Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gotowanie na parze

- - - - - gotowanie parze

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć

#1
LucyX

LucyX

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 193 postów
Cześć. Lubię gotować zdrowe jedzenie. Ostatnio zaciekawił mnie temat gotowania na parze. Czy jest to zdrowsze niż np. smażenie? No i przede wszystkim czy jest smaczne?
  • 0

Doradca KFD

Doradca KFD
  • KFD pro

Siemka, sprawdź ofertę specjalną:




Poniżej kilka linków do tematów podobnych do Twojego:

#2
Eva KFD

Eva KFD

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 424 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Miasto:Lublin
Witam. Gotowanie na parze jest bardzo zdrowe - nie dodaje się tłuszczu oraz nie zanurza się jedzenia w wodzie, dzięki czemu nie wypłukuje się składników odżywczych. Można gotować warzywa, ryby, a nawet delikatne mięso. Smak jest kwestią gustu i zawsze można dodawać przyprawy.
  • 0

#3
LucyX

LucyX

    Wczuwa się w forum

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 193 postów
A kiedy jest najlepiej dodawać przyprawy - w trakcie gotowania czy jak jedzenie jest juz gotowe?
  • 0

#4
Eva KFD

Eva KFD

    Się rozkreca

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 424 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Miasto:Lublin
To również kwestia gustu - każdy gotuje w inny sposób. Ja polecam jednak, aby do ryb i mięsa przyprawy dodawać w trakcie gotowania, zaś do warzyw gdy są juz gotowe.
  • 0

#5
murivel

murivel

    Nowy na pokładzie

  • Nowi na forum
  • Pip
  • 6 postów
  • Wiek: 29
    • Płeć:Mężczyzna
    Gotuję na parze od jakiegoś czasu, mięso (pierś) marynuję dzień wcześniej, przez noc cala nabiera tego aromatu i smakuje wyśmienicie.
    • 0

    #6
    Puchałke

    Puchałke

      KFD Silver

    • KFD pro
    • PipPipPipPip
    • 930 postów
  • Wiek: 30
    • Płeć:Mężczyzna
    • Miasto:Wrocław
    • Staż [mies.]: 25
    mięso marynować w ziołach dzień wcześniej najlepiej. Przesiąkają calutkie
    • 0




    0 użytkowników czyta ten temat

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

     Zamknij okienko