Witam,
czy smażąc kurczaka na oliwie z oliwek oprócz wartości odżywczych z samego kurczaka powinienem wliczać też warotści z oliwy? Czy po prostu wliczać to co mam z samego kurczaka?
Pozdrawiam

Jak wliczać smażonego kurczaka do diety?
#1
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:27

Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:31

#3
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:39

Hm czyli rozumiem że doliczać trochę wartości z oliwy na której smaże kurczaka?
Edytowany przez Gruszek93, 26 kwiecień 2013 - 22:46 .
#4
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:47

Na serio? Jak nie smażysz na głębokim oleju to nie wliczaj, chyba że już chcesz być jak zawodowcy to wlicz te 5gT o.O
#5
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:50

dzięki za odpowiedź :D o to mi chodziło, czyli dam sobie spokój z wliczaniem w tym miejscu oliwy:)
#6
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:55

Jasne, że tak. Wliczanie oliwy, którą się daje podczas smażenia to już przeginka. Pamiętaj, to dieta jest dla nas, a nie my dla diety!
#7
Napisany 26 kwiecień 2013 - 22:57

Panowie a jak robicie z wartościami z warzyw? Wliczacie czy nie skoro błonnik nie jest trawiony?
#8
Napisany 26 kwiecień 2013 - 23:01

Warzyw nie wliczaj. Owoce wliczaj na redukcji, na masie też nie.