Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak przygotować mięso schabowe

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
ziomek14

ziomek14

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 264 postów

Witam jeśli kupię w plasterkach mięso schabowe z biedronki to koniecznie je trzeba poubijać ? I wystarczą tylko same przyprawy ? Bo tak robię piersi z kurczaka. Dzięki.


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Diablo9816

Diablo9816

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2383 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Zamosc
    • Staż [mies.]: 37

    Mozesz ubic ale nie musisz tylko gdy tego nie zrobisz musisz dluzej smazyc czy tam piec to mieso .


    • 0

    #3
    -Damian

    -Damian

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3271 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna

    Ubij solidnie na cienkie plasterki, przypraw solą i pieprzem, usmaż. To wystarczy.


    • 0

    #4
    ziomek14

    ziomek14

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 264 postów

    A może być przyprawa do kurczaka ?


    • 0

    #5
    Dropek

    Dropek

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPip
    • 82 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 28+

    Przyprawa to rzecz podniebienia, ja teraz  używam oregano + tymianek + papryka słodka i bez tłuczenia do piekarnika. Muszisz ekspererymentować %) raz się uda a raz nie


    • 0

    #6
    Wo071

    Wo071

      40% albo nic!

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7315 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: jakiś

    Schab idealnie nadaje się do pieczenia. Zamiast kupować w plastrach kup kilogram w całości. Obtaczasz w przyprawach/marynacie, zostawiasz na kilka godzin, podlewasz wodą w brytfance, wrzucasz do piekarnika i masz zapas na jakiś czas.


    • 0

    #7
    ziomek14

    ziomek14

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 264 postów

    Wiecie może gdzie mogę kupić tłuczek do mięsa ? Bo jestem na studiach i nie mam. Bo bez ubijania surowy schabowy wyszedł.


    • 0

    #8
    davidchoodek

    davidchoodek

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 157 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 24
    W każdym większym supermarkecie.Serio tak ciężko poszukać?

    • 0

    #9
    -Damian

    -Damian

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3271 postów
  • Wiek: 24
    • Płeć:Mężczyzna
    Owiń mięso folią i ubij byle czym ;)
    • 0

    #10
    ziomek14

    ziomek14

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 264 postów

    A czy jak smarze to mięso to olej pam jest dobry do tego ? Bo próbowałem tak usmażyć piersi z kurczaka. Całą patelnie wypryskałem dosyć mocno a i tak musiałem oleju dodać bo ten olej pam jakoś szybko wsiąknął. Smarze na gazie.


    • 0

    #11
    davidchoodek

    davidchoodek

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 157 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 24
    Rozgrzej dobrze patelnie,dopiero potem pam.

    • 0

    #12
    ziomek14

    ziomek14

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 264 postów

    Na gazie nawet nie trzeba rozgrzewać bo prawie od razu się smarzy.


    Edytowany przez ziomek14, 27 luty 2015 - 18:58 .

    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko