Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak poprawić walory smakowe gotowanej piersi z kurczaka?

- - - - - gotowana pierś kurczaka dieta na masę

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
dawidmackow

dawidmackow

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2576 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    Witam. Jak przyrządzacie gotowaną pierś z kurczaka? To znaczy co do niej dodajecie, by była lepsza w smaku. Jakie przyprawy, co innego? Chodzi mi, by było zdrowo i smacznie.


    Z góry dzięki.
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
    Jaka dobra Kreatyna? | Kreatyna , Jakie suple/odzywki? , Trenig | Proszę o porady , Jak to w koncu z tymi tluszczami w diecie(redukcja) , Środki nasenne - jakieś bez recepty ? | środki nasenne, tabletki nasenne lub jakieś ziółka

    #2
    ZakkDave

    ZakkDave

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3243 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: Rośnie
    Ryż brązowy , gotowana pierś z kurczaka pokrojona w kostke , posiekane migdały.

    Wszystko razem, zmieszane. I nic mi do szczęscia nie trzeba.


    A tak poza tym - dział przepisy
    • 0

    #3
    JedenDwaTrzy

    JedenDwaTrzy

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 9295 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Olsztyn
    • Staż [mies.]: xXx
    1.Gotuje pierś
    2.Wkladam do pojemnika,posypuje przyprawami (papryka, czosnek)
    3.Zamykam pojemnik, chwile nim pomacham i już.
    • 0

    #4
    dawidmackow

    dawidmackow

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2576 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    No dzięki, dzięki.

    Ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły?
    • 0

    #5
    kaitos

    kaitos

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 294 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Krk
    Sos Sojowo-Grzybowy Tao Tao
    • 0

    #6
    dawidmackow

    dawidmackow

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2576 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna

    Sos Sojowo-Grzybowy Tao Tao


    Bez żadnych sosów, proszę %%)
    • 0

    #7
    Akuku.Wapno

    Akuku.Wapno

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 786 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 8
    to tak, jak robiłem na LC kuraka: Zawsze na ostro.
    1. Kroisz w kostke mniej wiecej 2x2x2cm :P to jest tylko przykład, chodzi o kawałki. Na teflon i podsmarzasz z przyprawami. Ja waliłem przyprawe do kuraka, zioła prowansalskie, chilli, papryke ostra i slodka.
    2. Potem jak sie podsmazy to zazwyczaj jest suchy, wiec trzeba podlac woda, gdzies 100ml(można wiecej) i smazyc dalej. Wtedy bedzie soczysty w srodku i w 100% dobrze zrobiony (bez surowego środka)
    3. Woda odparuje troche tak gdzies 50% wtady dodajesz łyzke przecieru pomidorowego. I smazysz dalej. Jak uznasz ze ten "sos" jest w miare gesty (woda odparuje jeszcze troche) to wykładasz i masz. :)
    Jak dobrze dowalisz chilli to jedząc to sie spocisz :P
    Ja wrzucałem jakąs kapuste, surówki ze słoika (domowej roboty) gdzies 300g na oko. Jak miałem słoik 1l to tak 1/3. I jeszcze lekko smazyłem mieszajac. Ten sos zmieszał sie z tym i miałem bardzo dobre szybkie danie max 20min roboty.
    Może z opisu to nie wyglada za dobrze, jednak jest inaczej. Cos jak chinskie dania. Naprawde jest smaczne(zależy co tam dasz za warzywko) ostre, sycace(cała patelnia wychodziła :P). Jak dajesz takie kupne warzywa na wage, to też można.
    • 0

    #8
    Wojtas19962

    Wojtas19962

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 662 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: duży
    Ja czasem robię (bo rodzicie mnie wspierają w takich sprawach jak dieta, trening itp.) roladę z kurczaka z serem, pieczarkami i czasem z szynką do tego. Do tego w środku jakieś przyprawy typu chilli, bazylia, oregano i inne. Jest pyszne. Oczywiście robione w piekarniku. Nie raz oblane roztopionym masłem :lol:

    PS. Ugotować też można :)

    Edytowany przez Wojtas19962, 16 czerwiec 2012 - 15:40 .

    • 0

    #9
    mleko.

    mleko.

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2176 postów
  • Wiek: 22
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Katowice.
    Smażyć podlewać wodą żeby się nie spalił a przyprawy to magi, gyros, z musztardą z kostką rosołową itp.
    • 0

    #10
    4ndrew81

    4ndrew81

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 329 postów
  • Wiek: 38
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WWA
    • Staż [mies.]: 4
    albo nawet na zwyklej patelni , wlewasz z pol szklanki wodena patelnie , jak sie woda zacznie gotowac na patelni to wrzucasz pokrojonego w kostke kurczaka przyprawionego wedle uznania , do tego dorzucasz warzywek (marchewka , kalafior , brkol ) przykrywasz pkrywka i po 15-30min jest gotowe , pod koniec dodajesz jeszcze przypraw jakie tam lubisz (czosnku, chili , curry , itd , przecieru pom ) .
    • 0

    #11
    Verru

    Verru

      #tylkocalvinklein

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7666 postów
  • Wiek: 59
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Floryda, US
    • Staż [mies.]: 3 lata
    Obtoczoną w curry i pieprzu cayenne pierś smażę na ceramicznej patelni z odrobiną oliwy z pestek winogron, po 2 min podlewam wodą i normalnie smażę.
    • 0

    #12
    TomusXXX

    TomusXXX

      Running is my life

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3356 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Bydgoszcz
    • Staż [mies.]: 19
    zmodyfikowany przepis Yosmiru (w przepisach dał przepis na meksykańskie naleśniki czy jakoś tak)

    składniki:
    -Pierś z kurczaka
    -Pomidory w puszce
    -Kukurydza
    -Fasola czerwona
    -cebula
    -czosnek
    -papryka
    -przyprawy (u mnie to papryka,chili,pieprz,zioła prowansalskie i czasem majeranek)
    -tłuszcz do smażenia (obojętnie - smalec,masło,oliwa...)
    sposób przygotowania:
    Pierś kroimy na małe kawałki i na rozgrzana patelnię(wcześniej wlewamy oczywiście tłuszcz) wrzucamy kuraka.Czekamy, aż się usmaży.W między czasie:

    przygotowujemy miskę, do której wrzucamy:
    kukurydzę,fasolę,cebulę,czosnek,pokrojoną paprykę i pomidory z puszki (dodajemy też trochę tego koncentratu, ilośc zależy od nas(tak samo jak innych produktów które tutaj dajemy), ja np. daje 1/3 sporej puszki tego koncentratu) mieszamy i dodajemy przyprawy, ilość wedle uznania.

    kiedy kurczak się usmaży, wrzucamy do niego to, co mamy w miskie i przykrywamy, od czasu do czasu mieszając (niech się trochę podusi) na małym ogniu.Mi to zajmuje ok. 7-10 minut.


    I mamy ostry, meksykański farsz :D uwielbiam to ;) bez żadnego naleśnika czy coś, tylko warzywa i kurczak :D
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko