Skocz do zawartości

Zdjęcie

HTZ

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
lukaszek19831

lukaszek19831

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Witam od roku jestem na htz obecnie 1amp enantat wcześniej omka ale chwilowo brak dawki to 1ampułka podzielona na 3 i do każdej iniejkcji 1 cześć exe podzelona tabletka na cztery .  Iniekcja co 3 dzień . Czy można by jakoś zrobić tak by połączyć propionat z enatan by robic iniekcję co 3 l dni tak by utrzymać stałe stężenie i jak ew by wyglądały takie dawki bo wiemy że krótki do 2 dni .


    • 0

    #2
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Rozumiem, że bijesz prolongatum apteke ? Co Ci nie pasuje w biciu enana co trzy dni w dawce jak rozumiem 33,3 mg ? Co ten prop ma Ci dać ? Bijąc enana co 3 dni będziesz miał w miarę stałe stężenie aczkolwiek jak bijesz domięśniowo to możesz zamienić na bicie podskórnie będzie brak bólu bo igiełka jak kuśka komara i mniej sajdów typu zrosty itp. 


    • 0

    #3
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Enantat . Zrostów nie mam . Mniejsza aromatyzacja i większy kop . Chce po prostu sprawdzić co będzie najlepsze . No jedną amp na 3 dzielę więc wychodzi 83,3 . Czyli 250 na 9 dni .


    Edytowany przez lukaszek19831, 02 październik 2018 - 20:24 .

    • 0

    #4
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Zrostów nie masz ale weź pod uwagę, że przy tym systemie wbijesz igłe w mięso jakieś 1440 razy w ciągu 10 lat. Średni pomysł jak dla mnie i przemyśl podawanie podskórne. Enantan czyli prolongatum czy coś innego ? Pytam o producenta ? Nie ma czegoś takiego jak większy kop czy mniejsza aromatyzacja a bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Kop i aromatyzacja ... nie jesteś na bombie i nie masz za zadanie mieć kopa tylko trzymać teścia w górnej granicy normy o ile czujesz się na takim poziomie dobrze lub bardzo dobrze. Są przypadki, gdzie ludzie lepiej czują się na niższych poziomach niż górna norma a są przypadki gdzie lepiej czują się na poziomach ponad fizjologicznych (ale bez przesady) i jest to kwestia bardzo indywidualna, musisz dopasować pod siebie. Aromatyzacja również nie ma tu nic do rzeczy, jest to uzależnione od ilości teścia we krwi a nie od estru i to również jest kwestia osobnicza, inaczej bedzie aromatyzował 20 letni chudzielec a inaczej 50 letni grubasek z cyckami. I tu znowu zachęcam do podawania podskórnego z uwagi na to, że hormon uwalnia się wolniej i stabilniej a co za tym idzie mniej aromatyzujesz, stabilniejsze wchłanianie i co się z tym wiąże mniejszy wyrzut estro. Sprawdź raz czy dwa i będziesz wiedział czy to jest dla Ciebie. to HTZ Ci zaordynował i prowadzi jakiś lekarz czy sam ? Bijesz HCG ? Jajka nie wsiąkły ?


    • 0

    #5
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Na początku leciałem z lekarzem ale napierdalał we mnie clomidem przez rok i był głuchy więc sam wszedłem musiałem eksperymentować z dawkami i badaniami bo normalne nie działały najlepiej wyszło właśnie podawanie co 3 dni ale skłaniał bym się co 4 a kłuję się raz w lewy raz w prawy pośladek myślałem by isc lewy prawy a potem uda i znowu tak by to się regenerowało przyznam się szczerze że nie wiedziałem że można zapodać podskórnie test nawet o tym nie słyszałem  ciekawe jak by to wyszło z poziomami . Hcg bije co 3 dni 250. do każego strzału testa i hcg 1/4 tab symexu i estro mam w górze ale w normie . Test teraz enantat bo do tej pory była oimka apteczna ale mam przestój bo lekarz na urlopie . Ale enantat pewny  potwierdzony badaniami  z pewnego zródła . Właśnie spotkałem  się z opniami że krótki tak nie aromatyzuje i ludzie ise lepiej na nim czują ja po omce na drugi dzień wstawałem śpiewająco a już nastepny było po prost zwykle  ponad fizjologiczne dawki kompletnie nie są mi potrzebne  robie tylko dla lepszego samopoczucia i redukcja teraz .


    • 0

    #6
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    No więc testa można bić podskórnie i jest to nawet wskazane z wymienionych już przeze mnie wielu powodów. Spróbuj bić co dwa dni podskórnie dobierając odpowiednio dawkę - nie wiem jaki miałeś wynik testa na ostatnim badaniu, jaka ilość podana i po jakim czasie badanie. Będziesz mniej aromatyzował, stabilniejszy poziom teścia. Wielce prawdopodobne, że po omce na drugi dzień czułeś się super jeśli to było na samym początku bo jeszcze Ci estro nie zdążyło odbić. Możesz w związku z tym spróbować zbić estro do środka normy i zobaczysz jak będziesz się czuł. Z drugiej strony znowu większość na HTZ czuje się na początku super co się nazywa okresem miodowym a po czasie poziom zadowolenia normalnieje - dotyczy głównie tych niećwiczących w starszym wieku.  Pilnuj badań i profilaktyki a będzie ok. 


    • 0

    #7
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Tak jak pisałem bije co 3 dzień po 0,35ml i badania robie raz w miesiącu ostatnie badanie było w tym dniu co mam wbić kolejną dawkę czyli na 3 dzień po wbiciu

     Estradiol 149,1 pmol/l 28 — 156

    Testosteron ­ 37,66 nmol/l 9,9 — 27,9

    Prolaktyna 123,7 mU/l 98 — 456

     

    Acz kolwiek zazwyczaj tes był niższy widać estry się nałożyły a tak było 14.08

    Estradiol 125,6 pmol/l 28 — 156

    Testosteron 23,67 nmol/l 9,9 — 27,9


    • 0

    #8
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Rozumiem, że masz na pewno ampy 100mg/1ml ? Zo to za lab ? 

    Estry się nie nałożyły, maksymalny poziom teścia we krwi będziesz miał dobę po iniekcji i później spada. Na poziom teścia we krwi ma wpływ bardzo wiele czynników i tak naprawdę teść całkowity bardzo niewiele nam mówi bo znaczenie dla Ciebie ma teść wolny i od jego poziomu zależne jest samopoczucie.  Możesz mieć teść całkowity w zakresie normy a wolny poniżej i będziesz czuł się jak kupa. Wracając do tematu troszkę za dużo estro i za dużo teścia. Żeby Ci nie motać w głowie zmniejsz dawkę do 0.3 ml i bij co 3 dni podskórnie. Strzykawki insulinowe lub tuberkulinowe i igła 0,45 na 13. Strzał robisz z małym air lockiem w bebch może być. Ogarnij sobie na youtube jak to zrobić.  Symex i HCG tak jak do tej pory. Po dwóch tygodniach zrób badania chociaż teścia całkowitego i estro i na ich podstawie myślisz co dalej. Jak masz kase możesz dorzucić wolny teść poglądowo. Exe i HCG apteka czy jakiś UG ? 


    • 0

    #9
    kamanab

    kamanab

      Wczuwa się w forum

    • Nowi na forum
    • PipPip
    • 55 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 2 lata
    Daj sobie spokój z air lockiem. W insulinuwce straty są niewielkie, a w brzuch wbijasz poziomo, nie pionowo.Po co ryzykować dla ułamka mililitra?
    Tu masz opis i film jak to robic:
    https://www.t-nation...om-testosterone
    • 0

    #10
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Brzuch jest tak wygodnym miejscem bicia, że zrobienie air locka jest bezproblemowe, może się położyć, może wbić prawie pionowo tylko musi złapać fałd itd. Mały ait lock moim zdaniem mu nie zaszkodzi a nie bedzie marnował towaru. Ale to kwestia drugorzędna


    • 0

    #11
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Wolny robiłem sobie to było robione w lipcu

    Wolny testosteron ↑30,38 pg/ml 4,25—30,37

    Testosteron Całkowity ↑38,35 nmol/l 9,9 — 27,9

    SHGB 19,31 normy 11,4 - 52,3

    Estradiol 132,3 normy 28-156

     

    Lab cryptochem  to jest robione dla jednego zawodnika  . Omka u mnie powróci jak wróci lekarz .


    Edytowany przez lukaszek19831, 03 październik 2018 - 06:55 .

    • 0

    #12
    Great.R32

    Great.R32

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 323 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    Wtrącę, się.

    Kto bił podskórnie i jakie odczucia?

    Estradiol moim zdaniem nie ma co zbijac jak jest w normie albo powyżej normy. Jeżeli czujesz sie dobrze i nie swędzą sutki to będzie to zbedzne.

    A przy okazji większego estradiolu lepsza jakosc mieśnia.


    • 0

    #13
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    No właśnie jestem teraz na redukcji więc mniejszy będzie ok :) .Sam jestem ciekaw opcji podskórnie bo brzmi to dobrze :).


    • 0

    #14
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Wtrącę, się.

    Kto bił podskórnie i jakie odczucia?

    Estradiol moim zdaniem nie ma co zbijac jak jest w normie albo powyżej normy. Jeżeli czujesz sie dobrze i nie swędzą sutki to będzie to zbedzne.

    A przy okazji większego estradiolu lepsza jakosc mieśnia.

    Odnoszę się do tytułu tematu czyli HTZ - trzymanie wysoko estro w celu poprawy np. jakości mięsa nie jest HTZ. Poziom estro tak jak i testo jest kwestią osobniczą i należy sprawdzić przy jakim poziomie czujemy się najlepiej. Sugeruje po prostu sprawdzić na sobie a nie walić na pałe. Cały czas odnosząc się do HTZ a nie do cyklu to HTZ ma za zadanie trzymać testo w górze normy a estro w dole lub średnim zakresie uogólniając powyższe do większości populacji. Oczywiście autor tematu może to olać i być de facto na cyklu podnosząc sobie wartości testo jak i estro ale należy się liczyć z niepotrzebnymi sajdami w niektórych przypadkach ciężkich do ogarnięcia jak wysoki hematokryt, retencja wody, wysokie ciśnienie itd. Tego na wieloletnim HTZ nie chcemy, na cyklu czas jego trwania i cele są zupełnie inne i powyższe sajdy nie stanowią większego problemu. 

     

    Co do bicia podskórnie to super sprawa przy założeniu, że nie będziesz w siebie wtłaczał więcej niż 0,5 ml a i taka ilośc czasem to za dużo - i tu znowu kwestia indywidualna oraz kwestia soku (na jakim oleju). Generalnie uwalnianie teścia jest stabilniejsze co powoduje stabilniejszy poziom i mniejsze wyrzuty e2. Same plusy. Ponadto niektórzy sugerują, że podanie 80mg teścia podskórnie jest odpowiednikiem podania 100mg domięśniowo jeśli chodzi o poziom we krwi co mają niby potwierdzać badaniami teścia we krwi ale badań klinicznych randomizowanych nie widziałem. 


    • 0

    #15
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    Tak jak wyżej mnie cykl nie interesuje . Teraz kwestia właśnie będzie ustalenia dawek tak by mieć testa pod górną granicą i estro w środku tak bym miał pewną dawkę podawania co 3 dni bądź jak z symexm ile tak więc jak byś proponował na początek ?


    • 0

    #16
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Narazie symex podawaj tak jak dotychczas. Podanie podskórne teścia powinno z założenia obniżyć estro. Na podstawie badań będziesz korygował dawkę. Jeśli nie będzie żadnych nieprzyjemnych sajdów badania zrób 2-3 tygodnie po zmianie sposobu podawania w połowie drogi między iniekcjami .


    • 0

    #17
    Great.R32

    Great.R32

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 323 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szklarska Poręba
    • Staż [mies.]: 96

    Dzięki Lucky :)
    Co do LABA ja polecam DomesticLAB. Bardzo dobrze diała.

    Z propa GENESIS ampy z kodami.
     

    Łukaszek, zdawaj relacje z HTZ chetnie bede śledził.


    • 0

    #18
    lukaszek19831

    lukaszek19831

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 223 postów
  • Wiek: 36
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: Lata

    No postaram się relację zdawać co do środków to mam pewnego człowieka jeszcze nigdy nie zawiódł za jakiś czas wrócę na apteczną  omkę . Lucky a od jakiej dawki zacząć co 3 dni ?

    Druga sprawa mam enantat , będę miał sam propionat  i ew 2 mogę wymieszać więc zastanawiam się co mi się najlepiej sprawdzi korci mnie by spróbować na propionacie ale to wtedy musiał bym co 2 dni .


    • 0

    #19
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Dzięki Lucky :)
    Co do LABA ja polecam DomesticLAB. Bardzo dobrze diała.

    Z propa GENESIS ampy z kodami.
     

    Łukaszek, zdawaj relacje z HTZ chetnie bede śledził.

    Co do laba mimo wszystko jeśli jest taka możliwość polecam trzymania się apteki z wielu powodów. Bijąc laba UG latami w końcu trafi na wał i będzie płacz. Jak przybije kujawiaka i do tego poda symex to estro zbije do zera a  jakie to będzie miało konsekwencje to wiadomo. Ponadto w aptece może liczyć na powtarzalność co generuje profity nie tylko w samopoczuciu ale i kosztach związanych z brakiem konieczności korygowania dawki co zmiana labu lub wypustu, dawaka w UG równie dobrze co zaniżona może byc zawyżona - same problemy. Jak nie ma alternatywy to jasne że nic nie zrobi chyba, że zabawi sie w Makłowicza i sam sobie bedzie gotował. Ewentualnie podpięcie się pod jakiegoś "pro" który ma swojego chemika jest dobrą alternatywą.


    • 0

    #20
    LuckyLook

    LuckyLook

      Się rozkreca

    • Nowi na forum
    • PipPipPip
    • 488 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 120

    Nie mieszaj bo nie ogarniesz tego. Jak masz mieć apteke to nastaw się na apteke i nie kombinuj. Jak rozumiem teraz masz ampy 100mg/ml i biłeś 0,35 ml więc zmniejsz dawkę do 0,30 i bij to dalej podskórnie e3d  dopóki nie będziesz miał apteki. E3d nie jest najszcześliwszą opcją przy podawaniu podskórnym ale skoro masz już dobrany w miare symex pod te dawki to narazie tak zostaw. Ogarni narazie podawanie podskórne a póxniej apteke i wtedy zmienisz na e2d


    • 1




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko