Skocz do zawartości

Zdjęcie

hiszpańska szynka Serrano jako świetne źródło białka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
michalkrol

michalkrol

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Chciałem się podzielić swoim niedawnym odkryciem - hiszpańską surową dojrzewającą szynką Serrano 60g za 5 zł. W 60g zawiera: 6g tłuszczu i 19g białka. Tak wygląda w opakowaniu:

a2.jpg

 

jak widzicie tłuszcz gromadzi się prawie wyłącznie na brzegu - bardzo łatwo go usunąć - u mnie średnio wychodzi 7g tłuszczu jaki usuwam więc zostaje 53g mięsa:

 

a1.jpg

 

mamy więc po usunięciu tłuszczu 53g najwyższej jakości mięsa zawierającego 19g białka i może 1g pozostałego tłuszczu bez żadnych dodatków.

 

Można to porównac do 100g filetu z piersi z kurczaka, który zawiera 21g białka i 1g tłuszczu czyli prawie tak samo jak 60g szynki Serrano po usunięciu tłuszczu !!!


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Blavith

Blavith

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Budegac

    :KFD:

    Kurfa do czego to dosżło, żeby 7g tłuszczu z szynki odkrajać %%)


    • 0

    #3
    manior15

    manior15

      KFD Premium

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 460 postów
  • Wiek: 35
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wieluń
    • Staż [mies.]: 10
    fajne, szkoda że ceny kuraka i szynki nie są porównywalne;)

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko