Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kasza gryczana, ryż brązowy, makaron durum - czy można zmielić?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Żaku

Żaku

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 25 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    Witam .
    Mianowicie dręczy mnie jedna rzecz ...
    Czy dobrym posunięciem byłoby zmielenie np. kaszy gryczanej , ryżu brązowego , makoronu durum lub pełnoziar. zaraz po ugotowaniu ? Taka papka zdecydowanie poprawiłaby mój komfort w spożywaniu tych produktów . Są ku temu jakieś przeciwskazania ?
    Dziena z góry za odp %-)
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    arshalo

    arshalo

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1304 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 12
    nie, nie ma przeciwskazan
    • 0

    #3
    Żaku

    Żaku

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 25 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    A nie wpłynie to na podwyższenie indeksu glikemicznego ?
    • 0

    #4
    NaturalTeam

    NaturalTeam

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2181 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 72
    Nie wpłynie,bo niby jak... Zmielenie- to tak jak byś pogryzł ryż i miał on wyższy indeks glikemiczny. Miel i na zdrowie %-)
    • 0

    #5
    Żaku

    Żaku

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 25 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    Racja %-)
    Wątpliwości niewątpliwie rozwiane
    • 0

    #6
    bgoka

    bgoka

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1087 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    To niby dlaczego płatki owsiane błyskawiczne mają większe ig od tych górski, a różnią się tylko zmieleniem???
    • 0

    #7
    arshalo

    arshalo

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1304 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 12

    To niby dlaczego płatki owsiane błyskawiczne mają większe ig od tych górski, a różnią się tylko zmieleniem???


    niby dlatego ze nie roznia sie "tylko" zmieleniem, a szeregiem innych procesow przetworczych, pogoogluj bo nie pamietam dokladnie na czym to polegalo.
    • 0

    #8
    Żaku

    Żaku

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 25 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    Odnośnie płatków błyskawicznych . Wydaje mi się , że są one pozbawione " powłoki " w której jest błonnik , który to z kolei obniża IG . Mogę się mylić ...
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko