Witam
Kolejny przepis, który przedstawię to świetna ala' świeżynka.
Aromat jest mega, ale smak jeszcze lepszy!!
Przedstawię moją wersje ilościową:
Składniki
- 500g mięsa mielonego z szynki
- 200g ryżu parabolicznego
- 250g cebuli
- 300g pieczarek
- sos ciemny pieczeniowy
- przyprawy -> u mnei Delikat do mięs Knorr-a
BTW
B118 T30 W190 - 1500kcal
1. Gotujemy ryż wg wskazań producenta.
2. Mięso doprawiamy -> ja dodałem Delikat do mięs Knorr-a.
3. Na PAM-ie dusimy cebulę pokrojoną w półplasterki.
4. Po ok. 10minutach dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
5. Dusimy ok 15-20minut -> odlewając co czas wodę z pieczarek oraz mieszając.
6. Dodajemy mięso i smażymy wszystko bez przykrywki.
7. Pół paczki sosu pieczeniowego ciemnego łączymy z 150ml wody.
8. Zalewamy potrawkę i gotujemy na małym ogniu co raz mieszając.
9. Nakładamy ryż a obok potrawkę.
SMACZNEGO!