Skocz do zawartości

Zdjęcie

HiTec Anabolic Protein

* * * * * 40 głosów anabolic protein hitec

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany

Ankieta: HiTec Anabolic Protein - Ocena i opinia (28 użytkowników głosowało)

Opinia o produkcie

  1. Polecam (24 głosów [88.89%])

    Procent głosów: 88.89%

  2. Nie Polecam (3 głosów [11.11%])

    Procent głosów: 11.11%

Ocena dzialania

  1. Masa (18 głosów [43.90%])

    Procent głosów: 43.90%

  2. Sila (5 głosów [12.20%])

    Procent głosów: 12.20%

  3. Wytrzymalosc (6 głosów [14.63%])

    Procent głosów: 14.63%

  4. Redukcja tkanki tluszczowej (12 głosów [29.27%])

    Procent głosów: 29.27%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1
Leksykon

Leksykon

    Jestem dumny z KFD

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1096 postów
anabolicprotein.png

Dodany obrazek
Kup >> HI TEC - Anabolic Protein << NAJTANIEJ W POLSCE

Anabolic Protein to wysokobiałkowa odżywka, zawierająca aż 91% białka, stworzona z myślą o kulturystach, pragnących w krótkim czasie uwidocznić poprzeczne prążkowanie swoich mięśni. Anabolic Protein charakteryzuje się doskonałą wchłanialnością, posiada wysoką wartość biologiczną, optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych z szczególnie wysoką zawartością aminokwasów siarkowych (cysteina, metionina), aminokwasów rozgałęzionych BCAA, glutaminy i argininy. Efektem zestawienia białek serwatkowych z białkiem sojowym jest silne zahamowanie procesów katabolicznych, pobudzenie w organizmie procesów anabolicznych (synteza białek mięśniowych), stymulacja obrony antyoksydacyjnej organizmu (wzrost stężenia glutationu) oraz stymulacja układu odpornościowego a także hormonalnego m.in. pobudzenie syntezy i wydzielania hormonu wzrostu (GH), insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF ?1), insuliny, tyroksyny, trójjodotyroniny. Białko sojowe ?podkręca? metabolizm na wyższe obroty, pobudza termogenezę w organizmie, przez co umożliwia wydajniejsze spalanie kalorii a dzięki dużej zawartości argininy stymuluje syntezę tlenku azotu i endogennej kreatyny. Po zastosowaniu Anabolic Protein mięśnie stają się lepiej ukrwione, szybciej regenerują się między treningami i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości. Efektem działania Anabolic Protein jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.

Najlepszy profil aminokwasów - BCAA, arginina, glutamina, metionina, cysteina, - niezbędnych do wzrosty mięśni.
Zestawienie białek serwatkowych z białkiem sojowym maksymalnie pobudza hormony anaboliczne względem mięśni i kataboliczne względem tkanki tłuszczowej.
Mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.

Sposób użycia:
25 gramów (2 pełne miarki) proszku rozpuścić w 250 ml mleka, spożywać po posiłkach lub między posiłkami.

Dni treningowe: rano po przebudzeniu, jedną godzinę przed treningiem (można zastosować jako osobny posiłek przedtreningowy), ok. 30 minut po treningu wraz z węglowodanami o wysokim indeksie glikemicznym, przed snem.

Dni nietreningowe: trzy razy dziennie (rano, w ciągu dnia, przed snem)

Skład białkowy:

ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI), izolat białka sojowego (SPI).

Wartość energetyczna w: 100 g / 25 g (1 porcji)
1632 kJ / 385 kcal 408 kJ / 96 kcal
Wartość odżywcza w:100 g / 25 g (1 porcji)
Białko 91 g / 22,8g
Węglowodany 2,5 g / 0,6 g
Tłuszcz 3,0g / 0,7 g

Zawartość witamin w 100 g / 25 g (1 porcji)
Wit.C 60,0 mg / 15 mg | 25 %*
Wit.B3 18,0 mg / 4,5 mg | 25 %
Wit. E 10,0 mg / 2,5 mg | 25 %
Wit. B5 6,0 mg / 1,5 mg | 25 %
Wit. B6 2,0 mg / 0,5 mg | 25 %
Wit. B2 1,6 mg / 0,40 mg |25 %
Wit. B1 1,4 mg / 0,35 mg | 25 %
Kwas foliowy 200?g/ 50?g | 25 %
Biotyna 0,15 mg / 0,04 mg | 25 %
Wit. B12 1,0?g / 0,25?g | 25 %
*) ? stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA).

Zawartość aminokwasów w 100g białka:
Arginina 4,3 g
Lizyna 8,1 g
Histydyna 2,1 g
Kwas asparaginowy 11,3 g
Treonina 5,7 g
Seryna 5,1 g
Kwas glutaminowy + glutamina 18,5 g
Prolina 5,6 g
Tryptofan 1,8 g
Alanina 4,9 g
Cystyna/Cysteina 2,4 g
Glicyna 2,8 g
Walina 5,2 g
Metionina 1,7 g
Izoleucyna 5,1 g
Leucyna 10,1 g
Tyrozyna 3,4g
Fenyloalanina 4,0 g

Edytowany przez Yaro, 03 wrzesień 2009 - 16:41 .

  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
lhc

lhc

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 50 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    NO i tak... obecnie używam tylko do omletów na śniadanie, bo nadaje przyjemny waniliowy smak, w efekcie wszystko smakuje jak ciastko. Smak dużo lepszy niż Ostrowii, to samo tyczy się rozpuszczalności. Podobno z mlekiem jeszcze lepsze.
    • 0

    #3
    Voto

    Voto

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPip
    • 57 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Gdańsk
    • Staż [mies.]: ..
    Panowie tylko jedna opinia..??
    Może ktoś coś więcej powiedzieć na ten temat.? Miałem Protein 80 HiTec i zastanawiam się czy tym razem wziąć Protein 90, jako iż w promocji jest :)
    • 0

    #4
    Van Zan

    Van Zan

      Bad Motherfucker

    • Pomocnik
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 8442 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Szczecin
    Co do smaków to miałem tylko puchy o smaku czekolady, wanilii i banana. Jednie banan mi nie podchodzi ;/ Ale po 20 szejkach się przyzwyczajam %). Plusem w smakach jak czekolada i wanilia to fakt że zawsze możemy dodać kakao albo wanilie i nawet z wodą smakuje super. Skład mówi sam za siebie białko jakościowo pierwsza klasa, no można by co najwyżej zwiększyć trochę BCAA ale i tak jest dobrze.

    Oceny:
    Smak: 7/10,
    Jakość: 10/10,
    Cena: 8/10 (Jak kupujemy w promocji na KFD.pl 10/10)
    • 0

    #5
    Misiekkkk

    Misiekkkk

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 9 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 5
    Ktoś ma ?
    • 0

    #6
    KaczyJLB

    KaczyJLB

      Na KFD prawie jak w domu ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1435 postów
  • Wiek: 32
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:PL/UK
    • Staż [mies.]: 5 min
    Do dupy %)
    • 0

    #7
    Kamil-Nowakowski

    Kamil-Nowakowski

      HI TEC NUTRITION

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11988 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Giżycko
    • Staż [mies.]: długo
    UWAGA: Ważna substancja dla kulturystów z złym image.

    Cala prawda o białku sojowym.

    Białko sojowe jest zle rozumiane przez wielu kulturystów i niedoceniane na ryku odżywek.
    Jeżeli również i WY zostaliscie zarażeni ta błędną informacja, i będziecie uważać ze jest to jakiś żart, nie to nie żart tylko prawda o bardzo skutecznym białku do wzrostu beztłuszczowej masy mięśniowej. Większość badan o soi zostało przeprowadzone o jej pro zdrowotnych właściwościach, w szczególności dla kobiet, niestety nie skupiono się na tym, ze soja nie oddziaływa negatywnie na poziom testosteronu i dodatkowo posiada anaboliczne właściwości do wzrostu beztłuszczowej masy mięśniowej. Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi!

    Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym białkiem roślinnym, ponieważ soja posiada wszystkie niezbędne aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo strawione, przetransportowane aminokwasy do komórek mięśniowych gdzie zostaną wykorzystane przez organizm do budowy masy mięśniowej, oby dwa białka dochodzą do 100%.
    Soja posiada bardzo podobny profil aminokwasów do serwatki, soja posiada więcej argininy i glutaminy.
    Arginina jest ważna do stymulacji NO, dzięki czemu nastepuje lpszy dopływ krwi do komórek mięśniowych, co powoduje lepsze zaopatrzenie mięśni w substancje odżywcze, hormony anaboliczne i tlen, dzięki czemu jest lepsza regeneracja i synteza białkowa, dodatkowo może arginina stymulować wytarzanie hormonu wzrostu.
    Również glutamina ma skuteczne właściwości np. działanie anaboliczne i antykataboliczne, wzmacnia system immunologiczny, zmniejsza zmęczenie podczas treningu a nawet wspiera spalanie tkanki tłuszczowej.

    Analizy mówią mimo bardzo dobremu profilu aminokwasów, zawsze była sprzeczna dyskusja o efektywnym oddziaływaniu soi na syntezę białkową czyli wzrostu masy mięśniowej. Wiele analiz potwierdzają taka sama skuteczność białka sojowego i serwatkowego w budowie mięśni.
    Przeprowadzona analiza w 2004 w Ohio State University udowodniała ze, mężczyźni, którzy uzupełnili swoja dietę o 33g białka sojowego lub serwatkowego w formie batonu białkowego, zwiększyli, po 9 tyg testu wspomaganym treningiem siłowym, swoja masę mięśniową. Mężczyźni, którzy nie używali soi ani serwatki nie odnotowali żadnego wzrostu masy mięśniowej.
    Następna analiza opublikowana w 2005 na Experimental Biology Konferenz w San Diego, ze kulturyści trenując i spożywając dwa razy dziennie albo Sojakoncentrat, Sojaisolat, mieszankę Soja/Serwatka, Koncentrat Serwatki, Isolat Serwatki, przez 12 tygodni badan wszyscy uzyskali podobne wyniki w wzroście masy mięśniowej.

    Funkcja ochronna oprócz rewelacyjnych właściwościach stymulacji syntezy białkowej naukowcy udowodnili właściwości antyoxidacyjne soi co powoduje lepsza regeneracje. Mężczyźni spożywający soje sa lepiej chronieni po treningu przeciw wolnym rodnikom, co również wiąże się z szybszym wzrostem mięśni.
    Następne opublikowane badania w 2004 w International Journal of Sports Nutrition and Exercises Metabolism mówią ze mężczyźni, którzy przez 4 tyg spożywali 40 g białka sojowego po treningu siłowym, mieli lepsza ochronę przeciw wolnym rodnikom niż mężczyźni spożywający białko serwatkowe.
    Dla osób, które nie mogą spożywać laktozy, białko sojowe jest niezwykłym darem. Laktoza jest węglowodanem występującym w mleku i przetworach mlecznych, niestety dużo osób ma problem z trawieniem laktozy.
    Serwatka i kazeina jest wytwarzana z mleka, dlatego tez niektóre osoby maja problem z trawieniem tego białka.
    W tym wypadku również białko sojowe stanowi rewelacyje źródło białka do zwiększenia masy mięśniowej.

    Obawy kulturyści boja się soi ze względu na zawartość isoflaminy, mimo dużo prozdrowotnych właściwości.
    Naukowcy potwierdzają, ze ten antyoxidant zwalcza niektóre rodzaje raka, zmniejsza poziom cholesterolu.
    Mężczyźni obawiają się ze flavonina może zmniejszyć poziom testosteronu, dobra wiadomość: Nic z tego nie jest prawda! Wszystkie przeprowadzone badania udowodnili ze mężczyźni, którzy spożywali białko sojowe mieli podobne efekty do mężczyzny spożywających białko serwatkowe. Ten wzrost mięsni nie był by możliwy przy zmniejszonym poziomie testosteronu. W analizie z 2005 z Experymental Biology Studie, w której przez 12 tyg kulturyści spożywali 2 razy dziennie albo białko sojowe, serwatkowe , mieszankę soja/serwatka nie odnotowali żadnych zmian w stosunku Testosteron-Estrogen.

    Twoja przewaga naukowcy nie daja wątpliwości, co do skuteczności białka sojowego, dlatego tez powinni Państwo uzupełnić swoja dietę o białko sojowe aby skorzystać z anabolicznych właściwości białka sojowego.


    CZAS NA BIALKO SOJOWE

    Białko sojowe tak jak serwatkowe jest szybko wchłanianym białkiem. Tak jak białko serwatkowe to i białko sojowe zwiększa syntezę białkową i stymuluje insulinę. Dodatkowo białko sojowe wzmacnia profil aminokwasów białka serwatkowego. Do maksymalnej stymulacji syntezy białkowej powinni Państwo następująco spożywać serwatkę i soje.

    1. od razu po przebudzeniu: soja dostarczy szybko wchłaniane białko, co zapobiegnie katabolizmowi, dodatkowo wysoka zawartość argininy zwiększy NO. Po przebudzeniu 10-20g białka sojowego+10-20g białka serwatkowego
    2. przed treningiem: szybko wchłaniane białko sojowe zapobiega katabolizmowi podczas treningu i zwiększa syntezę białkową. Dzięki właściwości NO jest lepsze ukrwienie mięśni podczas treningu.
    Około 30 min przed treningiem 20g białka sojowego + 20g białka serwatkowego
    3. bezpośrednio po treningu: dostarczenie szybko wchłanianych białek po treningu zwiększa syntezę
    białkową i wzrost masy mięśniowej, dodatkowo soja ma bardzo dobre właściwości antykataboliczne
    po treningu 20g białka sojowego + 20g białka serwatkowego


    INFO O SOI

    Białko sojowej występuję w dwóch rodzajach.

    Koncentrat soi: zawiera 70% białka resztę stanowią tłuszcze i węglowodany. Przez dużą zawartość węglowodanów powoduje u niektórych osob wzdęcia.

    Isolat soi: zawiera ponad 90% białka wszystkie węglowodany i tłuszcze usunięte, nie wywołuje żadnych wzdęć
    Najlepsze białko oraz alternatywa dla jaroszy i kulturystów.


    Źródło :
    Na podstawie artykułu: FLEX 12, 2007 str 70- 74 Das Geheimnis von Soja



    SOJA czy SERWATKA ???

    A może... jedno i drugie? Na te i podobne dylematy dietetyczne napotyka w swojej karierze sportowej niejeden bardziej świadomy atleta lub kulturysta. Jednakże rozwiązanie problemu jest prostsze niż wydaje się być na początku.
    W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - systematycznie będzie się powiększał.

    Jednakże zastanówmy się czy manipulując źródłem białka można te procesy przyspieszyć? Otóż tak, gdyż dla przykładu optymalna podaż poszczególnych aminokwasów, w szczególności BCAA, zapewnia stałą stymulację procesów syntezy białek w komórkach. Ważna jest
    także proporcja pomiędzy różnymi aminokwasami, zarówno endo- jak i egzogennymi, która wpływa m.in. na wydzielanie hormonów, które
    to z kolei mogą korzystnie lub niekorzystnie oddziaływać na wygląd naszej sylwetki. Szczytem marzeń każdego bywalca siłowni jest osiągnięcie maksymalnego przyrostu tkanki mięśniowej przy minimalnym przyroście tłuszczu. Przyznaję, że jest to trudne ale wykonalne zadanie.

    Dobierając odpowiednie proporcje pomiędzy białkiem serwatkowym, charakteryzującym się silnie anabolicznym działaniem a białkiem
    sojowym o odtłuszczających właściwościach można uzyskać relatywnie szybki przyrost tzw. "suchej" beztłuszczowej masy ciała.

    BIAŁKO SERWATKOWE - TO CO NAJLEPSZE Z MLEKA DLA KULTURYSTY
    Nie wnikając głęboko w szczegóły zagadnienia przedstawię Wam kilka istotnych i ciekawych informacji dotyczących specyficznych właściwości białka serwatkowego.

    Białka serwatkowe uznane są za tzw. "szybkie białka", gdyż, w przeciwieństwie do kazeiny, nie ścinają się w kwaśnym soku żołądkowym, przez co zaraz po spożyciu przedostają się do jelita cienkiego. Kazeina przebywa znacznie dłużej w żołądku co wzmaga jej hydrolizę lecz jednocześnie spowalnia przedostanie się aminokwasów do krwi. Dzięki wyjątkowo szybkiej absorpcji, wysokiej zawartości EAA (Essential Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych
    właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek
    fizyczny, całonocny post). W naszych rozważaniach na temat skuteczności różnych źródeł aminokwasów niektóre badania donoszą, że te zawarte w białku serwatkowym są nawet skuteczniej absorbowane i wykorzystywane przez organizm niż roztwór "wolnych" aminokwasów!!!

    Białko serwatkowe jest bogatym źródłem BCAAs (do 26%) a w szczególności leucyny, która stanowi istotny czynnik wzrostu
    i naprawy tkanek. Jest ona kluczowym inicjatorem procesów syntezy białek na poziomie komórkowym. Jednakże w pierwszej kolejności leucyna wypełni zadanie budulcowe tzn. będzie jak inne aminokwasy np. lizyna pełnić rolę cegiełek w tworzeniu naszych własnych protein. Natomiast każda nadwyżka leucyny
    spowoduje ujawnienie się jej unikatowej roli fizjologicznej - szczególnie istotnej dla kulturysty lub ciężarowca. Spekuluje się, że jakość białek pokarmowych wykorzystywanych do hipertrofii i wzrostu siły mięśni zależy głownie od zawartości leucyny. Natomiast białka o słabej jakości / wartości biologicznej mogą przyczyniać się wręcz do utraty azotu i hamować
    endogenną syntezę białek.

    Białka serwatkowe są również bogatym źródłem cysteiny i metioniny, które wykazują działanie immunostymulujące poprzez wzrost produkcji glutationu wewnątrz komórek organizmu.
    Glutation, obok witaminy C i E, stanowi kluczowy wewnątrzkomórkowy antyutleniacz, chroniący komórki przed atakiem
    wolnych rodników a intensywnie trenujący sportowcy są szczególnie narażenia na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek.
    Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to
    wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych treningach siłowych i wytrzymałościowych.

    O zdrowotnych właściwościach białek serwatkowych nie będę się zbyt mocno rozpisywał ale wspomnę tylko, że niektóre
    bioaktywne peptydy wykazują m.in. właściwości antybakteryjne i przeciwpasożytnicze a także przeciwzapalne, immunostymulujące,
    probiotyczne, obniżają ciśnienie krwi, osłaniają wątrobę, wspomagają terapię antynowotworową, zapobiegają otyłości oraz spowalniają procesy starzenia się organizmu.
    Wracając do naszego głównego celu zastosowania białek serwatkowych czyli poprawy jakości umięśnienia badania przeprowadzone z udziałem sportowców poddanych regularnemu
    treningowi siłowemu pokazały, że, w porównaniu do grupy kontrolnej, stosowanie białek serwatkowych powodowało znacznie
    większy wzrost siły mięśniowej, przyrost beztłuszczowej masy ciała i redukcję tkanki tłuszczowej. Myślę, że nie odkryłem Ameryki lecz przeglądając bazy danych medycznych
    z łatwością można się natknąć na wiele podobnych wyników badań klinicznych co potwierdza skuteczność działania białek serwatkowych.


    TROCHĘ O AZJATYCKIM ŻRÓDLE PEŁNOWARTOŚCIOWEGO BIAŁKA

    Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu
    izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co
    kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę
    - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na ukrwienie, wygląd i pracę mięśni (synteza tlenku azotu), endogenną syntezę kreatyny, detoksyfikację organizmu z nadmiaru azotu, dieta wysokobiałkowa).

    Białko sojowe posiada unikatową cechę wśród innych białek pokarmowych gdyż, poza korzystnym wpływem na tkankę mięśniową,
    najsilniej zmniejsza akumulację tłuszczu w organizmie oraz pobudza rozpad już istniejącej tkanki tłuszczowej. Zastanówmy
    się teraz nad mechanizmem działania białek sojowych. Badania pokazały, że białka sojowe zarówno bogate jak i ubogie w izoflawony sojowe (roślinne hormony podobne do estrogenów)
    powodują:

    » wzrost produkcji/wydzielania hormonów
    tarczycy - szczególnie aktywnej metabolicznie tyroksyny,
    » zmianę proporcji glukagonu do insuliny,
    » wzrost wrażliwości komórek na działanie insuliny.

    Pokrótce przypomnę tylko, że hormony tarczycy sterują naszą przemianą materii i skutecznie redukują nadmiar tłuszczu w organizmie a przy optymalnym dowozie kalorii nie będą miały katabolicznego wpływu na tkankę mięśniową. Niestety powyższe
    właściwości stały się pokusą do niekontrolowanego, bez wskazań i kontroli lekarskiej przyjmowania hormonów tarczycy przez kulturystów przed zawodami.
    Właściwy poziom insuliny w organizmie uzależniony jest m.in. od: diety
    - ilość i jakość węglowodanów, tłuszczów i białek, odpowiedniej podaży błonnika, magnezu, wapnia, cynku, chromu, witaminy E; aktywności fizycznej i składu ciała. Kluczowym aspektem jest kontrola jej poziomu, gdyż nadmiar utrudnia organizmowi czerpanie
    energii z pokładów tkanki tłuszczowej zarówno podczas treningu jak i spoczynku. Musimy wybrać taką dietę i styl życia aby
    maksymalnie zwiększyć wrażliwość komórek obwodowych czyli np. mięśniowych, tłuszczowych, organów miąższowych na działanie
    insuliny. Podsumowując powyższe wskazówki - optymalne
    proporcje pomiędzy po-posiłkowym stężeniem glukagonem i insuliny wraz ze wzrostem poziomu hormonów tarczycy we krwi i skuteczniejszą odpowiedzią komórek mięśniowych na działanie insuliny sprzyjają większej utracie tkanki tłuszczowej przy
    jednoczesnym zachowaniu dotychczasowej masy mięśniowej. Nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał o zdrowotnych właściwościach
    białka sojowego które to korzystnie wpływa na poziom lipidów i cholesterolu we krwi, zapobiega stłuszczeniu wątroby (alkohol,
    toksyny i leki, otyłość, cukrzyca, dieta bogata w tłuszcze nasycone i cukier) a także wzmacnia kości i może być wykorzystane
    w profilaktyce niektórych typów nowotworów. Rozważając aspekt "szybkości" białka sojowego izolat tego białka doskonale komponuję się z koncentratem lub izolatem białka serwatkowego, gdyż wykazuje podobny profil wchłaniania i biodostępności aminokwasów.

    Na dzień dzisiejszy nie znam lepszego połączenia białek pokarmowych niż zestawienie ze sobą białka serwatkowego z białkiem sojowym jako idealnego źródła szybko-wchłanialnych aminokwasów BCAA z dużą dawką leucyny, glutaminy, aminokwasów siarkowych i argininy, bioaktywnych peptydów które to wpływają w sposób unikatowy na anaboliczno-antykataboliczne procesy organizmu.

    Z punktu widzenia każdego kulturysty starającego się przed zawodami o uzyskanie najlepszej jakości, gęstości i rzeźby umięśnienia mieszanka białek serwatkowych i sojowych wydaje się być doskonałym rozwiązaniem spełniającym wszelkie kryteria optymalnego dozwolonego wspomagania dietetycznego w sporcie.

    Mieszanina WPI, WPC i SPI zawierająca 91% pełnowartościowego białka. Zwiększa syntezę insuliny, testosteronu, hormonu wzrostu, tyroksyny a także stymuluje syntezę tlenku azotu. Preparat buduje mięśnie i spala tłuszcz
    • 0

    #8
    Ghost_

    Ghost_

      Magician

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7472 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    dobra jakośc dobry smak
    • 0

    #9
    NIESLINUJMITU

    NIESLINUJMITU

      Wczuwa się w forum

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 174 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0
    miałem banana - nie kupujcie :gon:
    • 0

    #10
    Kamil-Nowakowski

    Kamil-Nowakowski

      HI TEC NUTRITION

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11988 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Giżycko
    • Staż [mies.]: długo
    polecam przy redukcji i robienia czystej masy mięśniowej
    • 0

    #11
    Creatina231

    Creatina231

      KFD to mój dom ;)

    • Aktywny user KFD
    • PipPipPipPipPipPip
    • 3319 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Elbinghetto
    • Staż [mies.]: 18Lat+
    Mam banan w smaku niezłe nawet z wodą.I się nie pieni.
    • 0

    #12
    Moqill

    Moqill

      Chyba zostanę tu na dłużej

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPip
    • 967 postów
  • Wiek: 25
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 0

    polecam przy redukcji i robienia czystej masy mięśniowej


    Kamil jesteś w ekipie HI-TECa więc twoje komentarze nie będą do końca obiektywne.
    • 0

    #13
    -ptk-

    -ptk-

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPip
    • 1433 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    Warto to kupić? Odstrasza mnie białko sojowe...
    • 0

    #14
    Kamil-Nowakowski

    Kamil-Nowakowski

      HI TEC NUTRITION

    • Partner KFD
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • 11988 postów
  • Wiek: 37
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Giżycko
    • Staż [mies.]: długo
    poczytaj wyżej dwa artykuły :)
    • 0

    #15
    Juda

    Juda

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: vhuy
    Pepeqqq, wypelnij profil i okresl na jakim cyklu chcesz je stosowac.
    Nic nie potepiam, ale wiekszosc glosow na forum jest przeciw temu by soje na masie stosowac (w tej odzywce jest jej az bodajze 35%).
    W tym bialku kusi przede wszystkim wysoka zawartosc bialka, bo C6 najwiecej ma 85% (smak naturalny).
    Sa ludzie ktorzy chwala hi anabolic a sa tacy ktorzy by go nigdy nie kupili... Ja mysle ze na redukcji bym sie na nie skusil...
    Za to na C6 nie ma hejterów :)
    • 0

    #16
    JestęHejterę

    JestęHejterę

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2836 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:USA
    białko dla konia %)
    • 0

    #17
    Juda

    Juda

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: vhuy
    teraz takie promo jest w sklepie (46zl za kg) na to bialko ze mysle ze nie trzeba byc koniem by sie skusic %%) :ziober:
    • 0

    #18
    Ghost_

    Ghost_

      Magician

    • Mod
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • 7472 postów
    • Płeć:Mężczyzna
    ja jestem tego zdania że najlepsze roślinki nie są, ale jak coś jest w mega promo to można kupić i dać te 15-20g więcej na porcje białka i będzie git ;)
    • 0

    #19
    Juda

    Juda

      Się rozkreca

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 684 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: vhuy
    juz po promocji zaledwie parogodzinnej, kiedy powtorka? :crying:
    • 1

    #20
    dawidnowak207

    dawidnowak207

      KFD to mój dom ;)

    • Użytkownicy
    • PipPipPipPipPipPip
    • 2382 postów
    Uwazacie ze c 6 lepsze od hi anabol,jesli chodzi o jakosc?
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko