Witam,
czy smażąc kurczaka na oliwie z oliwek oprócz wartości odżywczych z samego kurczaka powinienem wliczać też warotści z oliwy? Czy po prostu wliczać to co mam z samego kurczaka?
Pozdrawiam

Jak wliczać smażonego kurczaka do diety?
Started by
uzytkownik_819446
, Apr 26 2013 22:27 PM (
7 replies to this topic
)
#1
Posted 26 April 2013 - 22:27 PM

#2
Posted 26 April 2013 - 22:31 PM

olej z oliwy masz jako tluszcz do dziennego zapotrzebowania i tyle..
#3
Posted 26 April 2013 - 22:39 PM

Hm czyli rozumiem że doliczać trochę wartości z oliwy na której smaże kurczaka?
Edited by Gruszek93, 26 April 2013 - 22:46 PM.
#4
Posted 26 April 2013 - 22:47 PM

Na serio? Jak nie smażysz na głębokim oleju to nie wliczaj, chyba że już chcesz być jak zawodowcy to wlicz te 5gT o.O
#5
Posted 26 April 2013 - 22:50 PM

dzięki za odpowiedź :D o to mi chodziło, czyli dam sobie spokój z wliczaniem w tym miejscu oliwy:)
#6
Posted 26 April 2013 - 22:55 PM

Jasne, że tak. Wliczanie oliwy, którą się daje podczas smażenia to już przeginka. Pamiętaj, to dieta jest dla nas, a nie my dla diety!
#7
Posted 26 April 2013 - 22:57 PM

Panowie a jak robicie z wartościami z warzyw? Wliczacie czy nie skoro błonnik nie jest trawiony?
#8
Posted 26 April 2013 - 23:01 PM

Warzyw nie wliczaj. Owoce wliczaj na redukcji, na masie też nie.