jak w temacie, ma ktoś przepis na wykonanie takiego dżemu ?
wafle ryżowe z białym serem i dżemem to poezja. używam niskosłodzonych, ale może są jeszcze jakieś "lepsze" ręcznie robione?
jak w temacie, ma ktoś przepis na wykonanie takiego dżemu ?
wafle ryżowe z białym serem i dżemem to poezja. używam niskosłodzonych, ale może są jeszcze jakieś "lepsze" ręcznie robione?
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:
truskawki lub inne owoce zblendowane dodany słodzik lub nie i masz dżem :P do zagęszczenia guma guar
hmm a wytrzyma to zimę zakręcone w słoiku ? z tego co wiem chyba by to przetrzymało potrzebny jest cukier, ale nie wiem może się myle ?
Cukier jest tylko do smaku :D
Ja robilem powidła ze sliwek z wlasnego drzewa. Uduszone sliwki +cynamon+kwasek cytrynowy (ale dośc niewielka ilośc) , kilka lat stały i były OK. Najważniejsze , aby sliwki udusić na dosyć gęsto, bo jesli zostanie sok, to on zafermentuje szybciej, oraz hermetyczne zamkniecie (sloiki z gumkami i sprężynka, lub szczelne zakrywki . Zakrywka jest szczelna jak góra zostanie wklęśnięta do środka, odkręcając potem na "kliknie" .
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników