Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kaloryczność produktów po obróbce termicznej

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Nika02x

Nika02x

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 1 postów
Załóżmy, że jakiś produkt, przyjmijmy, że będzie to pierś surowa z kurczaka, waży 200 g (99 kcal / 100g).
Po ugotowaniu ta sama pierś waży (np) 150 g (a pierś ugotowana to ok. 150 kcal / 100 g).
Moje pytanie brzmi. Ile owa pierś ma kalorii? 137, 198, 225, 300?
Wiem, że powinno ważyć się produkt przed obróbką. Więc idąc tą zasadą powinnam pomnożyć 200 gram razy 150 kcal? Czy może razy 150 gram?
Czy może inaczej? Pytam z ciekawości po prostu, bo nie ukrywam, męczy mnie to pytanie strasznie. Nie zamierzam popadać w skrajności, ale pytanie ciekawe.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
kravmaga

kravmaga

    KFD to mój dom ;)

  • Aktywny user KFD
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4465 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:KFD
    • Staż [mies.]: 15 lat

    tyle samo ma co przed obróbką


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko