Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak ważycie bułki czy chleb z wodą?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
kalasznikow

kalasznikow

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 3

    Witam

    Interesuje mnie kwestia ważenia bułek czy chleba który najwidoczniej nie wazy te 100g bo widać że posiada w sobie wodę. Czy kalkulatory to uwzględniają czy trzeba odjąć przynajmniej te 25% masy pieczywa??


    Jak wy to robicie?
    Uzywam strony potreningu pl bo innej nie znam


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    KestoN

    KestoN

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 589 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 24

    jakiś troll? masz podane na 100g produktu JUŻ GOTOWEGO


    • 0

    #3
    kalasznikow

    kalasznikow

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 529 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Łódź
    • Staż [mies.]: 3

    Spotkałem się z chlebem mieszanym którego jedna kromka waży 50g, a znam takie gdzie 1 kromka tego samego chleba waży 20g. 

    Dlatego pytam ;)


    • 0

    #4
    KestoN

    KestoN

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 589 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 24

    Każdy chleb/bułki ma inne makroskładniki, jak ktoś doda więcej wody to bułka wyjdzie "rzadsza" co za tym idzie, będzie mniej kcal w 100g.


    • 0

    #5
    hRs

    hRs

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 466 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 3

    Natomiast ryż/makaron/kasze itd. ważysz przed obróbką termiczną.


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko