Witam.
Otóż. Mam mintaja zamrożonego i jak go zrobić? Mogę albo w piekarniku, albo z tłuszczem w sprayu, albo z oliwą z oliwek. Przyprawy jakieś tam mam. Ale jak zrobić tą zamrożoną rybę? Odmrozić, czy od razu? :P
Witam.
Otóż. Mam mintaja zamrożonego i jak go zrobić? Mogę albo w piekarniku, albo z tłuszczem w sprayu, albo z oliwą z oliwek. Przyprawy jakieś tam mam. Ale jak zrobić tą zamrożoną rybę? Odmrozić, czy od razu? :P
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:
Opcji kilka, albo wrzucasz do gara z gotującą sie wodą, albo do piekarnika/na grill (czekasz aż sie odmrozi, przyprawiasz i zawijasz w sreberko)
ja robie tak pewnie zle bo jakis taki bez smakowy wychodzi ale wole to niż cycka z kurczaka którego nie nawidze..
Garczek zwykły mam daje sitko do niego wlewam troche wody mintaja przyprawiam troche pieprzu i wegety tak tylko żeby było gotuje na parze 10-15 minut i jem takiego ha ;D
A ile smażyć go na patelni? Mam tłuszcz w w sprayu albo z oliwa z oliwek?
do zabrązowienia tylko go musisz troche odmrozić i najlepiej osuszyć bo lubią się rozpadać
moze po prostu źle przyzadzasz kurczaka jak jem minataja to mi sie niedorzbrze robi
sorka za ortografie
Ty tak z mintajem masz ja z kurczakiem 2x mnie cofło i musiałem poszukać na forum czym to zastąpić :D
mintaj jest moim zdaniem bez smaku spruguj dorsza lub cos innego
osobiście robie w mikrofalówce
rozmrożonego sypię przyprawą do ryb, delikatnie kropię oliwą, wstawiam na minute do półtora na 700W (czas podany dla 300-500g ryby)
po czym rybka gotowa
Wiem, że autor niewymienił mikrofali, ale może ktoś skorzysta, pange czy sole robię identycznie
chyba kupie mikrofale
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników