#1
Napisany 16 sierpień 2011 - 17:58

Zastanawiam się nad zakupem dwóch rzeczy. Grilla elektrycznego i parowaru. Generalnie mam patelnie grillową ale jak się na niej smaży muszę dać trochę oliwy i ma wiadomo więcej kcal, czytałem, że grill elektryczny jest bardzo fajny. Jak uważacie? Znalazłem taki philipsa. Prosiłbym o pomoc, jestem zielony, jaki warto kupić i czy warto..
http://allegro.pl/salon-philips-grill-elektryczny-hd4419-gwr24m-wawa-i1755631735.html
Ja się zastanawiam nad tym, cena tak do 250zł byłoby najlepiej.
Druga rzecz to parowar, wiadomo gotowanie na parze jest najzdrowsze, ale te parowary też są po 100zł na allegro jakieś chińskie, czy to się trzyma? łatwo się w tym robi? polecacie?
myślałbym o zakupie może jakiegoś parowaru z tefala, jak coś to który polecacie?
Doradca KFD
Siemka, sprawdź ofertę specjalną:

Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:
#2
Napisany 16 sierpień 2011 - 18:58

#3
Napisany 16 sierpień 2011 - 19:05

#4
Napisany 16 sierpień 2011 - 21:43

Tego parowaru kupować nie zamierzam raczej, bo na jesień rodzice kupują taki wielki 3 cz. z MIELE do kompletu do ekspresu do kawy, to już na parę będę miał super.
co myślicie o tym grillu co dałem link
o ten:
http://allegro.pl/salon-philips-grill-elektryczny-hd4419-gwr24m-wawa-i1755631735.html
i co rzucam na to mięsko i ma zero tłuszczu, tak jak gotowane? to samo warzywka? :D
#5
Napisany 16 sierpień 2011 - 22:46

#6
Napisany 17 sierpień 2011 - 10:41


#7
Napisany 17 sierpień 2011 - 10:45

a jeszcze jakie są metody robienia kurczaka w ogóle bez tłuszczu?
gotowany w garnku, na parze, i na grillu elektrycznym, i w piekarniku w folii?
kiedyś robiłem na patelnii teflonowej, łyżka oliwy i wrzucałem warzywka, przysmażałem je a potem dusiłem tak kuraka ale to ma trochę więcej kcal, tylko, że tak można bardzo eksperymentować i bardzo dobrze wychodzi.
Edytowany przez Szopapracz, 17 sierpień 2011 - 10:49 .
#8
Napisany 17 sierpień 2011 - 10:54

o to super, a który model z philipsa posiadasz?
a jeszcze jakie są metody robienia kurczaka w ogóle bez tłuszczu?
gotowany w garnku, na parze, i na grillu elektrycznym, i w piekarniku w folii?
kiedyś robiłem na patelnii teflonowej, łyżka oliwy i wrzucałem warzywka, przysmażałem je a potem dusiłem tak kuraka ale to ma trochę więcej kcal, tylko, że tak można bardzo eksperymentować i bardzo dobrze wychodzi.
mięso z pary smakuje jak... nie smakuje po prostu :) ja maczam pędzelek w oleju smaruje patelnie i smażę, pod przykryciem na małym ogniu, smakuje dobrze.
#9
Napisany 17 sierpień 2011 - 17:18

mięso z pary smakuje jak... nie smakuje po prostu :) ja maczam pędzelek w oleju smaruje patelnie i smażę, pod przykryciem na małym ogniu, smakuje dobrze.
to ja dawałem łyżkę oliwy z oliwek różne warzywa, paprykę, cebulę, pomidory i kurczaka i dusiłem i niebo w gębie!
#10
Napisany 18 sierpień 2011 - 17:09

#11
Napisany 18 sierpień 2011 - 21:09

ten będzie dobry? możecie coś podrzucić w przyszłym tyg zamawiam

#12
Napisany 19 sierpień 2011 - 11:07

#13
Napisany 19 sierpień 2011 - 20:15

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników