Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki ryż na masę?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Wojtaz22

Wojtaz22

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 111 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 9
    Jak wyżej jaki ryz wybrać przy budowaniu masy ma to jakieś większze znacznie?? Brązowy, biały, parboiled?? I jak ma się sprawa makaronu bo nieraz niemam już siły jeść ryżu wtedy zarzucam sobie spaghetti z warzywami i kurczakiem/tuńczykiem.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    Kubarobson

    Kubarobson

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1133 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    nie ma znaczenia
    • 0

    #3
    alexos

    alexos

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 740 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: xx
    Dołączam się do pytania, jakoś ryż mi się strasznie przejada..
    • 0

    #4
    Kubarobson

    Kubarobson

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 1133 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    mozna sobie zamieniac ryz/kasza/makaron itp.
    • 0

    #5
    marcus0996

    marcus0996

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 50 postów
  • Wiek: 42
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:olsztyn
    • Staż [mies.]: 4.5lat
    poolecam ryz z tunczykiem , kukurydza i groszkiem ,pewna odmiana ciagle zostaje ryz :-D
    • 0

    #6
    Rottweiler

    Rottweiler

      KFD Gold

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 5387 postów
  • Wiek: 40
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Pomorskie/ Niemcy
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Bialy ryż jest prawie pozbawiony witamin mineralow itp brazowy odwrotnosc, jest duzo zdrowszy dlatego polecam skupic sie na brązowym,ewentualnie parboiled
    • 0

    #7
    kruszynek12

    kruszynek12

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 244 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 19
    jeśli chodzi o ryż to napewno polecam brązowy :) makaron można zapodać ale też brązowy. Kasza też bardzo dobra :)
    • 0

    #8
    Merol09

    Merol09

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1636 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Ontario, CA
    • Staż [mies.]: 32
    To samo, jak ryż to tylko brązowy ;-)
    • 0

    #9
    Wojtaz22

    Wojtaz22

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 111 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 9
    Wcinam właśnie tylko brąowy może troche twardszy ale już się przyzwyczaiłem po 30 minutach gotowania jest już ok. Makaron razowy troche kicha w smaku ale też jakoś się powoli do niego przekonuje. Podrawiam i dzieki za wasze opinie.
    • 0

    #10
    refiko

    refiko

      Nowy na pokładzie

    • Użytkownicy
    • Pip
    • 41 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 8
    A co powiecie o kaszy gryczanej? Sam osobiście lubię taką kaszę, a zdecydowanie chętniej bym ją jadł zamiast ryżu...
    • 0

    #11
    JedenDwaTrzy

    JedenDwaTrzy

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9295 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: xXx

    Jak wyżej jaki ryz wybrać przy budowaniu masy ma to jakieś większze znacznie?? Brązowy, biały, parboiled?? I jak ma się sprawa makaronu bo nieraz niemam już siły jeść ryżu wtedy zarzucam sobie spaghetti z warzywami i kurczakiem/tuńczykiem.


    Źródło węgli nie ma większego znaczenia.
    • 0

    #12
    As95

    As95

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 1096 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Piekary Śląskie
    • Staż [mies.]: 2011r
    Jedzcie sobie nawet ziemniaki - też bardzo dobre źródło WW, tylko należy pamiętać, że 100g ryżu = 400g ziemniaków.
    Ryż/kasza/makaron/ziemniaki - bez znaczenia. Wiadomo, że razowe/brązowe ma więcej mikroelementów, ale jeśli chodzi o WW, to bez różnicy.
    • 2




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko