Szukasz taniego ale dobrego białka serwatkowego bez żadnych niepożądanych gratisów w środku? Trafiłeś doskonale :) Postaw na firmę bez żadnej kompromitującej wpadki, która jakość i profesjonalne podejście do klientów przekłada ponad zyski. Sprawdź badania naszych produktów - wykonywane przez klientów oraz naszą konkurencję, które ptowierdziły skład i wysoką jakość.
KFD 100% WPC 80 to wysokiej jakości koncentrat białek serwatkowych cechujący się dobrą rozpuszczalnością i delikatnym smakiem. Produkt firmy KFD powstał przy wykorzystaniu procesu ultrafiltracji, stanowiącego jedną z odmian filtracji membranowej, służącej do separacji i frakcjonowania białek przy wykorzystaniu ciśnienia hydrostatycznego. Ultrafiltracja umożliwia uzyskanie produktu wyróżniającego się niskim poziomem tłuszczy i laktozy.
KFD 100% WPC 80 pozbawiony jest aspartamu i innych niekorzystnych dla zdrowia wypełniaczy w tym sztucznych barwników (oznaczanych jako E).
Dodatkową zaletą produktu jest brak białek pochodzenia roślinnego m.in. soi, pszenicy (nanej jako peptyd l-glutaminy), ryżu lub innych paszowych (stosowanych przez innych) dodatków. Nie ma tutaj również sztucznie zawyżonej zawartości składników które mogą fałszująć ilość białka w białku jak tauryna, glicyna, peptyd l-glutaminy itd.
Koncentrat białek serwatkowych stanowi idealne uzupełnienie diety każdego entuzjasty sportu. Stosowany w połączeniu z odpowiednim treningiem oraz zbilansowaną dietą wspomaga wzrost masy mięśniowej lub redukcję tkanki tłuszczowej.
KFD 100% Whey Protein Concentrate może być stosowany zarówno przez kobiety jak i mężczyzn.
Wartości odżywcze w 100 g suchej masy:
Białko - 78 g
Cukry - 5,6 g (węglowodany ogółem - 9 g)
Tłuszcz - 8,7 g
Wilgotność - około 5,5 - 6 %
1 Porcja to 30 g. Opakowania ze struną po 750 g każde. W opcjach 2250 g oraz 4500 g są sumą kolejno 3 i 6 woreczków. Można zatem wybierać różne smaki.
Sprawdź dokładną tabelę z wartości odżywczych białka KFD
Skład:
Koncentrat białek serwatkowych (WPC 82%), proszek lecytynowy rzepakowy (emulagtor (naturalnie wspomagający rozpuszczalność)), aromat, sól, sukraloza (słodzik).
* Smak naturalny nie zawiera aromatu. Dzięki temu jest nieco więcej białka oraz, automatycznie, więcej aminokwasów.
Tabela poniżej, przedstawia badanie aminogramu KFD WPC o smaku waniliowym - czyli wersji smakowej. W przypadku smaku naturalnego, wartości są wyższe (dla pozycji - w 100g produktu i 100g produktu w suchej masie).
Aby mieć nadzór nad jakością produktu, regularnie badamy losowo produkty z każdej nowej partii.
Wyniki badań produktu KFD Whey:
- Badanie na zawartość form oraz potwierdzenie frakcji białka serwatki (sierpień 2013).
- Badanie nowej partii z nowymi aromatami (czerwiec 2012) - http://sklep.kfd.pl/...c80czerwiec.jpg
- Niezależne badania przeprowadzone przez jednego z użytkowników KFD.pl - http://sklep.kfd.pl/badania/badkfd.jpg
- Zawartość białka w białku - 2 losowe próbki smakowe - http://sklep.kfd.pl/...kfd-badanie.jpg
- Potwierdzenie braku w zawartości białka sojowego - http://sklep.kfd.pl/badania/kfdwpc.pdf