 68 g  Węglowodany : 17 g  Tłuszcze : 33,5 g

     

    Smacznego :)

     


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko