Skocz do zawartości


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
folia88

folia88

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 142 postów
Częśc wszystkim Moja córka, jest za niska jak na swój wiek (1,5 roczne dziecko) i dostałam skierowanie na badania, czy ze wzrostem cos nie tak czy z ogolnym rozwojem. Proszę o pomoc, jakąś lekka interpretację, jakby się ktos znał.. co mogą znaczyć te wyniki:TSH 4,170 (0,27-4,2)FT4 1,840 (0,932-1,71)FT3 8,830 (3,95- 6,8). Wszystko z nią wporządku?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
poiu1992

poiu1992

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 165 postów
Jesli dostajesz od lekarza wyniki powinnaś odrazu poprosic go o prawidłowa interpretację. Wynki ma calkiem dobre prócz jednego. poza tym w wieku 1,5 lat nietrudno jest o infekcje wirusowe, które automatycznie zwiekszą wyniki badań tarczycy.
  • 0

#3
folololo

folololo

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 144 postów
Jest taki w stolicy endokrynolog dla dzieci bardzo dobry. Zleci badania wiekowo dostosowane dla 1,5 roku poda ci diagnoze i zinterpretuje. Moja siostra prowadzała tam swoje dzieci, bo myślała, że maja problemy z tarczycą i jest zadowolona. Lekarz daje kopie wyników badań, przypisuje równiez odpowiednie leki hormonalne, ale żeby były bezpieczne dla dzieci. Skonsultuj sie z nim :)
tel: 022-6282080.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników