Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak odczytac TSH?

- - - - - tarczyca lekarz tarczyca guzek tarczyca hormony tarczyca normy odczytac

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
skorpion99

skorpion99

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 postów
Cześć. Mam 28 lat jestem kobieta. Dzisiaj rano odebrałam wyniki badan , ktore przeprowadziłam w celu dowiedzenia się czy mam zdrowa tarczyce. W ostatnich dniach mnie bolalo gardlo i krtań. Niestety nie mam pojecia co one oznaczają. Bardzo bym prosiła o prosta odpowiedz czy są dobre czy zle ? (TSH) 2,57 mUl/ml 0,35-4,94. Jak mam to odczytać bez norm:-/ Dziekuje z góry za pomoc.
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
tom99

tom99

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 158 postów
Witam.Twoj lekarz powinienCiebie powiadomic co one oznaczają. chyba, ze robiłas wszystko na własna rekę. Wtedy juz musisz umawiac się z endokrynologiem specjalnie dla postawienia diagnozy.

Odczytuje sie nastepująco:
TSH Norma jest za wynikiem ,czyli 0,35-4,94 mUl/ml

Twoj wynik 2,57 mUl/ml t2,57 mUl/ml

Teraz porównujesz ;-)
  • 0

#3
milano890

milano890

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 137 postów
Normy TSH ja znam troszke inne. Według moich normTwoje TSH odczytuje sie jako prawidlowe.
Według tego podanego na Twoich wynikach nie jest prawidłowe, tylko nieco zanizone.
Jesli TSH jest niższe niż norma może świadczyc o niedoczynności tarczycy.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

 Zamknij okienko