Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie mięso jest najbardziej wartościowe

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
uzytkownik_284665

uzytkownik_284665

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 415 postów
siemka zastanawia mnie jakie mięso jest najlepsze czyli ktore dostarcza wiecej składnikow drobiowe. wieprzowe moze jeszcze jakies inne. i chodzi mi glownie jescze czy lepiej jesc schabowe. piersi z kurczaka jakies udka albo cos poniewasz jestem zielony w tym temacie chcialem was prosic o pomoc ktore sie nalepiej nadaje na silownie wiem ze oba sa wazne i oba maja duzo bialka ale ktore ma go jednak wiecej.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
uzytkownik_271242

uzytkownik_271242

    Oligarcha

  • Mod
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 27784 postów

ogólnie jedz na zmiane, ryby też czasem wrzucaj ;)


  • 0

#3
uzytkownik_316757

uzytkownik_316757

    Wczuwa się w forum

  • Bez aktywacji
  • PipPip
  • 70 postów

Udka zawierają dużo tłuszczu. Przede wszystkim zależy to od twojego portfela, ja preferuje pierś z kurczaka bo jest nie droga w stosunku do wołowiny np. a dużo białka i małutko tłuszczu. 


  • 0

#4
uzytkownik_515284

uzytkownik_515284

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 54 postów

Najlepsza pierś z kurczaka  można tanio dostać(nawet 12 zł za kg na promocji się zdarza) , jest czyste, praktycznie samo białko, wieprzowiny nie polecam.


  • 0

#5
uzytkownik_271242

uzytkownik_271242

    Oligarcha

  • Mod
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 27784 postów

Udka zawierają dużo tłuszczu. Przede wszystkim zależy to od twojego portfela, ja preferuje pierś z kurczaka bo jest nie droga w stosunku do wołowiny np. a dużo białka i małutko tłuszczu. 

jedząc bez skóry wcale tak źle nie wypada ;)

 

wieprzowiny nie polecam.

czemu?


  • 0

#6
uzytkownik_515284

uzytkownik_515284

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 54 postów

jedząc bez skóry wcale tak źle nie wypada ;)

 

czemu?

Wieprzowina zawiera ok 10% białka a 50% tłuszczu, pierś z kurczaka w 100 gramach ma 1 g tłuszczu 20g białka i 0 g weglowodanow


  • 0

#7
uzytkownik_271242

uzytkownik_271242

    Oligarcha

  • Mod
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 27784 postów

takie proporcje to ma boczek ;)

 

karkówka, schab i szynka jak najbardziej ok, może faktycznie takich proporcji jak kurczak nie mają, ale śmiało można dać do diety byle mieścić się w makrosach, ba boczek też można dać, ale on to już raczej jako źródło tłuszczu, a nie białka ;)


  • 0

#8
uzytkownik_515284

uzytkownik_515284

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 54 postów

Do zdrowych tłuszczy boczek nie należy..


  • 0

#9
uzytkownik_7222

uzytkownik_7222

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 749 postów

1. Uzasadnij czemu tłuszcze pochodzenia zwierzęcego nie są zdrowe

2. Nie wiedziałem, że wieprzowina to tylko boczek


  • 0