Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jedzenie przed treningiem porannym

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Michau123

Michau123

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 5 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2
    Witajcie ;) Chciałem zapytać co mogę zjeść żeby 'doładować' się rano przed treningiem? Raczej teraz na siłke będę miał czas tylko rano dlatego pytam... Trening zacząłbym ~7.30 dlatego prosiłbym o napisanie co mógłym zjeść. Dietę odpowiednią mam, tylko mam ją bardziej sprecyzowaną na trening popołudniowy... Trenuje na masę więc dietę także mam taką,potrzebuje jeszcze przybrać pare kg ;) Proszę o pomoc. Pozdrawiam!
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    koxik01

    koxik01

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 387 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2 lata
    A jaki miałeś posiłek przedtreningowy teraz? Ogólnie to tak żebyś miał dużo węgli no i białko, unikaj tłuszczy w okołotreningowych bo spowalniają wchłanianie. Możesz leciej ryż+kura ale rano to nie za bardzo pasuje, więc mogą być też jakieś płatki owsiane+tuńczyk itp. Pamiętaj żeby dać czas na wchłonięcie się posiłku więc musisz go zjeść tak z godzine wcześniej
    • 0

    #3
    pw_maciek

    pw_maciek

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 40 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 45
    sensownym wyborem jest szybkowchłanialne białko i węgle by podnieść insuline we krwi a tym samym załapać energii dlatego proponuje shake przykładowo 4 białka jaj plus całe,odzywka białkowa(serwatka,izolat)do tego jakiś owoc(banan,kiwi).Będac we wcześniejszych latach na obozach sportowych zanim było śniadanie 9 to właśnie o 6:30 robiłem taki shake i miałem sporo energii na rozbieganie(ok8) i potem jadłem pełnowartościowe śniadanie wraz z innymi
    • 0

    #4
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19
    różne propozycje:

    jajka(całe!)+płatki (czyli normalne poranne śniadanie)
    mięso+kurak
    A jeśli nie jesz rano węglowodanów, możesz sobie zrobić jajecznicę (ale taką porządną)

    Edytowany przez TomusXXX, 22 lipiec 2012 - 19:22 .

    • 0

    #5
    Michau123

    Michau123

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2
    No teraz to jakiś ryżyk, makaron+jogurt ;) Tylko właśnie miałem problem co z ranem.. Czy mogłoby tak być, że pykne sobie rano 60g płatków owsianych+ ~200ml mleka+rodzynki? Czy to wystarczy? Bo nie posiadam odżywki białkowej..
    • 0

    #6
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19

    No teraz to jakiś ryżyk, makaron+jogurt ;) Tylko właśnie miałem problem co z ranem.. Czy mogłoby tak być, że pykne sobie rano 60g płatków owsianych+ ~200ml mleka+rodzynki? Czy to wystarczy? Bo nie posiadam odżywki białkowej..


    Nie, nie pyknie.Gdzie białko?zrób sobie tą owsianke+jajka albo mięso.
    • 0

    #7
    koxik01

    koxik01

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 387 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2 lata
    Jajka bym odradzał w około treningowych bo w żółtkach jest dużo tłuszczu, który spowalnia wchłanianie.
    • 0

    #8
    pw_maciek

    pw_maciek

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 40 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 45
    jakbyś dodał do tego jaja i zmiksował by było git w zupełności zaspokoisz wydatek energetyczny
    • 0

    #9
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19

    Jajka bym odradzał w około treningowych bo w żółtkach jest dużo tłuszczu, który spowalnia wchłanianie.


    A co to ma do rzeczy?chłopie, ja jem 60-70g tłuszczu przed treningiem.Mój posiłek przed treningowy (też rano) wygląda tak:

    jajecznica na boczku (smazona na smalcu) z 7-8 jajek.

    Edytowany przez TomusXXX, 22 lipiec 2012 - 19:29 .

    • 0

    #10
    pw_maciek

    pw_maciek

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 40 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 45
    dokładnie nie popadajmy w skrajnośći ;)
    • 0

    #11
    Michau123

    Michau123

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2
    No to już nie wiem, bo jedni piszą tak a inni tak :D Ale też mi się wydaje jednak, że jaja rano powinny być..
    • 0

    #12
    Michau123

    Michau123

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2

    jajecznica na boczku (smazona na smalcu) z 7-8 jajek.


    Wow, dużo jaj ;p
    • 0

    #13
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19

    Wow, dużo jaj ;p


    Jaja zdrowe ;)
    • 0

    #14
    Michau123

    Michau123

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 5 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2
    Czyli nie jest prawdą, że po jajach cholesterol?
    • 0

    #15
    skiroman

    skiroman

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 94 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Nowy Sącz
    • Staż [mies.]: 18
    śmiało możesz jeść jaja z rana, tylko trening rób tak przynajmniej godzinę po posiłku (ja tak robię i pompa jest nieziemska :devil: ?
    • 0

    #16
    Sh4dy

    Sh4dy

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1344 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 31

    Czyli nie jest prawdą, że po jajach cholesterol?

    dawno obalony mit.

    Mój posiłek przed treningiem porannym to makaron/ryż + pierś. Nada się?
    • 0

    #17
    Yoshimu

    Yoshimu

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9645 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2lata+
    jaja mogą powodowac wzrost przy złej diecie, a przy dobrej nie.
    pytanie czy duży cholestero, to czy napewno zle?

    – Właśnie. Cholesterol, to słowo odmieniane na wszelkie sposoby wywołuje strach. Czy słusznie?

    – Najniższy poziom cholesterolu mają pasterze – Hunzowie, Masajowie, Abchazi oraz moi pacjenci
    po kilku latach żywienia optymalnego. Średni poziom wynosi około 110 –120 miligramów. Jeżeli
    więc ktoś rzeczywiście tak bardzo przejmuje się zbyt wysokim cholesterolem w swojej krwi –
    recepta jest prosta. Tymczasem „wróg" cholesterol – to naturalny składnik organizmu z grupy sieroli
    (wielopierścieniowych alkoholi hydroaromatycznych). Musimy mieć świadomość, że brak umiaru
    w walce z nim grozi utratą zdrowia. Badania naukowe prowadzone w wielu ośrodkach Europy
    i USA wskazują, że znaczne obniżenie poziomu cholesterolu może prowadzić do nasilania się zachowań
    agresywnych, a nawer aktów samobójczych. Należy zwrócić uwagę na publikację R.E.
    Morgana z 1993 r., który stwierdził, iż niewysoki poziom cholesterolu może u mężczyzn powyżej
    70 roku życia wywoływać depresję. Willard Faulkner z Vanderbik University w Nashyille sugeruje,
    że „bardzo niski poziom tego związku u pacjenta przewlekle chorego jest często sygnałem zbliżającej
    się śmierci". Podobnej oceny – na podstawie własnych obserwacji dokonało wielu uczonych
    z różnych ośrodków. Na przykład we Francji – na podstawie badania grupy (111) kobiet od 60 do
    97 lat stwierdzono, że najdłużej żyły osoby o dużymi stężeniu cholesterolu. Ciekawe wyniki opublikowali
    uczeni z uniwersytetu w Heidelbergu. Badali oni poziom cholesterolu aż u 3700 o.sób przyjętych
    do kliniki kardiologicznej. Wyniki były szokujące, gdyż okazało się, że aż 32% chorych o bardzo
    niskim poziomie cholesterolu zmarło. W pozostałych grupach śmiertelność wynosiła 7,3%.
    Wydaje się, że pytanie M.F. Oliver'a: „Czy obniżanie cholesterolu jest zawsze bezpieczne?" jest
    na czasie. Potwierdza on jedynie, że ludzie o niskim poziomie cholesterolu rzadziej umierają z powodu
    schorzeń wieńcowych, jednak częściej zapadają na choroby nowotworowe.

    Francuski L'Epress napisał niedawno, że „jesteśmy świadkami rewolucji, której celem jest obalenie
    absolutnej dyktatury cholesterolu". Grupa zwoleników nowoczesności, na czele z profesorem
    Marianem Apfelbaumum ze szpitala Bichat, uważa, że cząsteczki tego niezbędnego do życia
    związku lipidowego oskarżane o wszelkie zło wcale nie są wrogiem numer jeden człowieka. Zaczę-
    34
    to znajdować nawet stosowne przykłady: z badań profesora Bernarda Forette ze szpitala Saint Perine
    w Paryżu wynika, że wskaźnik umieralności u jego ponad sześćdziesięcioletnich pacjentów,
    którzy mieli stężenie cholesterolu we krwi około l,54 grama na litr był pięciokrotnie (!) wyższy niż
    u pacjentów w tymże wieku o stężeniu cholesterolu 2,6, a nawet 3,4 grama na litr. Wyniki tych badań
    opublikował brytyjski „LANCET". Jak pan skomentuje te wywracające dotychczasowe pojęcia
    o diolesterolu rewelacje?

    – Cholesterol we krwi może być niski w dwóch przypadkach. Gdy wątroba nie musi go wytwarzać
    zbyt dużo i gdy nie może wytwarzać cholesterolu w ogóle. Ten pierwszy przypadek to pasterze
    i ludzie stosujący żywienie optymalne rok i dłużej. Druga możliwość zachodzi, gdy człowiek już
    dogorywa, wówczas organizm nie może syntetyzować cholesterolu, a wiele tkanek nań oczekuje,
    na przykład hormony sterydowe, izolatory w komórkach itd. Cholesterol potrzebny jest do kilkudziesięciu
    różnych syntez i to, że on jest wytwarzany znaczy, że jest on potrzebny. Nie trzeba się bać
    cholesterolu. Jeżeli polska norma przewiduje od 50 – 65 mg/proc. cholesterolu dobrego HDL, to
    przy żywieniu optymalnym, gdy obserwuje się szybkie ustępowanie zmian miażdżycowych, cholesterol
    może wzrosnąć do ponad 100 mg/proc. Najwyższy, jaki spotkałem u moich pacjentów wynosił
    17O mg/proc., przy czym nie ma żadnego znaczenia, jaki jest ogólny poziom cholesterolu. Na
    Krecie ludzie mają ponad 500 i nie chorują na miażdżycę. Ale oni do pracy chodzą z butelką oliwy
    z oliwek, którą jesi niezłym tłuszczem. Owartości oliwy wiedział Aleksander Macedoński (uczeń
    Arystotelesa), któremu kapłani z Delf przekazali, że oliwę dali ludziom bogowie, jako środek przeciw
    zmęczeniu. Jeżeli wątroba wytwarza dużo cholesterolu, to świadczy o tym, że z tych samych
    przyczyn także inne tkanki mogą go wytwarzać w nadmiarze, w tym ściany, błony wewnętrzne tętnic.
    Ale nie muszą tego robić. Tymczasem medycyna ordynuje chorym leki obniżające poziom cholesterolu,
    działające głównie na wątrobę, która zajęta jest ich neutralizowaniem i nie jest w stanie
    należycie wypełniać swych funkcji i wytwarzać cholesterolu. W ten sposób leczy się cholesterol,
    a nie miażdżycę. Najdawnej i najcześciej stosowanym lekiem w leczeniu cholesterolu jest clofibrat.
    Znalazłem kilkanaście prac naukowych potwierdzających, że clofibrat powoduje u chorych raka.
    Walka z cholesterolem jako takim przypomina zmagania z wrogiem, którego wcale nie trzeba pokonywać,
    można się z nim zaprzyjaźnić.


    • 0

    #18
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19
    jeśli do jajek nie dajesz cukru, to nie podniosą.Ale jak poprzednik - czy cholesterol to napewno zło?

    @Sh4dy
    Tak, nada się.

    Edytowany przez TomusXXX, 22 lipiec 2012 - 19:49 .

    • 0

    #19
    pw_maciek

    pw_maciek

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 40 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 45
    nie ma co sie obawiać cholesterolem plus że obniżenie jego powoduje obniżenie poziomu testosteronu a tego nie chcemy chyba :minetka:
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników