tak jak w temacie jak ważycie ryż przed ugotowaniem czy po ugotowaniu ;d ?
#1
Napisany 21 luty 2013 - 16:09

#2
Napisany 21 luty 2013 - 16:10

Chyba normalne ze przed...
#3
Napisany 21 luty 2013 - 16:10

Przed:)
#4
Napisany 21 luty 2013 - 16:14

no to w sumie przed ważyć nie trzeba bo kazda torebka ma + - 100g ;d
#5
Napisany 21 luty 2013 - 16:21

nurtowało mnie to pytanie po przygotowaniu torebka ryzu wazy okolo 270 gram a jak ja jem 50 gram to coś nie chalo bo to jest niby pól paczki :p
#6
Napisany 21 luty 2013 - 16:31

Ja kupuje paczkę ryżu 1kg, wagę sprawdzam wagą kuchenną, ale akurat mam szklankę którą jak wypełnię cała to jest ok 200g ryżu, więc mam luz z warzeniem
#7
Napisany 21 luty 2013 - 17:48

Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną
#8
Napisany 21 luty 2013 - 18:01

Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną
Ziemniaki nie trzeba xD chyba?
#9
Napisany 21 luty 2013 - 18:04

A to dlaczego?
Wartości masz podane w tab. przed obróbką,ponadto masz kilka jej form od gotowania przez pieczenie po smażenie
#10
Napisany 21 luty 2013 - 18:08

mi chodzi bardziej o gotowane, w sensie waga. Chyba nie ulega tak bardzo po ugotowaniu, nie nasiąka tak wodą jak ryż?
#11
Napisany 21 luty 2013 - 18:12

Zmienia się waga,to oczywiste.Nieco się zwiększa
#12
Napisany 21 luty 2013 - 18:12

Ugotuj i zobacz Ale jaki sens ma ważenie czegoś po ugotowaniu?
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników