Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grilowana pierś z kurczka z serkiem feta i pomidorkami koktajlowymi

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
daviddz1981

daviddz1981

    KFD Basic

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 129 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    Witam,taki oto przepis na grilowanego kurczaka wpadł mi po wizycie w jednej knajpie w Lublinie: Grilowana pierś z kurczka z serkiem feta i pomidorkami koktajlowymi
    Składniki dla 2 osób:
    - 2 piersi z kuraka
    -1/2 opakowania sera feta
    -pomidorki koktajlowe lub suszone ( lepiej smakują świeże koktajlowe), moze być papryka
    - najlepiej robić na grilu , jak nie ma możliwości to na patelni , posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek

    Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie, bierzemy pierś i nacinamy po długości tak by stworzyć kieszeń.Do środka wkładamy pokrojony w drobną kostkę ser feta, pomidorki koktajlowe kroimy na pół , całość zamykamy wykalaczkai żeby nic nie wypadło podczas grilowania lub pieczenia. Posypujemy świezymi ziołami, ( ja daję bazylie , oregano) troszkę przyprawy do grila i smażymy .

    Podajemy z brązowym ryżem, lub kto z czym woli , do tego surówka z kapusty pekińskiej :) SMACZNEGO
    • 1

    Doradca KFD

    Doradca KFD
    • KFD pro

    Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




    Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

    #2
    michalgwo

    michalgwo

    • KFD pro
    • PipPip
    • 81 postów
  • Wiek: 31
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Kraków
    • Staż [mies.]: 18
    Dobry patent z kieszenią, na pewno wyprobuje jak bedize okazja, dzieki :)
    • 0

    #3
    Trafka

    Trafka

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 411 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 7
    Całkiem ciekawy przepis, na pewno wypróbuje jak będę miał chęć na jakieś urozmaicenia w diecie.
    • 0

    #4
    really

    really

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 11 postów
  • Wiek: 28
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Brzeg
    • Staż [mies.]: 6
    Bardzo dobre tylko jak pierś robię to jeszcze ją obtaczam w musztardzie i wtedy na grill lub patelnie dla mnie jeszcze lepsza wychodzi :rolleyes:
    • 0

    #5
    Cooperman

    Cooperman

    • Użytkownicy
    • PipPipPip
    • 514 postów
  • Wiek: 26
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Warszawa
    • Staż [mies.]: 8

    Bardzo dobre tylko jak pierś robię to jeszcze ją obtaczam w musztardzie i wtedy na grill lub patelnie dla mnie jeszcze lepsza wychodzi :rolleyes:


    Podbijam.
    Musztarda wymiata %-)
    • 0

    #6
    shadow96i

    shadow96i

      Nowy na pokładzie

    • Nowi na forum
    • Pip
    • 10 postów
  • Wiek: 27
    • Płeć:Mężczyzna
    • Staż [mies.]: 6
    ja właśnie po szamaniu. niesaaamowiteeee %-)
    troszkę zmieniłem przepis i wrzuciłem piersi do rękawa, dorzuciłem pokrojoną paprykę, trochę sera i do pieczenia na 40 min. po ciężkim treningu - bajka.
    • 0

    #7
    daviddz1981

    daviddz1981

      KFD Basic

    • Użytkownicy
    • PipPip
    • 129 postów
  • Wiek: 41
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Rzeszów
    obtaczanie w musztardzie ciekawy pomysł:) najlepiej chyba będzie obtoczyc w musztardzie francuskiej z dodatkiem miodu:)
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko