Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gotowany filet z piersi kurczaka

- - - - -

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
WYMARZONASYLWETKA

WYMARZONASYLWETKA

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: x

Witam, mam pytanko, jakie makro ma filet z piersi po ugotowaniu? W google jak wpisywalem na jednej stronce jest 21,8 B, na drugiej 32 B. Wchodzac na stronke, ktora liczy kalorie ( potreningu) tam tez filet z piersi ugotowany ma 32,9 bialka, a jak wy to wliczacie? Jestem leniwy i nie chce mi sie smażyć kury, wiec po prostu gotuje wode w garnku i wkladam ryz, fileta, czekam 15 minut i gotowe:D 

Z gory dzieki


  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Abusek

Abusek

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPip
  • 160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miasto:SDL
  • Staż [mies.]: 30

  100g - 151kcal 32.9 białko 2 tłuszcz


  • 0

#3
WYMARZONASYLWETKA

WYMARZONASYLWETKA

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: x

Czyli .. normalnie filet ma 21 B, a po ugotowaniu 32?XD


  • 0

#4
Abusek

Abusek

    KFD Premium

  • KFD pro
  • PipPip
  • 160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miasto:SDL
  • Staż [mies.]: 30

Czyli .. normalnie filet ma 21 B, a po ugotowaniu 32?XD

Logiczne, podczas obróbki mieso traci wodę, (surowe ma dość sporo) i wartości odżywcze ulegają skoncentrowaniu 


  • 0

#5
WYMARZONASYLWETKA

WYMARZONASYLWETKA

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: x

Dzieki:P


  • 0

#6
WYMARZONASYLWETKA

WYMARZONASYLWETKA

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 52 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [mies.]: x

Wracając do tematu, ważyć zatem kurczaka normalnie przed gotowaniem i wliczac jako 32 g bialka? czy po ugotowaniu zważyć i dopiero wliczyć jako 32 b?


  • 0

#7
adinsoon

adinsoon

    KFD Silver

  • KFD pro
  • PipPipPip
  • 547 postów
  • Wiek: 18
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Lublin
    • Staż [mies.]: 09/16-

    Wracając do tematu, ważyć zatem kurczaka normalnie przed gotowaniem i wliczac jako 32 g bialka? czy po ugotowaniu zważyć i dopiero wliczyć jako 32 b?

     

    wartości odżywcze liczyć przed obróbką termiczną

    gotowany kurczak może rzeczywiście mieć 32g w 100g, ale w 100g ugotowanych, a przed gotowaniem ważył więcej


    • 1

    #8
    Zieliush

    Zieliush

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPip
    • 734 postów
  • Wiek: 33
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:43-400
    • Staż [mies.]: 36

    Eksperyment.

    Zważ surowy filet, ugotuj go i zważ po ugotowaniu...waga sie zmieni ale ilość białka i kalorii nie..


    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko