Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile kurczaka jest w kurczaku?

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
Ethics

Ethics

    KFD Gold

  • KFD pro
  • PipPip
  • 157 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Poznań
    • Staż [mies.]: 7lat

    Ciągle sobie zadaje to pytanie czy piersi z kurczaka jakie kupujemy w popularnych marketach nie są "dopompowywane" wodą. Nie mam tu na myśli nastrzykiwań. Widziałem, że dodając odpowiedni środek chemiczny sprawiamy, że mięso chłonie wodę jak gąbka. Nigdzie się o tym nie mówi ale trochę niepokoi mnie fakt, że jak kupuje filety to są one mokre, wręcz ociekają wodą. Ciągle też widzimy promocje gdzie możemy piersi z kurczaka nawet za 10zł/kg kupić.


    • 0

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    JakTyToRobisz

    JakTyToRobisz

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 6033 postów
  • Wiek: 39
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:WARSZAWA
    • Staż [mies.]: 2010

    są mokre bo przechowują je w chłodni, wiadomo że w transporcie by się popsuły, każdy świeży produkt musi być w ten sposób przechowywany, nie doszukiwałbym się tu jakiegoś krętactwa, generalnie takie paczkowane będzie bezpieczniejsze niż kupione w osiedlowym sklepie


    • 0

    #3
    adinsoon

    adinsoon

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 813 postów
  • Wiek: 23
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    • Staż [mies.]: 09/16-

    fakt faktem trochę dziwi sytuacja jak z 300g kury po usmażeniu zostaje 225g %) 


    • 0

    #4
    Diegoo

    Diegoo

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPipPipPipPip
    • 4570 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Paryż
    • Staż [mies.]: 4

    Ciągle sobie zadaje to pytanie czy piersi z kurczaka jakie kupujemy w popularnych marketach nie są "dopompowywane" wodą. Nie mam tu na myśli nastrzykiwań. Widziałem, że dodając odpowiedni środek chemiczny sprawiamy, że mięso chłonie wodę jak gąbka. Nigdzie się o tym nie mówi ale trochę niepokoi mnie fakt, że jak kupuje filety to są one mokre, wręcz ociekają wodą. Ciągle też widzimy promocje gdzie możemy piersi z kurczaka nawet za 10zł/kg kupić.

    Robia konika z ludzi. Pompują nas jak moga.
    Jest tak jak piszesz.

    Najlepszym wyjsciem bedzie pójście do sklepu z organiczna zywnoscia i tam kupowac mieso. Badz u rzeźnika/na wiosce/na farmie ze certyfikatem dobrej jakosci tego mięsa.

    Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka


    • 0

    #5
    Hellscream

    Hellscream

      Zbanowany

    • Zbanowany
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 12460 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kielce

    fakt faktem trochę dziwi sytuacja jak z 300g kury po usmażeniu zostaje 225g %)

     

    Siedzimy na forum kulturystycznym

    Wszyscy wiedzą, każdy człowiek może mieć inny poziom BF.

     

    Tyle się pisze o glikogenie i związanej z nim wodą w mięśniach.

     

    A ludzie nadal nie rozumieją, że sugerowanie się tabelami w przypadku zawartości tłuszczu w mięsie nie ma sensu i że kupując mięso nie dostajemy "suchej masy". 


    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko