Skocz do zawartości

Zdjęcie

Interpretacja wyników tarczycy

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
ania221

ania221

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 1 postów
Witam, mam 22 lata, moje wyniki wynosiły odpowiednio:
Bez leków:
listopad
TSH 3,32
tydzień potem:
TSH 5.17 (0,27-4,20)
ft4 19,23 (12,00-22,00)
ft3 5,32 (3,95-6,80)

Po miesiącu brania połowy tabletki euthyroxu 25, grudzień
TSH 3,17
ft4 17,83
ft3 5,24
przeciwciał nie ma

Lekarz chce abym dalej przyjmowała tę połówkę 25, bo twierdzi, że na niej wyniki są już w normie. Ja jednak widzę (czytając informacje na różnych forach), że większość kobiet z niedoczynnościa tarczycy w moim wieku ma obniżane TSH do 1-2, nie wiem, czy zmieniać lekarza, czy wyniki faktycznie w normie. Bez leków miałam w listopadzie te samo tsh co w grudniu na lekach, a objawy niedoczynności mam od końca lata.
Żadnej zmiany pozytywnej nie zauważyłam po braniu leku w tej dawce.
Co uważacie?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Orso

Orso

    Chyba zostanę tu na dłużej

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 842 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 13 lat
    Nie zmieniac lekarza.Wyniki w normie.Dawka Euthyroxu minimalna ale przy Twojej wadze ujdzie.Nic nie kombinuj.lek zastepuje hormon który powinien być wytwarzany przez tarczyce i leczenie jest długie. Przy niedoczynności rozkręca sie dość długo więc prawdopodobnie TSH jeszcze spadnie, choć juz teraz wyniki są zadowalające.
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko