Witam, od tygodnia mam nową diete wiec chcialem zadac parę pytań odnosnie niej.
w 1 Posiłku mam samo białko+węgle a w drugim tłuszcz+białko i wyglądają one tak:
B+W:
owsianka z mlekiem i 1/2 miarki odzywki bialkowej i bananem
4 bialka jajka
B+T:
4 zoltka jajka
twaróg
1. Chcialbym spytac, czy znacie może jakieś inne sposoby "zrobienia" tych jajek oprócz tych:
-Podsmazenie samych bialek lub zoltek żeby wyszlo cos typu jajecznica/jajko sadzone (jesli mam posilek B+W to nie chce tych białek smazyc bo wtedy uzywam tluszczu)
-Gotowanie na twardo potem wyciąganie 4 zoltek z nich i osobno mam zoltka i bialka
Na surowo nie chce jeść, bo ponoc mniejsza przyswajalnosc. Niby mozna zmiksowac i z cukrem ale z cukrem nie za bardzo bo znam swoj organizm i na dluzsza mete by sie to zle skonczylo, zreszta srednio na razie z mikserem
2. Mam też inne 2 pytania, przez to, że mam głownie posilki B+W / B+T to musialem zmienic sposob robienia kurczaka po silowni i przed. Zazwyczaj go smazylem na jak najmniejszej ilosci tluszczu. Teraz daje do rondelka troche wody pol kostki rosolowej i go dusze pod przykryciem. Czy jest to okej? W sensie czy nei wychodzą jakieś wartosci odzywcze przez to? (bialko)
3. Również w dzień LOW CARB mam jako główne źródło energii - tłuszcz, jeden z posiłków wygląda tak:
-WPC + ziarna (np. slonecznik, pestki dyni, migdaly, len). Jakos nie wchodzą mi na "sucho" te ziarenka, więc zazwyczaj je praże na patelni (bez tłuszczu) pod przykryciem. Tu też pytanie czy to jest okej, czy może ten tłuszcz jakoś z nich wychodzi o który wlasnie mi chodzi podczas jedzenia ich.
Z góry dzięki za odp i pozdro za pomoc lecą +