
Jakie mięso jest najbardziej wartościowe
#1
Napisany 16 luty 2014 - 14:47

#2
Napisany 16 luty 2014 - 15:01

ogólnie jedz na zmiane, ryby też czasem wrzucaj
#3
Napisany 16 luty 2014 - 15:56

Udka zawierają dużo tłuszczu. Przede wszystkim zależy to od twojego portfela, ja preferuje pierś z kurczaka bo jest nie droga w stosunku do wołowiny np. a dużo białka i małutko tłuszczu.
#4
Napisany 16 luty 2014 - 16:52

Najlepsza pierś z kurczaka można tanio dostać(nawet 12 zł za kg na promocji się zdarza) , jest czyste, praktycznie samo białko, wieprzowiny nie polecam.
#5
Napisany 16 luty 2014 - 16:56

Udka zawierają dużo tłuszczu. Przede wszystkim zależy to od twojego portfela, ja preferuje pierś z kurczaka bo jest nie droga w stosunku do wołowiny np. a dużo białka i małutko tłuszczu.
jedząc bez skóry wcale tak źle nie wypada
wieprzowiny nie polecam.
czemu?
#6
Napisany 16 luty 2014 - 16:58

jedząc bez skóry wcale tak źle nie wypada
czemu?
Wieprzowina zawiera ok 10% białka a 50% tłuszczu, pierś z kurczaka w 100 gramach ma 1 g tłuszczu 20g białka i 0 g weglowodanow
#7
Napisany 16 luty 2014 - 17:08

takie proporcje to ma boczek
karkówka, schab i szynka jak najbardziej ok, może faktycznie takich proporcji jak kurczak nie mają, ale śmiało można dać do diety byle mieścić się w makrosach, ba boczek też można dać, ale on to już raczej jako źródło tłuszczu, a nie białka
#8
Napisany 16 luty 2014 - 17:13

Do zdrowych tłuszczy boczek nie należy..
#9
Napisany 16 luty 2014 - 17:15

1. Uzasadnij czemu tłuszcze pochodzenia zwierzęcego nie są zdrowe
2. Nie wiedziałem, że wieprzowina to tylko boczek