Skocz do zawartości

Zdjęcie

HiTec Whey Isolate

* * - - - 35 głosów whey isolate hitec

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

Ankieta: HiTec Whey Isolate - Ocena i opinia (2 użytkowników głosowało)

Opinia o produkcie

  1. Polecam (2 głosów [100.00%])

    Procent głosów: 100.00%

  2. Nie Polecam (0 głosów [0.00%])

    Procent głosów: 0.00%

Ocena dzialania

  1. Masa (1 głosów [25.00%])

    Procent głosów: 25.00%

  2. Sila (1 głosów [25.00%])

    Procent głosów: 25.00%

  3. Wytrzymalosc (0 głosów [0.00%])

    Procent głosów: 0.00%

  4. Redukcja tkanki tluszczowej (2 głosów [50.00%])

    Procent głosów: 50.00%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1
uzytkownik_940499

uzytkownik_940499

    Jestem dumny z KFD

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1096 postów
HiTec_Whey_Isolate.jpg


WHEY ISOLATE to super czysty izolat białka serwatkowego, uzyskiwany zaawansowanymi metodami mikrofiltracji ichromatografii jonowymiennej, posiadający najkorzystniejszy dla człowieka profil aminokwasów. WHEY ISOLATE uzyskał wynik 1,14 w międzynarodowej skali PDCAAS oraz posiada najwyższą znaną wartość biologiczna - BV 159. O "czystości" WHEY ISOLATE świadczy ponad 92% zawartości białka. WHEY ISOLATE jest źródłem bioaktywnych frakcji białek serwatkowych: alfa-laktoalbuminy, alfa-laktoglobuliny, które dostarczają wszystkich, niezbędnych aminokwasów, w szczególności aminokwasów rozgałęzionych BCAA, aminokwasów siarkowych: metioniny i cysteiny oraz glutaminy. Wysoka zawartość leucyny, kluczowego aminokwasu w procesie aktywacji syntezy białek, sprzyja wzrostowi mięśni i szybkiej regeneracji tkanek po intensywnym treningu siłowym. Aminokwasy siarkowe, poza rolą w odbudowie białek mięśniowych, zwiększają stężenie glutationu w komórkach, który jest bardzo ważnym niskocząsteczkowym antyoksydantem, chroniącym składniki komórki przed atakiem „wolnych rodników”. Izolat białka serwatkowego silnie hamuje katabolizm tkanki mięśniowej, poprawia bilans azotowy, stymuluje procesy regeneracyjne tkanek oraz pobudza wzrost tkanki mięśniowej. Preparat wzmaga obronę antyoksydacyjną i pobudza procesy detoksyfikacyjne organizmu, stymuluje układ hormonalny i odpornościowy człowieka, zapewniając mu odpowiednie warunki do szybkiej regeneracji powysiłkowej i budowy masy mięśniowej. Wysoką wartość odżywczą preparat zawdzięcza idealnej przyswajalności aminokwasów i peptydów białka serwatkowego przy optymalnej zawartości aminokwasów egzo- i endogennych.
Dzięki śladowej zawartości tłuszczu i laktozy produkt stanowi idealne źródło białka dla zawodowych kulturystów, będących w okresie kształtowania rzeźby i definicji umięśnienia. WHEY ISOLATE jest bardzo łatwo rozpuszczalny oraz doskonale tolerowany przez układ trawienny. To idealny preparat dla sportowców stosujących diety redukcyjne w celu zredukowania utraty cennych mięśni, dla kulturystów w fazie budowania masy mięśniowej oraz amatorów poprawiających estetykę sylwetki a także dla rekonwalescentów po przebytych urazach.
Izolat białka serwatkowego, w porównaniu do innych białek, zawiera najwyższą ilość aminokwasów rozgałęzionych BCAA (26g/100g białka), w szczególności leucyny (14g/100g białka) – kluczowego aminokwasu stymulującego syntezę białek mięśniowych.
Izolat białka serwatkowego osiągnął najwyższa notę - 1,14 w międzynarodowej skali wartości biologicznej białek - PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acids Score).

Stanowi idealne źródło białka dla zawodowych kulturystów, będących w okresie kształtowania rzeźby i definicji umięśnienia.

Sposób użycia:
na jedną porcję rozpuścić 30 gramów (3 pełne miarki) proszku w 250 ml odtłuszczonego mleka lub wody. Stosować 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami.
Sposób użycia dla sportowców:
Dni treningowe: 3 porcję dziennie - rano po przebudzeniu, jedną godzinę przed treningiem (można zastosować jako osobny posiłek przedtreningowy), ok. 30 minut po treningu wraz z węglowodanami o wysokim indeksie glikemicznym.
Dni nietreningowe: 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami


Wartość energetyczna w: 1591 kJ; 374 kcal /1432 kJ; 34 kcal
Wartość odżywcza w: 100 g / 30 g ( 1porcji)
białko 92,4 g / 27,7 g
węglowodany <1,0 g / < 0,3 g
tłuszcz <1,0 g / <0,3 g

Zawartość witamin w: 100 g / 30 g ( 1porcji)
Niacyna 90 mg / 27 mg | (150 %*)
Witamina B6 10 mg / 3mg | (150 %*)
Witamina B12 5µg / 1,5µg | (150 %*)
*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA).

Zawartość aminokwasów w 100g białka:
Arginina 2,4 g
Lizyna 11,2 g
Histydyna 2,2 g
Kwas L - asparaginowy 11,3 g
Treonina 4,5 g
Seryna 2,8 g
Kwas glutaminowy + L-glutamina 16,8 g
Prolina 4,4g
Glicyna 1,6 g
Tryptofan 2,7 g
Alanina 4,8 g
Cystyna /cysteina 3,0 g
Walina 5,2 g
Metionina 2,3 g
Izoleucyna 5,5 g
Leucyna 12,2 g
Tyrozyna 3,7 g
Fenyloalanina 3,6 g

Edytowany przez Leksykon, 15 sierpień 2008 - 18:50 .

  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego: