Jump to content

Photo

Jak przyrządzić kurczaka?

- - - - -

  • Please log in to reply

#1
**Kamil**

**Kamil**

    Się rozkreca

  • Spamer ;)
  • PipPipPip
  • 688 posts
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: 7
Witam jak nie ten dział to sorry ale jak np mam sobie kurczaka z ryżem wszamać jestem zielony zawsze mama robiła jedzenie a teraz chce sprobowac sam jak kurczaka mam ogotować czy co ? powiedzcie mi po kolei jak mam zrobić ; )
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Naka

Naka

    Chyba zostanę tu na dłużej

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 982 posts
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Połaniec
    • Staż [mies.]: 10
    Jak ugotować ryż, to znajdziesz na opakowaniu :-)

    Co do kurczaka: porcjujesz (zapewne kupisz już gotowego), ważysz sobie odpowiednią porcję lub bierzesz "na oko", w gotującej się wodzie rozpuszczasz pół kostki rosołowej, później wrzucasz tam pierś z kurczaka i gotujesz aż do uzyskania odpowiedniej dla Ciebie miękkości (w moim przypadku to +/- 12 min) - tylko wrzucaj do gotującej się już wody.

    Możesz też gotować w samej wodzie, czyli bez kostki i jednak ten sposób polecam.
    • 0

    #3
    Woodzu

    Woodzu

      Imprezowicz

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11132 posts
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    robisz porcje powiedzmy 100-200g plukasz woda, doprawiasz i na rozgrzana patelke najlepiej teflonowa, lub grillowa. Na delikatnym ogniu pieczesz, jak mieso bedzie juz miekkie sprawdzasz widelcem czy sie upieklo, to jest nakladasz na talerz.

    Mozesz tez gotowac w wodzie jak kolega wyzej napisal.

    Pozdr. ;)
    • 0

    #4
    Poki

    Poki

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 716 posts
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 54
    Możesz też:
    Rozgrzewasz piekarnik na grzałkach (nie termoobieg) do ok. 175 stopni. Piersi czy poporcjowanego kurczaka doprawiasz wg. uznania i kładziesz na ruszt/blache i tak grillujesz/piecesz.
    Ja np dziś przygotowałem coś takiego:
    Piersi z kurczaka, lekko rozbite, obsypane solą, pieprzem, słodką papryką i przyprawą grillową ostrą z obu stron przekładane świeżo pokrojoną cebulą w plasterkach i szczypiorkiem układasz w naczyniu żaroodpornym. Zostawiasz w lodówce by troszke się "zaprzyjażniło" wszystko. Następnie grzejesz piekarnik do 200, na wierz do naczynia dorzucasz brokuły, przykrywasz i wkładasz do piekarnika w celu obróbki.
    • 0




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users