Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przyrządzić kurczaka?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
uzytkownik_358977

uzytkownik_358977

    Się rozkreca

  • Spamer ;)
  • PipPipPip
  • 688 postów
Witam jak nie ten dział to sorry ale jak np mam sobie kurczaka z ryżem wszamać jestem zielony zawsze mama robiła jedzenie a teraz chce sprobowac sam jak kurczaka mam ogotować czy co ? powiedzcie mi po kolei jak mam zrobić ; )
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
uzytkownik_373764

uzytkownik_373764

    Chyba zostanę tu na dłużej

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 982 postów
Jak ugotować ryż, to znajdziesz na opakowaniu :-)

Co do kurczaka: porcjujesz (zapewne kupisz już gotowego), ważysz sobie odpowiednią porcję lub bierzesz "na oko", w gotującej się wodzie rozpuszczasz pół kostki rosołowej, później wrzucasz tam pierś z kurczaka i gotujesz aż do uzyskania odpowiedniej dla Ciebie miękkości (w moim przypadku to +/- 12 min) - tylko wrzucaj do gotującej się już wody.

Możesz też gotować w samej wodzie, czyli bez kostki i jednak ten sposób polecam.
  • 0

#3
uzytkownik_147302

uzytkownik_147302

    Imprezowicz

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11132 postów
robisz porcje powiedzmy 100-200g plukasz woda, doprawiasz i na rozgrzana patelke najlepiej teflonowa, lub grillowa. Na delikatnym ogniu pieczesz, jak mieso bedzie juz miekkie sprawdzasz widelcem czy sie upieklo, to jest nakladasz na talerz.

Mozesz tez gotowac w wodzie jak kolega wyzej napisal.

Pozdr. ;)
  • 0

#4
uzytkownik_158510

uzytkownik_158510

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 716 postów
Możesz też:
Rozgrzewasz piekarnik na grzałkach (nie termoobieg) do ok. 175 stopni. Piersi czy poporcjowanego kurczaka doprawiasz wg. uznania i kładziesz na ruszt/blache i tak grillujesz/piecesz.
Ja np dziś przygotowałem coś takiego:
Piersi z kurczaka, lekko rozbite, obsypane solą, pieprzem, słodką papryką i przyprawą grillową ostrą z obu stron przekładane świeżo pokrojoną cebulą w plasterkach i szczypiorkiem układasz w naczyniu żaroodpornym. Zostawiasz w lodówce by troszke się "zaprzyjażniło" wszystko. Następnie grzejesz piekarnik do 200, na wierz do naczynia dorzucasz brokuły, przykrywasz i wkładasz do piekarnika w celu obróbki.
  • 0