Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jajka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Alusama

Alusama

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wodzisław Śląski
    • Staż [mies.]: 20
    Witam!

    Mam jedno krótkie pytanie.
    Czy mogę pic jajka? Wezmę np 3 jajka (same białko,żółtka wyrzucę ) i wleje je do szklanki?
    Można tak robic?
    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    minikox

    minikox

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3464 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2
    Tak mozna tylko ich przyswajalnosc jest mniejsza, u mnie w DT mozesz zoabczyc jak loje 5 jajek naraz %-)
    • 0

    #3
    Mr. Allen

    Mr. Allen

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 655 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: X
    A jak wygląda sprawa Salmonelli?
    • 0

    #4
    RightNow

    RightNow

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 24 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    Pierw musisz je dać do wrzątku na jakąś minute.
    Jeśli nie chcesz dostać salmonelli :P
    • 0

    #5
    Alusama

    Alusama

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 213 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wodzisław Śląski
    • Staż [mies.]: 20

    Tak mozna tylko ich przyswajalnosc jest mniejsza, u mnie w DT mozesz zoabczyc jak loje 5 jajek naraz %)


    Prawdziwy kozak, widziałem! %-)

    Poprzez jedzenie surowych jajek można nabaiwc się salmonelli?
    • 0

    #6
    ~Norbi

    ~Norbi

      KFD Platinum +

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6671 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:zza winkla
    Wystarczy sparzyc jajka wrzatkiem przez kilka sekund.
    • 0

    #7
    minikox

    minikox

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3464 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 2
    pije ponad rok i jak widac zdrowy jak kon jestem :)
    • 0

    #8
    Alusama

    Alusama

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 213 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wodzisław Śląski
    • Staż [mies.]: 20

    pije ponad rok i jak widac zdrowy jak kon jestem :)


    Czy jajka, które nie są gotowane lub smażone, mocno tracą na wartości?
    • 0

    #9
    odesp

    odesp

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 443 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 5
    Ja takze pije jajka na sniadanie od kilku miesiecy i nic mi nie jest, a i wygodnej jest bo szybko
    • 0

    #10
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32
    surowe jajka sa bardzo słabo przyswajalne, do tego ryzykujesz salmonella.
    zalej przynajmniej wrzatkiem
    • 0

    #11
    xlorensx

    xlorensx

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 135 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warsaw

    surowe jajka sa bardzo słabo przyswajalne, do tego ryzykujesz salmonella.
    zalej przynajmniej wrzatkiem



    Ale za to jest samo białko a nie jakies E152 itd...
    • 0

    #12
    Massive`

    Massive`

      Extreme Bodybuilding

    • Mod Ogólny
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • 63869 postów
  • Wiek: 34
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Trójmiasto
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Surowe jajka charakteryzuje niemal identyczna przyswajalnośc jak tych poddanych obróbce termicznej.
    Tylko nalezy sparzyć je we wrzątku,aby pozbyć się bakterii.
    • 0

    #13
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32

    Ale za to jest samo białko a nie jakies E152 itd...


    nie rozumiem??
    po zalaniu wrzatkiem dodajesz jakies konserwanty ?
    • 0

    #14
    xlorensx

    xlorensx

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 135 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warsaw
    To zrozum, i idz do szkoły


    wrzątkiem to ja zalewam herbate
    • 0

    #15
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32
    ok.

    ale na przyszłość nie wymyślaj jakichś skrótów, które tylko ty rozumiesz i poczytaj o jajkach jeżeli już masz zamiar sie wypowiadać
    • 0

    #16
    xlorensx

    xlorensx

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 135 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warsaw
    chodzi mi o jajka kurze, że jest to czyste białko

    a jak kupujesz białko (modyfikowane) to chyba masz tam jakieś substancje, które przedłużają przydatność do spożycia i inne tego typu gó@!#na

    Edytowany przez xlorensx, 29 maj 2010 - 01:04 .

    • 0

    #17
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32
    ale kto tutaj mówi o białku w prochu, człowieku?

    czytaj ze zrozumieniem, chodziło o zalanie wrzatkiem(wodą) normalnego, kurzego jaja..
    • 0

    #18
    Kamil G.

    Kamil G.

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 285 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lubuskie
    • Staż [mies.]: Kilka
    Był gdzieś artykuł mówiący że przez obróbkę termiczną zachodzi denaturacja białka przez co przyswajają się jego większe ilości (ok. 95%) w stosunku do surowego (50 parę % ). Więc jak to w końcu jest?
    • 0

    #19
    spy.pl

    spy.pl

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 278 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: >32
    przeczytaj wyzej wypowiedzi
    • 0

    #20
    Kamil G.

    Kamil G.

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 285 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lubuskie
    • Staż [mies.]: Kilka
    Zdania są podzielone więc może jakieś "za i przeciw" bo póki co to przekomarzanie się a nie rzeczowa dyskusja.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko