Witam, co można jeść zamiast brokuł do kurczaka z ryżem, żeby zastąpić jakoś to czymś równie dobry?
#1
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:12

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:14

Nikt Ci nie podpowie, czym możesz to zastąpić, bo przecież każdy ma inny gust, i każdemu podchodzi co innego.. To tak jak by zapytać, lubię kolor czerwony, ale już mi się znudził, jaki mam teraz lubić? Bezsensowne pytanie.
#3
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:17

Czy według Ciebie mógłbym zastąpić brokuły nawet czekolada albo lodami ? i to będzie dobre dla diety tak jak brokuły....
#4
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:18

Czy według Ciebie mógłbym zastąpić brokuły nawet czekolada albo lodami ? i to będzie dobre dla diety tak jak brokuły....
Kolego, czy Ty przypadkiem nie masz przewiewu pomiędzy uszami? -.- Możesz zastąpić każdym innym warzywem, które lubisz, byle byś się zmieścił w swoim bilansie kalorycznym, czy to takie trudne?
#5
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:20

I o taką odpowiedzieć mi chodził.
Dzięki.
#6
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:22

ja bym wziol kalafiora bo dawno nie jadlem ps niedlugo sobie zafunduje troche warzyw ogolem z zielonych to ogorka bym bral albo szpinak ale to juz zalezy od gustu
#7
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:25

ja bym wziol kalafiora bo dawno nie jadlem ps niedlugo sobie zafunduje troche warzyw ogolem z zielonych to ogorka bym bral albo szpinak ale to juz zalezy od gustu
Z kalafiorem uważaj, bo przy sporym spożywaniu tego warzywka występuje efekt "wzdymania"
#8
Napisany 21 czerwiec 2013 - 19:36

Warzywa na patelnie z biedronki w porcji ok 200-300 gram są zajebista opcją do takiego posiłku.
Oczywiście, zależy tez od celów, jak masa to 15 gr oliwy jak redukcja ja osobiście gotowałem wtedy.
#9
Napisany 21 czerwiec 2013 - 22:41

Warzywa na patelnie z biedronki w porcji ok 200-300 gram są zajebista opcją do takiego posiłku.
Oczywiście, zależy tez od celów, jak masa to 15 gr oliwy jak redukcja ja osobiście gotowałem wtedy.
dobre są w smaku
ale nie są dobra opcja... ziemiaki kukurydza i marchewka które po podgrzaniu na patelce maja bardzo wysokie IG
Jedyne warzywo które jest warte swojej ceny w smaku witaminach itp to DOBRA papryka bo smakuje jak cudo i ew surowa marchewka je4st tania dobrze smakuje i stabilizuje poziom cukry
Zalezy jak stoisz z kasa Marchew albo papryka
ale to tylko moje zdanie
ja brokuły jadłem tylko raz bo moim zdaniem są za drogie przy tak lipnym smaku
#10
Napisany 22 czerwiec 2013 - 07:22

Brokuły są lipne w smaku? Kwestia gustu, ja uwielbiam.
Szpinak, kalafior, papryka, brukselka, cebula, rzodkiewka, ogórek, wszystkie liściowate. Tylko popatrzeć na niskie IG, czyli tak jak kolega wyżej napisał, unikać gotowanej marchewki, kukurydzy itp.
#11
Napisany 22 czerwiec 2013 - 07:56

Pamiętaj żeby nie przegotowywać warzyw, lepiej zjeść twardsze niż rozgotowane, tracą wtedy duży % witamin przez zbyt długie gotowanie.
#12
Napisany 22 czerwiec 2013 - 12:33

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą przebija brokuła na głowę
#13
Napisany 22 czerwiec 2013 - 13:03

Xouk, co racja to racja. Ale kalafior z zasmażanym masłem i bułką tartą też jest rewelacją. :)
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników