
#1
Posted 06 September 2009 - 19:50 PM

Słyszałem, ze koktajle owocowe i warzywne maja przerozne własciwosci zdrowotne. Jesli to prawda to wiecie jakie i na co pozytywnie wplywaja? Dzięki za wszelakie informacje

#2
Posted 07 September 2009 - 10:04 AM

Koktajle faktycznie swietnie oddzialuja na rozne kwestie. Przykladowo: odstresuje nas koktajl z maslanki, świeżego ogórka i koperku; wzmocni nas koktajl z porzeczek, kefiru, miodu i miety; oczysci nas koktajl z botwinki, koperku, jogurtu i otrębow; orzezwi koktajl z miety, soku jablkowego i soku z cytryny, a odmlodzi koktajl z pomidorow, selera naciowego i soku z cytryny. Wniosek z tego taki, ze nie ma na co czekac, tylko zabieraj sie do roboty i przygotowuj koktajle

#3
Posted 08 August 2011 - 10:35 AM

ja polecam koktajl z bananów i mleka owsianego:
Składniki
duży banan, pokrojony w kostkę
240 ml mleka owsianego
240 ml soku pomarańczowego
55 g mielonych migdałów
łyżka klarownego miodu
mielony cynamon do posypania
Opis wykonania
Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym i miksujemy. Jeśli chcemy, by konsystencja była gęsta, wrzucamy przed miksowaniem kostki lodu.
Przelewamy do szklanek i dekorujemy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Koktajl jest bezmleczny. W wersji bezglutenowej mleko owsiane zastępujemy dowolnym mlekiem niezawierającym glutenu. Jeśli jesteśmy uczuleni na orzechy, zastępujemy migdały 60 ml mleka kokosowego, zmniejszając równocześnie ilość mleka owsianego do 120 ml.
przepis znalazłem na stronie: http://www.mojealerg..._owsianego.html
Składniki
duży banan, pokrojony w kostkę
240 ml mleka owsianego
240 ml soku pomarańczowego
55 g mielonych migdałów
łyżka klarownego miodu
mielony cynamon do posypania
Opis wykonania
Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym i miksujemy. Jeśli chcemy, by konsystencja była gęsta, wrzucamy przed miksowaniem kostki lodu.
Przelewamy do szklanek i dekorujemy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Koktajl jest bezmleczny. W wersji bezglutenowej mleko owsiane zastępujemy dowolnym mlekiem niezawierającym glutenu. Jeśli jesteśmy uczuleni na orzechy, zastępujemy migdały 60 ml mleka kokosowego, zmniejszając równocześnie ilość mleka owsianego do 120 ml.
przepis znalazłem na stronie: http://www.mojealerg..._owsianego.html
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users