#1
Napisany 19 maj 2010 - 12:36

Jak najlepiej przygotować pierś z kurczaka lub indyka, tak by zawierała jak najmniej tłuszczu, a mimo tego była smaczna?
Na razie zawsze piekę z odrobiną tłuszczu w piekarniku.
Jak można piec, by było jeszcze mniej tłuszczu? W ogóle da się tak?
Gotowanego wolałbym uniknąć, ale chętnie bym spróbował, np. w jakimś sosiku.
W wakacje kupie sobie grill elektryczny, ale obecnie szkoda mi kasy.
#2
Napisany 19 maj 2010 - 12:42

#3
Napisany 19 maj 2010 - 12:46

mozna piec i bez tluszczu
#4
Napisany 19 maj 2010 - 12:47

#5
Napisany 19 maj 2010 - 16:56

Nie wiem czy dostanę PAM w okolicznych sklepach. Mieszkam w niewielkim mieście.
#6
Napisany 19 maj 2010 - 17:05

Wydaje mi się, że niemożna piec bez tłuszczu. Jeżeli wrzucimy mięso do szklanego naczynia i do piekarnika to chyba zacznie się palić jak nie będzie tłuszczu?
Nie wiem czy dostanę PAM w okolicznych sklepach. Mieszkam w niewielkim mieście.
Bzdura. Ja codziennie pierś kroje w kostkę obtaczam w przyprawach i bez niczego daje do piekarnika na ok 160-180 stopni. Oczywiście piekę w naczyniu żaroodpornym.
#7
Napisany 19 maj 2010 - 18:02

#8
Napisany 19 maj 2010 - 18:07

ja tam gotuje na wodzie. dodam do wody jakis przypraw i sie wcina, musze powiedziec ze dobre. Ja osobiscie nie smaze bo nie mam oliwy a na oleju nie bede smazył, a w piekarniku długo schodzi chyba wiec wybieram gotowanie na wodzie ( 30 minut i masz gotowe)
u mnie w piekarniku ok 25 min a o niebo lepsze od ugotowanej

#9
Napisany 19 maj 2010 - 18:14

#10
Napisany 20 maj 2010 - 18:24

#11
Napisany 21 maj 2010 - 07:21

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników