Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kelton - recenzja wyrobów firmy kelton - wady i zalety

* * * * - 3 głosów kelton opinie recenzje keltonie

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
MaXxPower

MaXxPower

    suple spec

  • Aktywny user KFD
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2059 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:USA
    • Staż [mies.]: 9 lat
    W tym temacie zamieszczamy opinie i swoje doswiadczenia o wyrobach firmy Kelton
    Prosimy o zachowanie obiektywizmu.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    Wady postawy a siłownia , Maszyna Smitha MP - U003 | Recenzja , Test Aminokwasów Firmy HiTec | BCAA Amino Anabol + L-Glutamin + HMB , Kilka pytań odnośnie sprzętu | drążek, poręcze, ławka , Jakiej firmy Metanabol?

    #2
    KO.

    KO.

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3671 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Żory
    • Staż [mies.]: sezon
    Zestaw Tryton 3 z dodatkowa stacja na nogi.

    Zestaw jak przyszedl moja recenzja była bardzo pochlebna. Nie umiem jej znalesc. Bardzo fajnie wszystko wygladało. Stabilne dosc mocne oczywiscie za ta cene.A no i kat na modlitewniku bym kiepski. Ale jak to zawsze z nowym sprzetem na błachostki sie nie patrzy. Malowanie niby było ale takie ze sam sprayem bym to pomalował ale cena tez była dosc niska.
    I teraz 1.5 roku pozniej. Ławka przestała byc stabilna. "zawias" oparcia sie wyrobił i lata teraz oparcie na lewo i prawko. Płyta wiorowa z modlitewnika sie posypała. A ze stacji na nogi pinka sie urwała i zbiła tak ze nie da sie robic uginania.
    Tak jak jeszcze rok temu byłem fanem firmy Kelton tak teraz nie polecilbym tego zestawu nikomu.
    No chyba ze osobie cwiczacej 2-3 meisiace w roku.
    Aha ławka była uzywana codzinnie przez 2 osoby o wadze ok 100kg :)

    Załączone pliki


    • 0

    #3
    Rogal Bydgoszcz

    Rogal Bydgoszcz

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 39 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: długo
    Stojaki super stabilne i prezentują się świetnie, nawet gdy wyciągniesz je na maxa nie tracą nic ze swojej stabilności przy zdejmowaniu i odkładaniu sztangi. Jeżeli chodzi o ławkę to jest to naprawdę solidna konstrukcja pospawana z profilu 50x50x3mm tak że wytrzyma minimum 500 kg na pewno. Regulacja siedziska i oparcia, ba nawet można wyciskać na niej w skosie ujemnym, tylko to z kolegą stojącym tobie na nogach bo można zjechać z ciężarem do tyłu .Powiedziałbym super sprzęt. Ale jest jedno ale………
    Dnia 16.02.2009 zakupiłem przez stronę firmową w/w zestaw. W ten sam dzień dostałem maila z potwierdzeniem zakupu .Następnego dnia dostałem mailem potwierdzenie zaksięgowania wpłaty a po kilku godzinach potwierdzenie wysłania paczki . W dniu 18.02.2009 rano zadzwonił kurier i umówił się ze mną w celu przekazania paczki, którą odebrałem ze spoconymi dłońmi  i oczywiście zabrałem się za odpakowywanie jej. W tym momencie skończyła się moja dobra passa. Ławka przyszła krzywa (element służący za podporę oparcia jest odchylony w lewo i przy większym obciążeniu mógłby prawdopodobnie pęknąć)pokrętło do stojaków pęknięte , załączam fotki a wygląd bolców blokujących oceńcie sami .

    Załączony plik  PICT0002.JPG   796,89K   704 pobrań
    Załączony plik  PICT0009.JPG   836,42K   554 pobrań
    Załączony plik  PICT0006.JPG   780,75K   485 pobrań

    Dodam, że ten zestaw wyszedł mnie z przesyłką 935zł.Sądzę że za prawie 1000 zł mam prawo wymagać porządnego wykończenia w/w elementów chyba, że ja się nie znam. Od razu wysłałem liścik do keltonów o wyjaśnienia po którym, na następny dzień miałem telefon, że „oczywiście bolce blokujące i pokrętło panu doślemy pocztą a co do ławki to jest z nią wszystko w porządku ,bo tą krzywiznę można wyregulować”. ?Tylko pani nie poinformowała mnie jak mam to zrobić. Po tej rozmowie ZNOWU napisałem do nich, że jeżeli uważają że z tą krzywą z ławką jest wszystko w porządku , i że nie zagraża ona mojemu zdrowiu to niech nie dzwonią tylko mi to potwierdzą na piśmie. Następnego dnia miałem telefon od Pani pracującej w tej firmie, że zajmie się ona moją sprawą i od razu dostałem telefon z działu reklamacji, że mam wysłać ławkę kurierem na koszt firmy kelton, którą wysłałem 25.02.2009r. W międzyczasie przyszły reklamowane bolce i pokrętło zobaczcie na fotkę wyglądają gorzej niż te reklamowane wcześniej.
    Załączony plik  PICT0019_Resized.JPG   503,92K   428 pobrań
    To już są kpiny . Po zobaczeniu tych bolców wysłałem maila 28.02.2009, że nie chcę już tej ławki i żeby przysłali kuriera po stojaki lecz do dnia 03.03.2009 nie doczekałem się odpowiedzi to postanowiłem zadzwonić (nie przyszedł Mahomet do góry to ….).Pani powiedziała że ktoś z działu reklamacji oddzwoni do mnie za 20 min. Czekałem godzinę i zadzwoniłem jeszcze raz na co dowiedziałem się że dzwonili do mnie ale nie odbierałem  Dziwne skoro przez godzinę siedziałem i czekałem na telefon .W końcu pani z działu reklamacji zadzwoniła i jedyne co robiła to cały czas mi przytakiwała lecz kompletnie nie wiedziała co dzieje się z moją ławką a o zwrocie ławki nie było mowy i zapewniła mnie że jutro najpóźniej pojutrze zadzwoni i mi wszystko powie co w mojej sprawie się dzieje. Wczoraj było to pojutrze i nie doczekałem się telefonu .Ławki jak nie mam tak nie mam ,treningi muszę robić na płatnej siłowni i tyle mam z zakupów w firmie KELTON. Dodam że nie jestem osobą majętną i do zakupu tego zestawu przymierzałem się dość długo bo chciałem mieć coś naprawdę „na lata” i wydawał mi się naprawdę solidny .Niestety” życie depcze wyobraźnię „i nawet na ludzkiej krzywdzie można się dorobić. Zobaczymy jak to będzie dalej ,resztę dopiszę jak dostanę ławkę z powrotem (jeżeli ją dostanę)bo jak na razie to mam dość .

    Edytowany przez Rogal Bydgoszcz, 07 marzec 2009 - 16:45 .

    • 0

    #4
    Rogal Bydgoszcz

    Rogal Bydgoszcz

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 39 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: długo
    Jeżeli można to proszę o przeniesienie tego tematu do działu opinie o sprzęcie firmy Kelton bo przez pomyłkę umieściłem go tutaj :-)
    • 0

    #5
    ~Game

    ~Game

      Turysta

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15176 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:pełne rozkoszy
    Zapodaj kilka fotek jak możesz, bo mało dałeś :) I poukładaj te fotki dla czytelności.

    _pozdro
    • 0

    #6
    Rogal Bydgoszcz

    Rogal Bydgoszcz

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 39 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: długo

    Zapodaj kilka fotek jak możesz, bo mało dałeś :) I poukładaj te fotki dla czytelności.

    _pozdro

    narazie mogę zapodać tylko fotki stojaków bo ławka jest cały czas w reklamacji,ale to jutro.Sorry ale w poście jest napisane że max mogę dodać 82kbtakże żadnej fotki więcej nie mogę dodać %)

    Edytowany przez Rogal Bydgoszcz, 08 marzec 2009 - 16:02 .

    • 0

    #7
    ~Game

    ~Game

      Turysta

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15176 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:pełne rozkoszy
    Musisz przekroczyć próg postów .. wtedy będziesz miał ok. 15mb, ale nie jestem pewien bo to dawno było :)
    • 0

    #8
    Marbo Sport

    Marbo Sport

      Marbo-Sport

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3085 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Starachowice
    Rogal Bydgoszcz: I to jest linia PRO ? :O
    Takie wykonanie? Krzywo docięta fizelina pod spodem oparcia, krzywo przyspawana belka?
    Rogal, szkoda że nie napisałeś do nas, z transportem zapłaciłeś o wiele za dużo !
    U nas dowieźlibyśmy Ci sprzęt graits, dostałbyś 7% rabatu w zamian za recenzję i miałbyś taką ławkę:
    MP-L002
    i do tego stojaki z linii PROFESSIONAL !
    • 0

    #9
    Rogal Bydgoszcz

    Rogal Bydgoszcz

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 39 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: długo

    Rogal Bydgoszcz: I to jest linia PRO ? :O
    Takie wykonanie? Krzywo docięta fizelina pod spodem oparcia, krzywo przyspawana belka?
    Rogal, szkoda że nie napisałeś do nas, z transportem zapłaciłeś o wiele za dużo !
    U nas dowieźlibyśmy Ci sprzęt graits, dostałbyś 7% rabatu w zamian za recenzję i miałbyś taką ławkę:
    MP-L002
    i do tego stojaki z linii PROFESSIONAL !

    No niestety człowiek uczy się całe życie i głupim umiera ,ale przy następnym zakupie będę wiedział gdzie się zgłosić :)
    ps.dzisiaj przywożą mi ławkę zobaczymy co z nią zrobili
    Pozdro
    • 0

    #10
    Rogal Bydgoszcz

    Rogal Bydgoszcz

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 39 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: długo
    No niestety ławka znów przyszła krzywa(oparcie odchyla się w prawo względem poziomu,patrz na lustro jest wypoziomowane).Sorry za małą fotkę ale jak wiecie ograniczona ilość.
    Załączony plik  PICT0032_Resized_3.JPG   78,96K   1213 pobrań
    NORMALNIE SZOK!!!!
    Takiej sytuacji jeszcze nie miałem,sprawa jak z jakiegoś koszmaru.Wysłałem maila i zobaczymy dalej .

    Edytowany przez Rogal Bydgoszcz, 10 marzec 2009 - 21:06 .

    • 0

    #11
    DobrePączki

    DobrePączki

      Oraz

    • Torty
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 16156 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 19 lat
    Ok masz juz normalna pojemność folderu na pliki. Mozesz powrzucac.
    Swoją drogą niezłe jaja. Myślałem że produkty tej firmy są lepszej jakości. A może to wina transportu?

    A te skrzywienie to widocznie taki bajer z indywidualnym dopracowywaniem roznic w budowie miesni %)
    • 0

    #12
    ~Game

    ~Game

      Turysta

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 15176 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:pełne rozkoszy
    Moze to pojedynczy przypadek, nie skreślałbym od razu wszystkich produktów.
    • 0

    #13
    Rogal Bydgoszcz

    Rogal Bydgoszcz

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 39 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: długo
    Nie wiem czy pojedyńczy czy nie ale wierzcie mi nie jest do śmiechu .Wczoraj napisałem maila i nikt mi nie odpowiedział do tej pory .Ławkę ocencie sami wrzucam foty i sorry za bałagan bo świeżo co ją wypakowałem .Specjalnie ustawiłem ją na lustrze żeby było widać że to nie wina np. krzywej podłogi. %)

    Załączony plik  PICT0032_Resized_4.JPG   189,42K   502 pobrań
    Załączony plik  PICT0037_Resized.JPG   323,63K   715 pobrań
    Załączony plik  PICT0038_Resized.JPG   301,44K   518 pobrań
    Załączony plik  PICT0039_Resized.JPG   334,8K   602 pobrań
    Co do transportu to karton był w stanie nienaruszonym,ale po drodze nie wiem co się działo,zresztą to w firmie
    kelton pakują towar to chyba powinni zapakować go tak żeby bez uszkodzenia dojechał na miejsce prawda ?
    • 0

    #14
    paker77

    paker77

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów

    Rogal Bydgoszcz - nie jesteś sam - to normalne w tej firmie. Ostatnio to nie wychodzi od nich żaden sprzęt który byłby dobry.

    Takich przypadków jest setki, wystarczy popatrzyć na konkurencyjnym forum:

    Dodany obrazek

    Dodany obrazek

    Dodany obrazek
    belka nie jest przespawana po środku co skutkuje:
    Dodany obrazek
    Ale to nic, po naprawie wygląda tak:
    Dodany obrazek
    Dodany obrazek

    Jak ten wyciąg przymocować do ściany?
    Dodany obrazek

    Pordzewiałe gryfy i obciążenie:
    Dodany obrazek
    Dodany obrazek
    Dodany obrazek
    Dodany obrazek

    Dodany obrazek

    Profesjonalne spawanie i (nie do)malowanie:
    Dodany obrazek

    Także sam widzisz, nie martw się, to nie jest tylko Twój pech, w tej firmie to standard...

    Niestety, niektórzy bardzo żerują na ludzkiej uczciwości i wciskają klientom takie badziewie :(


    • 0

    #15
    poppe

    poppe

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 55 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 39
    Kelton to jednak gówno patrząc na te fotki i np porownujac fotki z recenzji marbo (gdzie po fotce juz widac np spaw etc) to jednak marbo to porzadna firma oby im nie obilo tak jak keltonowi ;d
    • 0

    #16
    Byle

    Byle

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 99 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Limanowa/Kraków/ Tottenham (London)
    • Staż [mies.]: 8
    a myslalem z kiepskie spawy, rdza, zbyt mało gąbki pod obiciem oraz krzywizny to tylko mój pech, mam Hyperiona lepiej sie na nim cwiczy niz na realowskiej, ale dzis bym jej nie kupil
    • 0

    #17
    -Venom-

    -Venom-

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 993 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Mazowsze/Płock/okolica
    • Staż [mies.]: 85+
    ja mam od pol roku laweczke z modlitewnikiem od keltonu HEAVY HYPERON II i jestem bardzo zadowolony. jest to super wytrzymala laweczka a do tego bardzo wygodna!
    • 0

    #18
    jarkowiak

    jarkowiak

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 23 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:enklawa
    • Staż [mies.]: 36
    Witam.
    Widze ze nie jestem sam... Na sprzet od keltonów czekałem ok 2 michów. Wysyłałem upomnienia(maile) przed wielkanocą dostałem telefon,dzwoniła babeczka ze sprzet bedzie po wigilii. po 2 tygo od świat zadzwoniłem powiedziała ze nie maja jeszcze obciązeni 10 kg i 2 kg. Powiedziałem ze mnie to nie interesuje i chce sprzet w tym tyg. Powiedziała ze posla to co maja a reszte dosla pozniej i zapytała czy obciązednie moze byc w srebrnym kolorze powiedziałem ze tak. Przysłali ławeczke,wyciagi gryfy obiązenia ale nie całe. Po chyba 9 dniach doatsałem reszte przesyłki były tam obciązenia dzieiecio oraz 2,5 kilowe z tym ze w 2,5 kliowych była za mała średnica:/ posłałem maila co mysle o tej całej firmie. Dzownili ze wymienia ale powieziałem ze juz z nimi skonczyłem. Nie mam zamiaru wiecej korzystac z tej firmy i nie polecam. Pozdrawaim
    • 0

    #19
    DaveGorzow

    DaveGorzow

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:GORZÓW WLKP
    • Staż [mies.]: 4
    No ja tu nowy i sie wczuwam ale jak zobaczyłem temat to postanowiłem dpoisac swoje 3gr ....

    A wiec tak.... sprzet na którym cwicze kupiłem w Marbo na swieta bozego narodzenia:) super, zadnych mankamentów.
    Na swieta chciałem dokupic sztanki i cieżary i postanowiłem zaoszczedzic 80zł i zamówiłem tanszy zestaw z Ketlona.... 6 tyg czekałem a z ich strony zero odezwu. Po 8 tygodniu zwrócili kase jak ich sądem zaczełem straszyc. Masakra jakas.

    Nastepnym razem w marbo zakupy tylko będe robił:)
    • 0

    #20
    BOSSY

    BOSSY

      Bóg spamu ;)

    • Aktywny użytkownik
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 19845 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    Ja osobiście ćwiczyłem jedynie na rowerkach Keltona. Jeździłem na sprzęcie z 4 albo 5 firm, Kelton zdecydowanie najsłabszy, najmniej solidny sprzęt, najbardziej awaryjny, cena nie idzie w parze z jakością.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko